Med.Over.Net

Seksologija - želiva si spolnosti

Seks, neseks, seniorji& seks, itd.

Default avatar

Presta28

Lep pozdrav vsem skupaj. Prebrala sem kar veliko težav, objavljenih na tem forumu, ampak težave, ki bi bila podobna moji, pa nisem našla.

S partnerjem sva v nekaj letnem razmerju. Seksa je zeeelo malo ( oz. ga praktično ni ), če imam srečo, 1x v dveh mesecih. Vem, da ste eni/ene ob tem potihem pomislili/e - KAAAJ? - vendar tu in zdaj ne bom opisovala podrobnosti, kaj je vzrok... ker se mi zdi, da s tem ne bi rešila ničesar. Kar me pa nekako moti - in na to nisem ponosna - je pa dejstvo, da moja ata in mama še vedno redno - vsaj 1x na teden seksata. Vem, rekli boste, da sem jima fouš, zavistna in tako dalje. Mogoče sem jima res, sem pa tudi na en način jezna, besna, ker onadva pri svojih 70+ ŠE VEDNO seksata, jaz pa pri svojih tridesetih stradam ( se opravičujem, ker pišem direkt, ampak sem res ogorčena ). Vem, da nista moja starša kriva, da ne seksam toliko, kot bi rada in kot bi bilo normalno in za pričakovati, ampak upam, da me vsaj nekdo razume, kako mi je, ko ju slišim v akciji, sama pa tega nimam. Zdi se mi nefer, nenormalno, krivično, in ne morem si pomagati, da ne bi tako razmišljala, enostavno ne morem, pa konc. Vem, da tudi starejši seksajo, s tem je vse ok, samo besna sem, ker jaz tega nimam. Pa prosim, ne me zdaj obsojat vsepovprek, ker sem vam zaupala mojo težavo. Če ima kdo kako menje, prosim, napišite, vsak nasvet bo dobrodošel.
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

Spolnost, o kateri govorite, zadeva svet intimnosti med dvema, ki sta v partnerskem odnosu. Ne vidim smisla, da se ozirate okrog in primerjate z drugimi, ker je vsak odnos individualen. In vsak odnos ima na svoj način zgrajene temelje, ki omogočajo bližino, navezanost, predanost in vse drugo, kar je pogoj za seksualno prakso. Spolnost temelji na varni navezanosti med dvema. In tema, ki ste se ji na začetku vašega sestavka umaknili, je verjetno ključna za spremembo, ki si jo želite in verjamem, da tudi zaslužite.

Lep pozdrav,
Default avatar

drag

Presta28 je napisal/a:
Zdravo,mislim da si sama kriva za takšno situacijo v kateri pač trpiš,vendar poglej malo okrog sebe pa boš takoj videla da si lahko veliko lega ureničiš če boš dovolila nekomu da se ti približa in osvoji tvoje srce.Tudi jaz pogrešam ljubezen ,toplino saj sem imel zakon ki je bil brez ljubezni ,sedaj pa si želim imeti nekoga ob sebi da bi si zaupala in nudila toplino drug drugemu.Čas bo prinesel svoje ,mislim da boš našla ljubezen pravo s katero je povezano vse tisto o katerem sanjaš-lp
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani,

Na to temo smo v preteklosti že kar nekaj napisali.
Prosim oglejte si naslove na spodnjih povezavah:
http://med.over.net/forum5/read.php?277 ... sg-9802850
http://med.over.net/forum5/read.php?277,10227455

In še veliko, kar sem napisal o bližini, intimnosti,… boste našli, če malo pobrskate po forumu.

Lep pozdrav,
Default avatar

lisete

Pozdravljena, popolnoma te razumem, ker jaz doživljam isto, pa ne samo jaz-tudi moje znanke in prijateljice. Ugotavljamo, da današnji moški sploh več ne seksajo. Ali je vzrok stres, ki ga naši starši niso poznali ali kaj. Je pa tu še en problem. Kar nekaj takih falotov, ki se jim doma ne ljubi, redno in pogosto seksajo izven zakona. Pa imajo doma pridne , delavne, lepe, še bolj lepe žene...tako da ni vzrok žena. Tako je peč večina moških narejenih, in tako razmišljajo današnji moški, zakaj pa ne...saj mi pripada...živi se samo enkrat...ipd. O morali takšnih pa ne bi. In tako nas je ogromno, ki zaman čakamo in verjetno ne bo nikoli bolje. Potem pa dilema, ali sprejeti življenje brez seksa ali varati ali pa končati zakon oz zvezo, s tem, da ne veš ali bo drugje boljše. Kar pa se tiče pogovora z možem...prosim naj se javijo te, ki jim uspe s pogovorom rešiti problem.
Default avatar

trishtrash

Tudi sama sem iz mlajše generacije in opažam podobno kot avtorica. Starši se predajajo strastem, me, mlade, trpimo sušo:(

Ko sem se pogovarjala s kolegicami, je tale suša s strani mladih moških zelo, zelo pogost pojav. Pogosto je to v povezavi s tem novodobnim načinom življenja in internetom. Z raznimi cybersex klepetalnicami in pornografijo, ki je dostopna na vsakem koraku, praktično moški dobijo vse. Tisti "svet", ki se odvija na ekranu računalnika, jih bolj vzburja, kot realna ženska (slišano že večkrat). Realna ženska, ki jo imajo, je samo ena lutka za kamuflažo, za zunanji status (da ni samski, ker oh, to ja ne smeš biti!), pa da ga pedena od vseh strani. On lepo še sebe spedena pred računalnikom in to je to.
Pa lepo prosim, naj mi nihče ne piše, da je vse odvisno od odnosa med 2 in če nekaj ne štima, se potem zatekajo v to. Moški, ki jih jaz in tudi nekatere prijateljice spoznavamo, so od 1. dne zveze v postelji mlačni, nezainteresirani. Seveda ne greš kar takoj brskat in spraševat, kjer je vzrok temu (sicer ti ne bi tudi noben povedal), ampak to šele sčasoma vidiš. To se lepo ponavlja in ponavlja. Se razideš z enim, nato spoznaš novega, ki ima prav tako raje zadovoljitve prek računalnika, kot realno žensko, itd. itd.

Sem ravno pred kratkim z enim takšnim prekinila odnos in odkrito povedano se mi sploh ne da več ubadati z moškimi. Sem raje sama in s tem bolj srečna, kot spet s takšnim moškim ob katerem se počutim kot uvela vrtnica.

Moj oče skoraj ne ve kaj je to sploh internet, ve pa zelo dobro, kaj naj počne v postelji z mamo.
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani,
sem vam zelo hvaležen za ta zapis.
Na to temo sem tudi sam že veliko pisal.
Ne vem, kako naj to spravim kot "obvezno branje" za moške naokrog?
Ja res je, virtualni užitki, zadovoljitev takoj, nadomestek za realen odnos - to so težave, ki jih moški nočemo videti, kot naš delež
v oddaljevanju in izgubljanju intimnosti v partnerskih odnosih.

Lep pozdrav,