Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

lasersko odstranjevanje dlačic

Default avatar
Spoštovani!
Ne vem, če je to ravno tema za ta forum, vendar, v kolikor mi lahko odgovorite, Vas prosim za odgovor.
Zaradi brčic in nekaj (priblizno 5-8) dlačic na bradi sem odšla na lasersko odstranjevanje dlačic. Po pregledu mi je ga.zdravnica rekla, da je potrebno 10-12 terapij. Naj povem, da sem stara 45 let in ne morem reči, da sem izrazito poraščena. Sem in tja sem si teh par dlačic populila. Ga. zdravnica mi je razložila, da dlačice ne rastejo enakomerno, zato je potrebnih toliko terapij (ena terapija na mesec). Po 1. terapiji z laserjem, so mi v roku treh dni zrasle 4 dlačice na bradi in ene 3 brčice. Seveda jih nisem več pulila, le pristrigla sem jih s škarjami. Nekako sem razumela, da so morda to tiste dlačice, ki so bile prej populjene in jih laser še ni "dobil". Po enem mesecu, torej po 2. terapiji, so mi sicer bile te dlačice površinsko uničene, moje mnenje pa je, da nikakor globinsko, kot naj bi to naredil laser, saj so mi prav te, vse štiri na bradi in par brčic v roku dveh dni zopet zrastli. Po pogovoru med ga.zdravnico in zdravstveno delovko, ki mi je naredila tako prvi kot drugi postopek ostranjevanja dlačic z laserjem, sem zasledila, da je pri prvem postopku dala napravo na 45, pri drugem pa na 50. Ne poznam te merske skale, ne vem o kakšnih enotah sta se pogovarjali. Vendar je moje mnenje sledeče: 10-12 terapij oz. laserskih odstranjevanj dlačic je po moje zbolj "nategovanje" ljudi. MIslim, da se da v nekaj postopkih, to je v roku 1 meseca (sem prepričana, da zrastejo v tem času vse dlačice, ki niso 1 mesec populjene, ampak samo odstrižene) da lasersko odstraniti prav vse dlačice....imam prav? Mi lahko prosim podate svoje mnenje? Kar nekaj denarja pustim tam, pa še nelagodno se počutim, ko si zdaj že dva mesec vsak 3. dan strižem dlačice (svetovala mi je, naj si jih kar pobrijem?????? ČUdno, saj si ne morem obriti le te 4 dlačice, najbrž bi si s tem obrila še tiste svetle oz. tiste ki sploh niso vidne in me ne motijo, s tem pa bi naredila le to, da bi postale močnejše in temnejše.
Prosim za vaše mnenje....je res potrebno 10-12 terapij za teh par dlačic in ali ni mogoče, da napravo, s katero opravi lasersko odstranjevanje takoj nastavi na višjo enot, moč (kakorkoli se temu reče) kot 45 ali 50. Če že zdaj da na več, mi ne more nič bolj škoditi kot čet pol leta ali eno leto....po mojem laičnem poznavanju teh stvari.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Default avatar
Kam pa hodiš na ta laser?

Jaz hodim v omerso na depilacijo bikinja.Tudi bom mogla it večkrat cca.6 baje je to odvisno od posameznika. Tudi pr meni je moč laserja se povečuje to pa zato, ker če bi takoj delali na visoki moči ne bi bilo za zdržat zaradi bolečine (ja laser je boleč če so močne dlake).

Napisala si da hodiš na laser 1x na mesec! Jaz grem takrat ko mi začnejo dlake rasti. tko da je tudi pol leta vmes.
Default avatar
Mene naroča 1x na mesec. Laser se mi ne zdi prav nič boleč. Sicer pa, posamezni tretma mi naredi ves čas na isti moči. Vsak mesec mi zviša moč.To pomeni, da bo enkrat tako in tako boleče. Mislim, da ne naredi nič, če imam drug ali tretji dan točno tiste dlačice, ki naj bi mi jih laser uničil spet zunaj. Sem prepričana, da jih samo površinsko zažge, ker je premala moč.
Default avatar
Jaz hodim na lasersko odstranjevanje dlačic bikini predela.

V salon, kamor hodim, se aparat nastavlja od 1 do 6, meni vedno dela na 6, in me kar boli a potrpim, ker je tako večji efekt.

Sicer mi, po tretmaji, dlačice rastejo naprej normalno, potem pa v obdobju od 1 tedna do dveh, mi začnejo same odpadati. In potem mi počasi rastejo nazaj a zelo počasi ter zelo razredčene.

Vsaka dlačica se mora nekajkrat obdelati, da dokončno "odmre" in ne samo enkrat ali dvakrat. Bolje čim večkrat.

Jaz sem bila 3 krat do sedaj in se že precej pozna. Še trikrat pa bo to to.
Default avatar
Mah tebi bi jih veliko hitreje postrupila z el. iglo. Ne vidim smisla, da jih napada z laserjem. Na iglo bi šla po mojem ene trikrat, pa bistveno manj bi plačala.
Meni je moja kozmetičarka razložila, da laser ne učinkuje niti na svetle dlake, niti če imaš kaj rdečega pigmenta. Evo, jaz imam kostanjeve lase, pa pege, in je rekla, da skoraj sigurno ne bi bilo efekta (četudi so dlake temne).
Default avatar
men so najbolj učinkovito odstranili hmmmm ene 1200 eur :))))
Default avatar
metulka je napisal/a:
Sama sem imela tudi nekaj dlačic na obrazu in so mi jih tako odsranili. Sicer z iglo malo boli. Bila sem ene 4x in nobena več mi ne zraste. Pa ni bilo drago. Mogoče vse skupaj celo manj kot en laserski tretma.
Default avatar
Jaz sem hodila na seanse z električno iglo na predelu bikinija. Ne spomnim se, kolikokrat sem šla, sem nehala štet! Brez haska...

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet