Kam in kako na počitnice

Logarska dolina - kaj si je vredno ogledati?

Default avatar
Naslednji teden gremo v Logarsko dolino. Ker še nikoli nismo bili tam, vas prosim, da mi poveste, kaj naj si ogledamo in kaj je še posebej zanimivo za otroke? Stara sta 1,5 in 6 let.

Hvala
Default avatar
Slap Savinje (vsaj s prve razgledne točke). Me je kar malo sram, ampak mi smo si ogledali samo to (no, gledali smo tudi prelepo naravo okrog nas, ampak ta je "no name").
Default avatar
Lola
--------------------------------------------------------------------------

Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/
Default avatar
Malo naprej od rampe na cesti poglejte kmetijo na desni strani, kjer se za ograjo ob cesti pase škotsko višavsko govedo (dolgodlake krave, kot eni veliki psi so). Naša punca je navdušena nad njimi!
Default avatar
Najbolje je avto pustiti na parkirišču in se peš napotiti skozi dolino do slapa ,se marsikaj vidi .Midva sva bila s kolesi in je res super ,privoščila sva si gobovo juho in štruklje ,res je drago ampak zelo dobro.
lp geri
Default avatar
Robanov kot:
Pred Logarsko... Lepa pes pot do kmetije na koncu doline gozdnato-travnat predel... Cudovita idila... Samo ne iti prepozno, da ne bo prehladno. Malega otroka pa dajta v nahrbtnik za nosenje (naj bo udoben, ker je hoje cca 1/2 ure v eno smer)...

Sicer pa se:
-izvir kisle vode na panoramski cesti (ki se vzpenja nekje na zacetku Logarske doline in se vraca proti Solcavi/Lucam... ne vem tocno...vprasajta domacine v Lucah)
-slap Rinka
''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''
Default avatar
Najdite Panoramsko cesto, ki pelje visoko po obrobju Logarske.Saj je označena na prospektih. Ne bo vam žal - enkratni razgledi nad dolino. Greste z avtom in se ustavljajte ter imejte npr piknik na lepih lokacijah.
Default avatar
Pravljični gozd
Default avatar
Pravljični gozd menda obnavljajo in je zdaj zaprt razen za najavljene skupine. Preverite zadnje informacije
Default avatar
Zelo lepa dolina. Ustavite se sem in tja in uživajte. Na koncu je slap Rinka, ki je vreden ogleda.
Default avatar
Včasih so ob vstopu v dolino zaračunavali vstopnino, ne vem, koliko je zdaj cena.
Default avatar
Če pustite avto pred rampo in ne placate vstopnine je kar lahka ampak dolga pot (cc 2 uri oz več z malimi otroci) do slapa Rinke.Vmes so se druge stvari za videt ampak hodiš večinoma po gozdu...ce pa plačaš vstopnino se pelješ do parkirišča in se rahlo vzpenjaš proti slapu.Se pa splaca pogledati Orlovo Gnezdo.Sem greš po stopnicah pred slapom in je prekrasen pogled na gore tukaj je tud okrepcevalnica in se lahko usedeš.Malo naprej je slap..Drugače pa se najbolj splača iti do Okrešlja.Ampak s tako malima otrokoma?! No sem jih že videla.Povsod pa moraš pazit na otroke!
Uživajte! Res je prelepo....
Default avatar
Koliko pa je ta vstopnina?
Šla bi za en dan v Logarsko dolina in bi šla do slapa Rinke, kje pa e potem Orlovo gnezdo in Robanov kot? Čisto druga smer ali se gre lepo. Nekam bi šli na kosilo pa se mgooče še kam kopati popoldne ali sem preveč optimistična časovno? Bom imela pa otroka stara 3,5 in 6,5 let in mami ki ni preveč fit. Pa tudi jaz si ne morem privoščiti da bi šla tako visoko, da bi 3,5 letnika nosila, predvsem želi pa vse sam. Tako da mogoče predlog če se da Slap Ronka, Robanov kot, orlovo gneszo in pravljični gozd združiti in še mogoče kakšno kopanje kje v bližini?
Default avatar
Robanov kot je lepo označen, že prej zaviješ dol s ceste. Je pa meni osebno lepši sprehod tja, kot po Logarski. Pa gor pri koči kislo mleko in štrudl, njami.
Default avatar
Orlovo gnezdo in slap Rinka, to je must see :)
Default avatar
Kaj pa Okešelj? Je lepa pot iz Logarske doline za 3,5 letnika in 6,5 letnico? 3,5 letnik hodi do 1,5h ure v hrib brez problema. Koliko je odrasle hoje oziroma otroške če kdo ve oziroma je šel? Pa potem bi šli res Slap rinka in orlovo gezdo pa mogoče drugič na Robanov kot oziroma odvisno od časa.