Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

Brez erekcije

Default avatar

matitas

Spoštovani nisem še zasledil da ima kdo take probleme kot jaz in nima erekcije že od leta 2009 ko me je zadela možganska kap od takrat naprej nimam erekcije ki bi zadovoljno otrdela penis za spolni odnos kar me zelo žalosti in grize da pri 50 tih letih na morem več seksati doživim pa izliv če si pomagam z roko pa tudi takrat ni penis posebno trd poskušal sem z tabletami ki mi jih je predpisal zdravnik pa ni bilo nobene reakcije ali pa da bi penis otrdel mi lahko kdo svetuje še kakšno stvar ki bi lahko pomagala imam pa še sladkorno in pritisk.Če kdo ve kaj bi pomagalo naj mi da kakšen nasvet sem že čisto obupan nad življenjem brez sexa
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani,

Zdravila, ki jih jemljete za zniževanje krvnega tlaka, lahko vplivajo na zmanjšano sposobnost erekcije.
Vendar, če doživite izliv pri samozadovoljevanju, je to točka dobrega upanja.
Vsekakor so prepričanja, ki so nastala na podlagi zdravstvenih razlogov lahko velika ovira pri zaupanju v delovanje spolnih funkcij.

Kar je lahko protiutež s strani psihičnega aparata, se navezuje na funkcije, ki so povezane z izkušnjami zmanjšanja stresa, odsotnosti strahu, povečanja sproščenosti, igrivosti, več živosti, novosti, notranji mir, zaupanje vase, notranja moč in aktivnost…

Te funkcije lahko krepite z izkušnjami v vsakdanjem življenju, nikakor pa z osredotočenostjo na spolno dejavnost. Postopoma krepitev izkušanj, ki sproščajo in dvigujejo zaupanje in zmožnost predanosti, lahko vplivajo tudi na spremembo v odzivu na področju spolnosti.

Želim vam vse dobro,