Kam in kako na počitnice

Kje v Kranjski gori dobro jesti?

Default avatar
Za nekaj dni gremo v Kranjsko Goro in bi radi našli kakšno gostilno z dobro hrano. Ne bi kakšne hitre prehrane ali kitajske ali kaj podobnega, ampak dobro gostilno s svežo hrano. Še bolje, če imajo kar menu kosila, samo da niso ravno umetne variante tipa "zmrznjeno pogrej v mikrovalovki". Za vsako priporočilo bom hvaležna.
Default avatar
mi velikokrat jemo v Gostilni pri Martinu, priporočam. Dobra hrana, prijeten ambient.
Default avatar
Gostilna Jožica v Martuljku. Odlična hrana, imajo tudi izvrstne pice iz krušne peči, se mi zdi da tudi menije, sicer pa bogato a la cart ponudbo. Cene solidne.
Default avatar
Pa na pohanega piščanca v gostilno Šurc pravijo da se tud splača:)
Default avatar
Pr Žerjul na Tromeji. Domača varianta. Pohana piška je dobra, pa postvi.
Default avatar
Tudi jaz priporočam gostilno Pri Martinu v centru KG pri gasilskem domu.
Default avatar
Pri Rudiju (pred kranjsko goro) in na drugi strani je Maraton (pizerija), nato Pri Martinu, v Ratečah pa pri Šurc (tukaj imaš še najbolj tisto kar iščeš, samo je pa ob vikendih hudo zasedeno, da se splača rezervirat).
Default avatar
še moje mnenje:

pri martinu - tam sploh ni dobro. ljudje gredo tja, ker so velike in sorazmerno porcije. tam se da nažret. daleč od dobre hrane, res.

rudi v logu - gostilna, kamor že 20 let (prej je bil v podkorenu) hodijo ljudje predvsem na kalamare.

vitranc, podkoren - ni več tako dobro, kot je bilo ob otvoritvni. ne priporočam

frida, rateče - poceni, predvsem pohan meso

šurc, rateče - tja hodijo predvsem na pohanga piščanca. to je menda hišna specialiteta. brezmesnih jedi skoraj nimajo.

hotel kotnik - zelo okusno, za nekatere predrago. meni je všeč. zraven je pizerija pino, najboljša pizerija!!!!

hotel miklič - ta mi je d'best. zelo zelo dobro, cene temu primerno, ni pa drago za to kar dobiš.

gostilna jožica - še vedno polno, prednost je samo ta, da imajo teraso. hrana pa..... tako, tako...

pri cerkvi je še pr' cvitar - men dost boljš kot pri martinu. pa še zunaj imajo teraso.
Default avatar
samo v frida ratece ne it. cene zasoljene. zrezki po 16€, panacota 5,6€ pa take.
Default avatar
Bila sem v Jožici v Gozd Martuljku pa tudi v gostilni Pino v Kranjski gori. In moram reči, da Pino prekaša Jožico na vseh področjih. Odlična pica, cenejša, prijazni, hitra postrežba - res vse na visokem nivoju. V Jožici pa zaposleni delujejo kot razglašen orkester.
Default avatar
še svoje kratko mnenje podam.

šurc v ratečah znan po pohanemu piščancu, ampak notri ni ambient pravi, poleti muhe itd..
gostilna jožica zelo korektna ponudba.
kotnik kot so že po televiziji povedali osebje totalno neprijazno.
zelo lepo izkušnjo pa sem imel v podkorenu v vitrancu kjer so me prijetno presenetili.
od lanskega leta je novi lastnik kot sem izvedel. zelo prijetno osebje ki zna lepo svetovati. priporočam svinjsko ribico s čebulno omako in domače žlikrofe.
Default avatar
Mi smo bili zadovoljni v Jožici. Prijazni, primerno hitri, predvsem pa okusna hrana - lepo predstavljena in solidne porcije
Default avatar
Moja izkušnja ni tako dobra, postrežba pozabljiva, medtem ko so moji ze pojedli pride vprašat "ali še niste nič dobili". Juha že skoraj mrzla. Sirovi štruklji zunaj topli skuta notri pa kot iz hladilnika. Mislim, da dajejo preveč prednost tujim gostom.
Default avatar
Predlagam restavracijo Kotnik. Porcije so zame sicer prevelike, a je zelo okusno in normalna cena. Če tam ni prostora za sedet, isto strežejo tudi v delu, kjer je načeloma bolj picerija (Pino).
Martin ok, a ga prvi prekaša. Cvitar smo tudi ok jedli.
Default avatar
Pred nekaj tedni smo bili po enem letu zopet pri Martinu in smo bili blazno razočarani. Postrežba, kot vedno"furijasta", ampak smo jo zaradi dobre hrane vzeli v zakup. Letos pa hrana neokusna, mrzla in zdi se mi, da jim je celo uspelo, da so hrano še bolj površno nametali na krožnik kot prej. Sem omenila našo izkušnjo lastnici apartmaja, kjer smo prebivali in je povedala, da so že od večih ljudi slišali pripombe. V Kotniku letos nismo bili, lani pa so bile pizzze ok, postrežba pa žal slaba, zaradi neprijaznosti osebja.
Default avatar
1.par dni nazaj - Oštarija - snežna plaža
Pritegnila nas je domača glasba Avseniki, rečem pejmo sem, gužve ni bilo, sonček, lep ambient, se vsedemo, pogledamo jedilni list, počakamo kelnerja. Otroc standard pizza, draga naroči testenine, jest vprašam kelnerja, če se da namesto zelenjave poleg dunajca dobit kaj drugega, pravi kelner: može pomfrit, ga pogledam, je imel tablico na prsih ADNAN, okej daj pomfrit, to me je zmotilo, očitno res nihče od naših noče več delat, ampak hrana je bila pa zelo dobra, cena pa ne poceni, pa tudi ne njadražje.
2.zvečer center KG - kebab nasprot štantov prodaja tak tip, da se ga kar ustrašiš, tipični kranjskogorc - če verjameš :)
3.zvečer center KG trafika, kupujemo kartice za starožlahtnike, draga da 10 €, prodajalec: jel imaš sitno, mislim halooooo, ta Slovenija gre res v maloro in to dobesedno, par generacij, ne bo nas več, xenofobija tu nima nobene veze, tako je, amen !
Default avatar
Z eno besedo - KG z okolico ne premore niti ene spodobne gostilne, ki bi se lahko pohvalila s ponovljivo kvaliteto hrane in storitve.

Martin je "krmilnica" za požeruhe in stiskače (da dunsjki šnicl,ki jim ostane še 3 dne jedo doma) - ogromne porcije, prijaznost niha (od sprejemljivega do nesramnega)
Kotnik - pice so zanič, obložene z najcenešimi surovinami
Lipa - pice malenkost boljše od Kotnikovih, ostala hrana še kar, vendar overpriced
Cvitar - "turist trap"
Rateče- Žerjav: pohan piščanec OK, vse ostalo podpovprečno, vključno z (sramota!!) razkuhanimi testeninami, vsaj osebje je korektno, pa štrudl je tudi ok
Rateče - Šurc: od kar so prevzelo "ta mladi" katastrofa. Postrežba porazna, nesramni, na pohanka piščanca (to je edina stvar, ki se jo tam je), lahko čakaš tudi več kot eno uro. In to ob na pol prazni oštariji, ko postaneš nastrpen, ti zabrusijo, da so pač čakalo na več naročil, ker se enga pčansa ne splača pohat!!!!

itd, itd.

Manjši pozitiven preblisk je Lačni Kekec (pod istoimensko sedežnico), vendar tudi tam postrežba peša (čakaš in čakaš....) in kot kaže jim tudi kuhinja ne dohaja. Je pa vsaj hrana solidna (žar, burgerji, rebrca, jedi na žlico, domače kislo mlako, žganci, filane paprike, solate)
Default avatar
Lačni Kekec - več kot solidna ponudba raznovrstnih jedi in domačih sokov ter ledenih čajev - toplo priporočam, sploh za družine z različnimi okusi. Prirejajo tudi zabavne otroške kuharske tečaje in večerni letni kino.
Med vsemi kočami pa definitivno Koča pri Ingotu, kjer kuhajo po domače domače jedi.