Kam in kako na počitnice

Vlak do kopra

Default avatar
Prosim, ce mi kdo pomaga. V ponedeljek grem v koper in bi sla z vlakom. Ampak, ko gledam na strani od slo zeleznic mi nekaj ne gre v glavo. Doloceni vlaki peljejo samo do divace in potem je treba prestopit na bus. Nekateri vlaki pa peljejo do kopra. Je sploh mozno prit z vlakom do kopra? Nekaj let nazaj vem, da ni bilo mozno z vlakom dlje kot do vrhnike ali postojne zaradi zledoloma, ki je piskodoval progo. Je to zdaj ze popravljeno?
Default avatar
očitno ni možno sploh.
pri vsaki opciji imaš vsaj en prestop na bus. ampak to njihov železniški bus, če prav razumem.

probleme imajo med ljubljano in zidanim mostom, ter med koprom in divačo. iz ljubljane do kopra direktno vozi samo IC 509

pojdi na bus, ti je predhodnica napisala direktno linijo od AP murska sobota.
Default avatar
Pojdi s prevozi.org tako kot cel svet. Pol ceneje in 3x hitreje.
Default avatar
očitno ni je napisal/a:
Njihov, železniški bus, je prava muka. Počepuje na vsaki postaji, kot bi vlak, le, da se vozi cik cak, malo po ac, nazaj na regionalno in v vsak zaselek.
Rado se je še dogodilo, da je bil potreben prestop.
Default avatar
Naši oblastniki naj gredo vsak dan je napisal/a:
da takšna mala država ne premore lepo direktnih železniških povezav v vsak ključne konce Slovenije. Sramota in pika!
In potem se sprašujemo zakaj imamo toliko avtomobilov - Ja zato, ker so javni prevozi in povezave nikakve, porabiš cel dan da se pripelješ na drugi konec te male države.
Sram jih naj bo.
Default avatar
to je sramota za državo je napisal/a:
Saj je sramota in to VELiKA.
Default avatar
to je sramota za državo je napisal/a:
Pelji se z vlakom od Velenja do Dravograda

Velenje - Celje - Maribor - Dravograd :))))

4 ure čiste vožnje, če Maribor - Dravograd tisti dan sploh pelje. Z avtomobilom malo več kot pol ure.
Default avatar
In potem ima še kdo jajca spraševat ali sploh potrebujemo drugi tir? A ne bi poleg drugega tira potrebovali še en hitri tir za vlake tipa TGV, ki bi s hitrostjo 200 km/h brzel med večjimi kraji?
Default avatar
sam fprašam je napisal/a:
nihče v tej državi ne trdi, da ne rabimo 2. tira.
Na rabimo ga samo za ogromen denar, s katerim bil lahko zgradili, ne samo drugega, ampak še tretji tir. To je poanta razumno zapravljanje sredstev in razumen način trase in gradnje.
Default avatar
Pa veš zakaj je tako? Ker ima kapital prednost.Ko zvozijo vse iz Luke Koper smo pa mi potniki na vrsti. Hvala za te naše železnice,ki se reklamirajo, da ti vzamejo kolo na vlak,potem pa vlak kar vkinejo in uvedejo kar avtobusni prevoz, ki ti kolesa pa tudi slučajno ne bo vzel. In te potem z busom odpeljejo kar do Ljubljane po AC,pa če prav imaš karto samo do recimo Verda. In potem "snadži se sam " ali pa plačaj spet karto,da prodeš do Verda. Že preizkušeno....vožnja je trajala 5 ur od Kopra do doma.Lahko se pritožuješ pa ne bo nucal.