Kam in kako na počitnice

Plaže - SLO morje

Default avatar
Kaj predlagate, kje bi bilo najboljš se namakat v morju, v Slo, in sicer z otroci ki še ne znajo prav dobro plavat. Zaželjeno, da je v bližini parkirišče, če pa je na plaži moč kupiti pijačo in kako hrano, pa toliko bolje.
Predloge prosim. Hvala.
Default avatar
Debeli rtic!
Default avatar
V Slovenskem morju ni nobene plaže več dobre. Še tiste, ki so bile kolikor toliko (Izola Svetilnik) so zdaj postale navaden pasji agiliti poligon, kjer se podijo in kopajo psi, ter poščijejo in poserjejo vse vogale in drevesa. Slovenija ima samo še pasje plaže.
Hvala za takšno morje! Grem raje na Hrvaško.
Default avatar
ni dobre plaže je napisal/a:
Pri nas je vse poscano in posrano od cuckov... na hrvaškem pa od ljudi. Raje grem med ljudi!
Default avatar
Nnnnaa je napisal/a:
Nikjer :(

Morda Žusterna...??

Samo je nabito polno, prav tako mestno kopališče.
Default avatar
Fiesa je pravi kraj zate.
Default avatar
S ne bi mogoče zapeljal do Kanegre, takoj za mejo. Je super...
Default avatar
Vsekakor ti priporočam plažo v Zambratiji (Umag). 3 minute naprej od Umaga. Plaža je peščena, zelo lepa, primerna za male otroke. Parking polek plaže, prav tako za pit, jest.
Default avatar
V Sloveniji imaš Debeli rtič, Ankarana ne poznam dobro, potem je Koper glavna mestna plaža ali Žusterna, Izola pri svetilniku ali potem naprej od njega, Strunjan z mesečevim zalivom, kamor je za majhne otroke lahko naporen dostop, glavna plaža v Strunjanu, pa plaža pri hotelu nasproti, naprej je divja plaža vse do Pirana, vmes imaš pa še Pacug, kjer je vedno polno mladine in živžava, ter Fieso. Piran je večinoma potem bolj beton do Portoroža, tam je Bernardin in glavna plaža, pol si pa že v Luciji. Možnosti karprecej, odvisno, kaj vam ustreza.

Glede parkinga je načeloma vedno problem, a vedno se tudi kaj najde, sploh če si pripravljen plačati, so pa večinoma ti parkingi na soncu. Je pa običajno gneča, od Kopra ali vsaj od Izole naprej se zabaše. Varianta za izlet je recimo, da parkirate v Kopru, se skopate in greste s kolesi, rolerji, skiroji, peš do Izole, tam se kopate, greste na kosilo, potem pa nazaj.
Druga varinata parkirate v Izoli, greste peš do Belega križa pa se potem spustite v Strunjan do glavne plaže, kjer je tudi otroško igrišče. Ali pa parkirate v Strunjanu in greste čez tunel v Portorož, se tam kopate in greste na sladoled, potem pa nazaj.
Default avatar
Kakšna je plaža v Seči?