Forum: Življenje, ah to življenje

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Pregled pri nevrologu

Odgovori Nova tema
Default avatar dany3 14 Nov 2017 20:07

Pozdravljeni!

Zanima me, če mi lahko kdo pove, kako poteka nevrološki pregled?
Sprašujem namreč za mojo mamo. Stvar je takšna: je čedalje bolj pozabljiva (pozabi ugasniti plin, ugasniti luči v sobah, pri pogovorih pozablja prave besede, imena oseb,…) in se je to v kratkem času zelo poslabšalo. Poleg tega pa se nenormalno hitro razburi in uporablja neprimerne besede: psovke, kletvice,…, tudi razjoče se včasih. To mene in očeta čedalje bolj skrbi in sem jaz šla do osebne zdravnice in ji razložila o vseh težavah.

Zdravnica je izdala napotnico pod »hitro« za k nevrologu za v bolnišnico, da se bo videlo, če gre za demenco, saj so vsi znaki takšni. Zanima me, če ima kdo takšne izkušnje? Kako izgleda pregled pri nevrologu? Kaj mora tam pacient sploh početi? Ali bo šla mama sama k zdravniku ali bom morala jaz zraven? Ali zdravnik sprašuje, za kakšne težave gre? No, jaz vem za te težave bolj kot mama, ki se jih v bistvu sploh ne zaveda…

Hvala že vnaprej za odgovore,
lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh