Forum: Matične celice

Vse o matičnih celicah, bankah matičnih celic, shranjevanju matičnih celic, regenerativni medicini in zdravljenju z matičnimi celicami. Na vaša vprašanja odgovarjata slovenski in hrvaški strokovnjak.

V zadnjem trenutku ...

Odgovori Nova tema
Default avatar pozni 15 Mar 2016 14:34

Pozdravljeni,

z možem nisva še čisto odločena za hrambo matičnih celic. Zato me zanima kaj lahko narediva v primeru, da se odločiva za hrambo matičnih celic tik pred zdajci, na poti v porodnišnico?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar MarkoStrbad 16 Mar 2016 11:36

Pozdrav,
Odločitev " tako pomembnega" dogodka kot je shranjevanje popkovnične krvi in/ali tkiva popkovnice novorojenčka ne bi smelo biti prepuščeno naključju, zato se priporoča, da tako odločitev vseeno sprejmete še pred odhodom v porodnišnico. Najbolje vsaj en mesec pred predvidenim datumom poroda. Tako imate vi, osebje v porodnišnici in tudi biobanke dovolj časa, da se uredijo vse formalnosti, predvsem pa zagotovi vse potrebno, da ne pride do kakršnih koli zapletov.

V kolikor še vedno kolebate, pa so v vseh porodnišnicah na voljo rezervni seti za odvzem popkovnične krvi in tkiva popkovnice. V takem primeru ob prihodu v porodnišnico prosite porodno osebje, da vam izročijo rezervni set oz opravijo odvzem v rezervni set. Pred samim odvzemom, v kolikor formalnosti še niso bile prej urejene,
boste morali izpolniti dokument, da se z odvzemom strinjate.

Bodite pozorni, da dobite set ponudnika, za katerega ste se odločili, da boste shranili biološki vzorec.

Nadaljnji postopki so enaki... pokličete biobanko / ponudnika za prevzem...
Ureditev evidenc in zagotavljanje sledljivosti opravijo biobanke.

lp,
Marko

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh