Kam in kako na počitnice

dobro domače kosilo in izlet

Default avatar
Pozdravljeni,

Z možem bi šla kam malo bolj na hladno ( višje) a nisva ravno v hudi kondiciji, tako, da bi šla z avtom, potem pa malo peš. Šla bi tudi na kosilo v kakšno domačo turistično kmetijo. Gledala sva tam okoli Mozirja, Topolšice, pa tudi višje, da bo bolj hladno, a ne veva, kje je kaka dobra domača gostilna - saj veste goveja ali gobova juhica, pa pečenka, tenstan krompir...
Ali ima kdo kakšno idejo?

Hvala in LP,

Majda
Default avatar
V Topolšici je vroče, edin če se bosta hladila v bazenu. Malo stran od hotela je Gostišče Pri Pirnatu - tam bosta sigurno dobila domačo hrano in dobro. Lahko pa se peljeta na Golte - cesta je urejena do hotela, ni potrebno z gondolo, pa še temperature so nižje. Mi smo bili včeraj in je bilo 25 stopij, super. Peljemo pa se hladit še na Roglo, gremo po gozdu peš do koče na Pesku , tam imajo dobro gobovo juho in ajdove žgance, potem pa s sedežnico nazaj na vrh .
Default avatar
Pojdita na gorenjsko! Do Gozd Martuljka. Pri starem hotelu Špik ob cesti pustita avto, nato pa dobre pol ure peš do planine, kjer stooji Brunarica pri Ingotu. Imajo Domače jedi iz kotla, domače sokove.....skratka skorav vse domače. Preverjeno, pa še lepi razgledi so.
Default avatar
Kaj pa obisk gradu Snežnik - res vreden ogleda.

Potem pa vožnja po dobro vzdrževani gozdni cesti do Mašuna in pozno kosilo v koči Mašunhttp://www.masun.si/

Sprehod po okolici pa je tudi vreden greha.
Default avatar
Priporočam kosilo in sprostitev na Jančah, na najvišjem vrhu nad Ljubljano.