Kam in kako na počitnice

Kopanje pri Valdoltri

Default avatar
A mi lahko svetujete, kje se da (brezplačno) kopat v bližini Valdoltre, ker imamo tam pregled za sina. Smo iz Prekmurja in še nikoli nismo bili na SLO obali. Hvala!
Default avatar
Valdoltra ima lepo plažo. Prav bolnica ima spodaj plažo. Samo nikoli še nisem videla nikogar, ki bi se tam kopal. Kot, da se ne spodobi. Čeprav je vse urejeno, tudi stopničke za v vodo. Drugače pa čisto zraven valdoltre. Greš na parkirišče za zaposlene in do konca dol, pa si na plaži. Kakih 200m je dolgo prakirišče. Parkirat pa moraš zgoraj, nad Valdoltro, ker je ta glavni parking narejen res samo za zaposlene. Parking te bo koštal. Lahko pa parkiraš v Ankaranu, na glavnem parkingu ob cesti in imaš do Valdoltre točno 1 km hoje. 5 minut, še manj.
Default avatar
Zia je napisal/a:
Praviš da ima bolnica lepo plažo. A to greš čez tisti park, ali kako prideš do plaže. Pa se tam res ne sme kopati, sončati? Je senca? Lahko poveš kaj več. Mi bomo hodili na obisk nekomu in bi morda moža tam poslala, da se ne bo načakal, pa naj se ohladi v tej vročini. Zia, prosim povej kaj več. Hvala ti.
Default avatar
Oj :) Živim 3min stran od Valdoltre. Tam čez parkec se ne kopa nihče, ker je zapuščeno. Še otroke, ki so v bolnišnici ne peljejo več tam na kopanje. Na parkirišču za zaposlene se ne da več pustiti avta, je pa parkirišče čez cesto pod borovci, je pa plačljivo 1eur na uro (sem peljala en mesec nazaj dojenčka na pregled kolkov, tako, da sem 100% glede cene parkirišča). Malo naprej od vhoda v bolniščnico po cesti (ene 30m) je na levi cesta za zavit dol proti obali, kjer je plaža. Imajo tudi zelo lep urejen barček - imajo tudi hrano (se mi zdi da bolj pleskavice in podobne zadeve). Tam lahko tudi avto pustiš.

Če te še kaj zanima mi lahko pišeš na ZS al pa na email [email protected]
Default avatar
V Valdoltri je plaža, vendar se nihče ne kopa tam. zakaj, mi ni čisto jasno, ker je plaža lepa, za moje pojme urejena. Saj je Valdoltra zelo urejena kar se okolja tiče. Ne vem, če je plaža primerna za kopanje zaradi direndaja, ki ga recimo povzročajo otroci - tam pa ležijo ljudje po operacijah. Tudi ne vem, če je plaža namenjena kopanju, saj je potrebno za turisti čistiti, ane. Ta plaža je bila prej bolnišnična plaža, tja so hodili pacienti, ki so dlje časa živeli v bolnišnici. Mislim, da je čisto ok, če si recimo nekdo vzame brisačo in skoči enkrat v vodo. Da bi pa tja prnesla hladilno torbo, ležalke in blazino, pa en kup smeti , šlavfov in rokavčkov.. ne, to pa ni. Na področju bolnišnice je potrebna neka kultura. Vendar če nekdo pač skoči v vodo, se mi to ne zdi nič takega. Pravzaprav ne vem zakaj se nihče tam ne kopa. Čudovito je, morje je čisto... raj. Poleg pa je ena mala zunanja plažica, ki ne pripada Valdoltri in je primerno temu tam pač dosti folka in posledično umazanije. Ej, za se enkrat pokopat, bo ok. Tudi, če se gre otrok kopat, je to ok. Samo ne delajte hrupa in smeti, ker je to bolnišnica, ne pa javna plaža. Saj sploh nihče ne bo vidu, če enkrat zaplavate. pa tudi če tam dlje posedite ne bo po moje nigče niti opazil.
Default avatar
Zia je napisal/a:
Odkar je tisti Bar na zunanji plazi je zelo lepo urejeno, tudi lezalnike imajo oni in vse. In se da pridet na zunanjo plazo tudi cez park pri bolnici, tako da nerabi hodit vse naokoli - "okoli riti v zep".
Default avatar
Meni je čist vseeno. Če je prosila naj napišem, sem napisala. S tabo, breskva pa se ne bom šla katera ima bolj prav. Vsaka ima pač svoj pogled.
Default avatar
Ne zelim raspravu. rekla bih da sam pre 45 let bila u Valdoltri ,u samoj bolnici. Kupali smo se u moru, bilo je divno. Sta se dogodilo.
Branka
Default avatar
hehe, ... eee, Branka, Branka.....i sada se možeš kupat u samoj bolnici, samo treba, da uđes u nju.
Default avatar
Par km naprej je Debeli rtič, tudi lepa plaža.
Dobro opravite v Valdoltri, upam, da steznik ne bo potreben. Tudi mi bomo tam čez tri tedne.
Default avatar
majckaaj je napisal/a:
Zdravo.
Kaj iz železniškega kolodvora v Kopru vozi avtobus v Valdoltro. So ti busi pogosti, je postaja za bus blizu?
Default avatar
Hamlet je napisal/a:
http://arriva.si/wp-content/uploads/201 ... 2.2015.pdf