Kam in kako na počitnice

kopalni vlak

Default avatar
Z družino imamo namen na izlet s kopalnim vlakom v Koper.Zanimajo me vaše izkušnje,tisti ki ste že potovali z vlakom, kakšno je vaše mnenje,ter na katero plažo se naj gremo kopat,kaj priporočate?
Default avatar
Kopalni vlak je, kot ze samo ime pove, poseben vlak, v katerem je jedilni vagon preurejen v wellness kompleks z bazeni in savnami. Tako da kompozicije v Kopru niti ni potrebno zapuscati.

Ce ze, pa Koper slovi po imenitnih, pesceno prodnatih plazah. Predvsem znana je tista, kjer pri napisu "Luka Koper" zavijete levo in nato dvakrat desno.
Default avatar
Bolj kot vlak se mi zdi boljši kopalni avtobus.
Malo pobrskaj po netu.
Vozijo takorekoč iz cele Slovenije. Iz MS, MB, CE, KR, LJ, Sevnice-Brežice-NM...
V glavnem vozijo v Izolo.
V Izoli je dovolj urejenih kopališč. Lahko pa greš od tam kamorkoli z lokalnim busom.
Ob cca 9:00 so v Izoli in od tam se vračajo ob 19:00

Predvsem pa je važno, da si v lastni državi in se ne klanjaš Hrčkom, pa tudi to, ni čakanja na meji, zdravstvo, valuta...
Default avatar
Dolenjc je napisal/a:
+
Default avatar
Dolenjc je napisal/a:
😂😂😂
Default avatar
Pozabili ste da živite v Slovenistanu. Zato ni rečeno, da če kupite karto za vlak, da boste z vlakom zares potovali. Slovenske železnice na Primorsko vozijo kar dosti v BUSih! Leta so pisali, da zaradi žledoloma. Zdaj ne napišejo vzroka. Ampak saj veš - trenutno je tovorni promet bolj pomemben (beri bolj dobičkonosen). Živimo pač v kapitalizmu in ljudje pač niso pomembni.

V glavnem, ko se boste z avtobusom pricijazili do železniške postaje v Kopru, bi vam predlagala, da greste na mestno kopališče oz. kot temu ljudje kakšno leto rečejo: gostilišče (to je kopališče pozidano z lokali). Pa da se ne ponavljam - kapitalizem pač.

Drugače je staro mestno jedro luštno za ogledat se. Ampak če je namen se iti kopat, bi jaz na tvojem mestu in kot je predlagal nekdo pred mano, res raje izbrala kopalni bus - boste imeli več od morja.
Default avatar
ni rečeno je napisal/a:
Da si ne boš kaj naredila. Buse uporabljajo na trasah, ki jih obnavljajo.
Default avatar
odgš je napisal/a:
Ti pa res ne razumes sarkazma.
Default avatar
odgš je napisal/a:
Po tvoje primorsko progo prenavljajo že več kot 5 let - ja če verjameš v božička. Matr ste eni naivni!