Med.Over.Net

Seksologija - želiva si spolnosti

On noče več seksati - POMOČ

Default avatar

Darisa

Lep pozdrav vsem. Dolgo časa sem razmišljala, ali naj delim svojo izkušnjo, problem, situacijo... tu na forumu. Pa so me moji strahovi, razmišljanje, občutki... pripravili do tega, da enostavno več ne morem držati tega v sebi. Zelo sem žalostna, iz dneva v dan se sprašujem, kako naprej, kako bo, kaj naj naredim, spremenim, itd.

Okrog dve leti sem v zvezi. Oba sva v zgodnjih 30-ih. Oba sva po spletu okoliščin ostala brez zaposlitve, trenutno sva oba brezposelna, oba še živiva doma.

Na začetku je bilo vse luštno, s seksom nisva takoj ''navalila'', počakala sva nekaj tednov, po tem ko sva postala par, preden sva seksala. In seks je bil reden, sicer ne vsak dan, ampak vsaj vsak teden pa. Že nekaj let imam tudi zdravstvene težave, s katerimi sem se naučila živet; ampak zdravila, ki jih moram jemati, so razlog, da ne morem jemati kontracepcij.tabletk za zaščito ( ker ne bi imele zadostnega učinka - zaščita ne bi bila taka kot bi morala biti ), zato sva za zaščito pred nosečnostjo uporabljala kondom. In tu se je začela prva težava, sicer ne vedno, a vseeno: ob uporabi kondoma se je pogosto zgodilo, da je prišlo do upada erekcije. Čez čas sva to nekako uštimala, seks sicer nikoli ni ne vem kako dolgo trajal, sama si od spol.odnosa sicer želim več, a sem se tolažila, da bo s časoma tudi seks postal boljši, in da bova v njem uživala oba, ne samo on. Oralni seks sva oba nudila drug drugemu, ljubim ga in mislim, da tudi on mene, samo ne vem, zakaj zadnje pol leta noče več seksati z mano. Od marca lani pa do tega meseca sva seksala 17x, in zgodilo se je, da nisva seksala tudi skoraj tri mesece, tako da lahko rečem, da seksava manj kot enkrat na mesec. Ljubim ga, še vedno me privlači, čeprav sva se v tem skupnem času oba nekaj kg zredila. Zakaj to omenjam? Ne vem, pomislila sem, da sem tudi sama razlog, da noče seksat, ker ga mogoče odbijam, ker ga mogoče ne privlačim več, ne vem. Razbijam si glavo z vprašanji - ZAKAJ - , ampak ne najdem odgovora. Ko sem se že večkrat o tem poskusila z njim pogovoriti, sva se enkrat močno sprla, moji naslednji ''poskusi'' pogovora o tem pa so se končali z njegovimi izgovori, da ne ve, kaj mu je, pa spet enkrat, da nima nobene želje po seksu, pa da je psiha kriva, itd. Potem sem pa obupala. Ne sprašujem ga več, ne nakažem z ničemer, da si želim seksa z njim. Globoko v sebi čutim, da se je nekaj spremenilo, rada pa bi verjela, da se motim. Vsak dan mi reče, da me ljubi, ampak ne vem, ali me res. Potrta sem, in vsak dan se nekako prepričujem, da imam kolikortoliko normalen izraz na obrazu, čeprav jočem v srčku, ker me tako zelo boli ta njegov neodnos, in odmaknjenost v intimnem smislu. Mogoče bi kdo pomislil, da sem neumna, in da naj si koga najdem za seks, ampak to ne pride v poštev, ker partnerja ljubim in si želim rešiti ta problem. Ne zdi se mi tudi logično, normalno, da ne čuti potrebe po seksu, da ni horny, in to. To me zelo čudi, saj tudi njegova starost ni taka, da bi mu ne bilo več do seksa. Je malo mlajši od mene, a to naju nikoli ni motilo.

Sem bolj močne postave, ampak je mi je partner že na začetku zveze rekel, da me sprejema tako, kot sem. Kot sem omenila, mogoče so res krivi moji kg. Drugače skrbim zase, sem urejena, higiena mi je na prvem mestu, kot mora biti vsaki ženski ( tudi moškemu, seveda ).

Vidiva se vsak dan, in čeprav živim doma, vedno pride situacija, ko sva vsaj kako uro sama doma, tako da bi ta čas lahko izkortistila za naju, za seks, npr. Ampak ko sva skupaj, je na urniku TV in/ali računalnik, potem zaspi za kaki dve uri ( ali več ), nikamor skoraj ne greva skupaj, ne na sprehod, nikamor, razen še mogoče v trgovino, to je pa vse. Brala sem, da je nekaj vzrokov za padec libida, ampak sem ob vsem prebranem samo še bolj zbegana in prestrašena. Ne želim ga izgubiti, ljubim ga z vsem srcem, z vsemi njegovimi napakami, čeprav pride kak dan, ko ne gre vse kot bi si želela.

Naj povem še to: seks mi je pomemben, nisem pa tiste sorte ženska, ki bi nujno hotela 3x na dan ali pa vsak dan ( čeprav bi si želela npr. vsaj nekajkrat na teden ), ko sem v prvem letu zveze imela menstruacijo, nisva seksala, mi je pa skoraj vedno rekel, če bom lahko ''poskrbela zanj''. In sem. Zdaj pa ko pridejo dnevi, ko imam perilo, tega stavka ne slišim več.

Odločila sem se, da se oprimem še zadnjega upanja, če se tako izrazim, in si nabavim npr. kakšno sexy spod.perilo, samost.nogavice, in ga presenetim... če pa še to ne bo pomagalo, bom pa odnehala. Nikoli si nisem predstavljala, da bom kdaj morala ''fehtati'' za seks :( Vedno sem mislila, da bo partner povečini vedno za. Bojim se, da se ta situacija ne bo spremenila, če sama ne poskusim nekaj narediti, da bo drugače.

Je lahko kakšen zdravstveni vzrok, da mu ni več do seksa? ( aja, včasih pridejo dnevi, ko tudi sam potoži, da je nekako depresiven, brez volje, energije )


Prosim za kakršenkoli nasvet. Zelo vam bom hvaležna.

Darisa
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

Vprašanja »zakaj« navadno ne prinesejo odgovora na vprašanja, ki so podobna vašim. Bolj so smiselna vprašanja v smislu, kaj se je spremenilo, kaj je lahko razlog, da je prišlo do spremembe… Verjetno razlog ni v vas.
Če je razlog psiha, je lahko nekaj, kar zadeva intimnost, doživljanje globoko v sebi, ki ga razumemo kot intimno.
Tu je bolj zanimivo vprašanje, kako da tega dela partner ne more deliti z vami.

Iz svoje svetovalne prakse me zgodba spominja na primer, kjer je imel partner podobno zadrego. Ona je znala to poimenovati kot skupno stisko, zaradi katere sta prišla po pomoč. Ko smo raziskovali, kaj se dogaja v vsakem posebej, smo odkrili veliko stresnih doživetij, povezanih z nekimi povsem drugimi temami, z nekimi drugimi odnosi…

Vsekakor način iskanja vzrokov, kjer je »krivda« na eni strani, v takih primerih ne prinese rešitve.

Lep pozdrav,
Default avatar

izkušnja30

Sama sem imela podobne težave, kot ti. Ni bil zagret za seks, krivil je kondom, da mu ni stal ali celo mene in mojo vagino, češ da ga preveč stiska.

Veš, ni bilo potrebno iti daleč, da sem odkrila vzrok. Samo do njegovega računalnika sem stopila ter pobrskala po zgodovini in odkrila kupe pornografije, cybersex pogovore, ni da ni. Je še sam dodal, da ga porniči in vso to sr**nje že od nekdaj bolj vzburja, kot realna ženska ter da nisem prva s katero mu ne gre.

Zdaj je že bivši in naj kar lepo uživa še naprej v svojem svetu užitka ob podobah na ekranu. Si bom našla pravega moškega, saj me takšni fantki ne zanimajo.
Default avatar

histrion123

To je zato, ker se sekira glede zaposlitve.
Biti doma, brez službe SUCKS.

Nasvet, če sta brez službe, pojdita skupaj na kakšno motivativno delavnico, na sprehod, na dogodek, na koncert.
Te stvari so zastonj in počnita nekaj skupaj. Priporočam, da TV izklopita in se primeta kakšne knjige, napišeta svoje želje in delata na svojem finančnem planu.

Nekdanji partnerici ni bilo do seksa zaradi 2.stvari; kej se je sekirala zaradi svoje službe (mnogo stresa je bilo) in ker jo je motila moja svoboda - sam svoj šef.

To je to!

Pojdita na kolo, pa se, prešvicana, pomečkajta v grmovju! Najlepše je v naravi!!! ;)