Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

kam na sankanje?

Default avatar

Natasa

Spodaj sem prebrala post o sankanju v Kr. Gori in me je kar minilo, da bi sli tja. Bi pa vseeno sli kam na sankanje (prvic, bomo videli, kako ji bo vsec), zato prosim za predloge, kje je primerno za sankanje za malcke (1,5 let), da ni prevelike gnece in strmine. Ce se sankava skupaj ali naj ji dam tudi se tisto ograjico - kako se jo sploh "namontira" na sanke; menda jih imajo suhorobarji, kajne?
Lahko noc vsem, Natasa
Default avatar

barbara*

mi smo stolček kupili pri ribničanu za 1500 sit ... prodajajo jih za 2.000 ampak se malo pocenkaš pa je ... stolček ima spodaj kao eno leseno deščico ... s katero se pritrdi na sanke ... mi imamo tiste sanke kjer je na vrhu blago ... pa stolček namontiramo z elastičnimi vrvmi.

meni je za sankanje najlepša Pokluka ... pa tudi Jezersko ... Kr. gora pa je res mal preveč gneče ... če je pa res tko kot Skrbna piše je pa kriza ...

B.
Default avatar

uschka

Ni je čez Pokljuko! Lahko pa greste še malo naprej do Rudnega polja. Pri taki naravi se vsaka Kranjska gora skrije. Sankate se pa lahko z vsakega kuclja. Pri 1,5 letu bo "sankaško" navdušenje trajalo maksimalno dve vožnji, potem pa boste morali narediti še snežaka pa iglu, potem pa bo otročka itak prevzel zrak in bo samo še za spat.
Default avatar

JulyMi smo se pa v nedeljo sankali na Javorniku-tja smo se odpravili s prijatelji,si poiskali klančino,ki je bila samo naša in uživali na soncu.
Javornik: Iz Tržiča se povzpnemo v smer Jelendol-a, se nato odcepimo za smer Lom pod Storžičem in TO JE TO.kJERKOLI OB CESTI SE LAHKO USTAVITE,SAJ JE KAR NEKAJ "POŠTANFANIH " GRIČEV
Default avatar

Skr bna

Za sedež ti bom tko rekla: za daljšo vožnjo, recimo iz Kr. gore peš v Planico in nazaj, ga še jaz namontiram gor, pa ima tamal dve leti. Za "ta pravo sankanje", se pravi po hribčku gor in dol ga ne rabi več, je žetoliko gospodar situacije. Odkar imamo še tamale sanke sploh ne. Ti pa sama oceni svojo punčko, kako bo sedela na saneh. Če se zgrbi v dve gubi ali opleta sem in tja, je bolje, da ima še sedež.

Tereni - vsak kucelj bo v redu, samo da je čimmanj ljudi. Lepi tereni so v Planici, Ratečah, Pokljuka, Bohinj (pa ne Kobla, ampak Telečnica, čez cesto od kampa Danica - snega ima dobrih 20 cm!!). Kr. gora nas dolgo ni videla in nas spet dolgo ne bo, vsaj tale del ne. Je pa lep sprehod od Kranjske pod poligonom do Planice in nazaj, se da it ves čas s sanmi.
Default avatar

kati:)

Mi smo ravno ta vikend uživali na Zatrniku - to je malo pod Pokljuko. Tam je bilo ravno prav sankačev, medtem ko je bila na Pokljuki verjetno fajn gužva. Peljali smo se do gor, videli snežno pravljico (več kot pol metra snega, pa tiste zasnežene jelke, smreke,....), vendar že po parkiranih avtih sklepali, da bo bolje, če obrnemo. Zatrnik je za par urc čisto fajn - pa še več travnikov (kucljev) imaš na voljo.

Na drugem koncu Slovenije pa se naši znanci sankajo na Mariborskem Pohorju, Celjski koči, Rogli,....

Pa prijetno sankanje!
Kati
Default avatar

Nova Tanja*

Mi smo bili na Pokljuki - Rudno polje v nedeljo. Guzva, a vseeno prekrasno:)

Prvic na sankah (tudi 1,5 let), se je na ravnem lepo sam drzal, spuscala sva se pa skupaj. Tako da sedeza nikar ne kupuj, se hitro navadijo:)

Tanja