Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Obala, Piran

Default avatar

glavo ti bo razneslo

Ne kupuj v strogem centru ali v kaki ozki prometni ulici. Jaz imam babico tam in je za popizdit hrupno. Ker sem doma navajena na mir ponoči, v Piranu nič ne spim. Hrup je poleti res neznosen. Lokali in ljudje, ki se pogovarjajo. Muzika. Motoristi. Potem pa še pijanci in norci celo noč tulijo. Pozimi imaš pa motoriste, ki se prepeljujejo po teh ozkih ulicah. Mo stric je enkrat prišel v Piran prvič, zadnjič in nikoli več. Jaz vztrajam zaradi babice. Pridem k njej.
Drugače pa ni ne vem kaj. Plaže slabe. Sam beton, pa ljudje hodijo sprehajat cucke na edino peščeno plažo v mestu, v centru. Tako da se še na kakšen drek uležeš. Plaže so za nič, ker ni nikjer nobene zelenice, sence, drevesa. Edino če se v največjem soncu usedeš v kakšen kafič na plaži.
Če si lastnik avta, ti pripada en parking na Fornačah, ki ga seveda plačaš. Poleti je tudi ta za "neturiste" tako poln, da ne dobiš mesta.
Default avatar

Dolan

pa dobr, sej ni samo Piran obala...

ce bi radi mir, pejta na grice v okolici vecjih krajev... pa en skutercek pa tko...
Default avatar

Kaj pa koper

Dve leti nazaj smo krajši cas dopustovali v kopru. Prej na slo obali nisem bila 20 let. Bivali smo v centru mesta v neki starejsi hisi eno ulico stran od obale. Do mestne plaze 3 minute, center pred nosom. Bil je popoln mir, ponoči sploh nisi nič slisal.
Meni je bilo všeč. Tudi samo mesto koper sem bila pozitivno presenečena.
Default avatar

V Izolo bi

Jaz bi pa živela v Izoli.
(Sicer sem Ptujčanka.)
Vsako leto, ko pridem v Izolo, me preplavi tisti občutek "huh, pa sem doma 😅", ne vem, zakaj, že leta tako, več kot 20 let.
Zadnja leta, ko hodim na obalo sama in le za 2 ali 3 noči, prespim pri Uršulinkah, to je najcenejša možnost namestitve na slovenski obali v enoposteljni sobi. In tam, v samostanu, si skupaj z nočitvijo kupim tudi duhovni mur, se mi zdi. 😊
Ali pa mi ga da že sama Izola.

Nobenih težav s parkiranjem, urejene plaže, in če nisi ravno v centru, tudi nobenemu hrupu nisi izpostavljen, tudi v glavni sezoni ne.
Jaz sem za Izolo! 👍
Proti večeru pa bosta šla na sprehod in v kino v Planet Tuš v Koper. 😉