Kako zaustaviti drisko?
– jej pust kuhan riž, prepečenec, pij po požirkih postano coca colo
– za zaustavitev močne driske so zelo učinkovite tablete imodium, ki pa zdravijo simptome in ne vzrokov, zato jih lahko vzames le, ce je res nujno in jih ne smes jemati dalj kot nekaj dni v skrajnem primeru (oz. v skladu s prilozenimi navodili).
Vsem hvala za nasvete.
Sumim, da je “nevšečno stanje” pri meni posledica antibiotika + injekcije proti bolečinam + svečke. Vse v nekaj urah. Zaradi tega sem kakšne tablete (pa četudi Linex – jih imam doma) dala na stran in želim neko ravnovesje vzpostaviti naravno.
Dopoldne sem spila 6 dcl pravega čaja. Potem pojedla postano jabolko s prepečencem.
Sedaj sem skuhala riž, toda ne vem kako ga bom pojedla… Hm…
Še enkrat hvala vsem.
Antibiotiki ne razlikujejo med “dobrimi” in “slabimi” bakterijami, ampak pomorijo vse, tudi tiste koristne, ki domujejo v tvojem prebavnem traktu. Prva posledica pogina bakterij je najpogosteje driska.
Kapsule Linex niso v osnovi nikakršna kemija, pač pa vsebujejo seve želodčnih bakterij. Ko jih použiješ, se v prebavnem traktu te hitro spet razmnožijo in ti normalizirajo črevesno floro. Zato jemanje Linexa ne pomeni “kemični” ampak “naravni” poseg v telo.
Prav tako pomagajo probiotični izdelki s živimi bakterijami, razni LCA in ostali jogurti, pogoj je samo, da jogurt ni pasteriziran (termično obdelan). Sicer pa to takoj vidiš po datumu uporabnosti… pasterizirani zdržijo mnogo dlje kot živi….
_Se moj nasvet, slan krompir ki mora biti bolj slan kot obicajno. Meni je od vsega najbolj pomagal, pomiril zelodec in crevesje, ter s tem tudi pocutje. In kamilice, zal si nisem zapomnila bistvenega – zdi se mi da blage kamilice zapirajo, mocne pa odpirajo, lahko pa je tudi obratno. Mogoce ve kdo drug tu na forumu.
Tule je copy/paste preskeniranega nasveta diete ob driski , ki sem ga dobil od mojega osebnega zdravnika. Je približno to kar so ti že drugi svetovali.
DIETA OB DRISKAH
1.dan:
2-5 litrov ruskega čaja
Riž in korenček na vodi ( lahko je slan, a brez maščobe )
Prežganka ( suha – moka pražena na suho, BREZ MAŠČOBE)
Jabolka naribana ( da počrnijo , potem zapirajo..)
2.dan:
2-5 litrov ruskega čaja
Riž in korenček na vodi ( lahko je slan, a brez maščobe )
Prežganka ( suha – moka pražena na suho, BREZ MAŠČOBE)
Jabolka naribana ( da počrnijo , potem zapirajo..)
Belo meso ali teletina kuhana na vodi ( lahko je slana a BREZ MAŠČOBE)
Beli kruh 3 – 5 dni star ali še bolje prepečenec.
3.dan:
Riž in korenček na vodi ( lahko je slan, a brez maščobe )
Prežganka ( suha – moka pražena na suho, BREZ MAŠČOBE)
Jabolka naribana ( da počrnijo , potem zapirajo..)
Belo meso ali teletina kuhana na vodi ( lahko je slana a BREZ MAŠČOBE)
Bel kruh 3 – 5 dni star ali še bolje prepečenec.
Kuhana ali dušena zelenjava
Ob vsakem odvajanju tekočega blata vzemi kapsulo zdravila seldiar.
ps: Če se driska najkasneje po 5.dneh ne poleže je treba obiskat zdravnika, da se pregleda, če ni kakih znakov resnejšega obolenja.
Lp
Posavec
Prežganka najbolj zaleže (tudi ko odpove oglje), ostane v tebi in pomiri želodec (in čreva hehe) 🙂
Topel nasvet: čokolada zapira zdravo rit, ne tisto, ki je že izgubila odpornost in iz nje le še teče – od čokolade boš še jokala zraven, tako te bo zvijalo, peklo in k sreči sem že pozabila, kaj še pride zraven 😉
Darija, juhica ti bo koristila in držim pesti, da se ti rita čimprej pomiri 😉
Lp,
Z.
P.S.: Pa kakšna topla kopel oz. topel tušek zanjo tud blago dene hehe.
Še enkrat jaz.
(Vsem novim, hvala za nasvet)
Danes sem bila pri zdravniku, kasneje tudi v lekarni. Rekli so, da je ta vrsta nevšečnosti, ki jo imam, drugačna od kakšne virozne ali drugače zdravstveno načete prebave.
Da sem samo alergična na antibiotik (ki ga mimogrede moram jemati še naprej) in da lahko v tem primeru jem vse, le ne premastno in presladko.
Toda jaz ostajam pri bananah, prepečencu in prežganki. Pa čaj sem si kupila in neke žvečljive tablete. Pomagajo. 🙂
Hvala za odgovore.
Aja, še tale recept, za odlično prežganko (mi jo obožujemo tudi kadar nam prebava dobro služi):
– v posodi segrej malo oljčka
– nadrobi vanjo 2 kosa kruha (vseeno ali je svež ali star)
– fino prepraži kruh (bolj kot bo prepraženo, boljša bo juhica – nič hudega, če se ti malo zažge)
– zalij z vodo
– dodaj 10 zrnc janeža in 10 zrnc kumine (kumino lahko spustiš, ampak janežek skoraj mora bit, ker ravno ta da tisti dobri okus juhici)
– posoli
– ko zavre v skodelici stepi 2 jajčka in jih vlij
– kuhaj še približno 20 min
in pojej zvrhan krožnik še tople prežganke.
Poskusi, zelo pomaga.
Srečno,
Z.
hm, a misliš, da bi prepražila prepečenec namesto kruha? Odkrito povedano ne vem, nisem še poskusila, ampak po moje ne bi prišlo tako dobro (prepečenec je po okusu le malo drugačen kot kruh), ker je v bistvu catch ravno v tem, da bolj kot je prepražen kruhek, boljša je juhica 🙂
Je pa lahko starejši, ni potrebe, da je svež.
Sicer pa lahko poskusiš tudi s prepečencem, pa drugič s kruhom in poročaš o razliki hehe 🙂