Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

cepljenje proti HPV

Default avatar

saska

Zdravo!

V letošnjem šol. letu bodo na sistematskih pregledih brezplačno cepili deklice iz 6. razredov, seveda, če bo starš dovolil (je prostovoljno). Sama sicer menim, da so otroci že tako prevečkrat cepljeni in s tem izpostavljeni možnosti različnih stranskih učinkov, zato ne bom dovolila, da mojo deklico cepijo. Kaj pa drugi mislite o tem cepljenju?
Default avatar

Miran Vučko

saska je napisal/a:
Zdravo!

V letošnjem šol. letu bodo na sistematskih pregledih brezplačno cepili deklice iz 6. razredov, seveda, če bo starš dovolil (je prostovoljno). Sama sicer menim, da so otroci že tako prevečkrat cepljeni in s tem izpostavljeni možnosti različnih stranskih učinkov, zato ne bom dovolila, da mojo deklico cepijo. Kaj pa drugi mislite o tem cepljenju?
Rak na marerničnem vratu ima veliko različnih vzrokov, najpogostejši je pa kot sekundarna reakcija na jemanje kontracepcijskih tabletk. Prav zaradi sekundarnosti je nemogoče na znanstveno priznan način dokazati in s prstom pokazati na pravega povzročitelja.Biznis s tabletkami neovirano teče naprej... Znano je samo, da priporočila ginekologom, ki opravljajo operativne posege, narekujejo odstranitev dela ali pa celega materničnega vratu, v kolikor so opazne kakršnekoli spremembe, ki bi lahko narekovale nastanek rakastega obolenja. Največ operiranih punc je starih med 18 in 21 let...Le redki etični in moralni(človečni) kirurgi vzamejo najprej bris, ga dajo na analizo itn., saj TO STANE!!? Stroški so namreč nezaželjeni...
Virus, proti kateremu naj bi potekalo cepljenje deklic,ni med najpogostejšimi povzročitelji raka na materničnem vratu!!!

Nisem edini, ki tako cepljenje odsvetuje. Mojih petih hčera ne bi dal cepiti za živo glavo, saj imamo tudi proti virusu HPV v komplementarni medicini več 100% učinkovitih preparatov in metod ozdravljanja.

Moja sedanja žena je imela, ko sva se spoznala, raka na materničnem vratu. Bila je tudi neplodna.

Raka smo ji brez skalpela, kemoterapije in obsevanja pozdravili v treh mesecih. Danes, po štirih letih, je srečna mamica dveh zlatih hčerk!
Zdravnik specialist, ki mu takrat ni bilo nič jasno in se je lahko samo čudil nemogočemu, je postal naš družinski prijatelj...


LP
Miran Vučko
Default avatar

Miran Vučko

Miran Vučko je napisal/a:
http://w.w.w. monitor.hr/clanci/dr.gajs...ijekove/22418/

Preberite si tole!

LP
Oprostite, ne znam še pravilno prenesti.... pa sem napačno napisal link!- Bom popravil.

LP
Miran Vučko
Default avatar

zelenec

Mogoce ste nerodno napisali, vendar izpostavljanje kontracepcijskih tablet kot glavnega krivca za nastanek raka maternicnega vratu se mi zdi pretirano.

Na splosno nocem polemizirati po forumih (povzocati slabe volje), vendar v tem primeru vase trditve diametralno nasprotujejo mojim izkusnjam.

Pri moji partnerki za predrakava stanja maternicnega vratu niso bile vzrok tablete, ker jih ni nikoli uporabljala. Vseeno je morala na operacijo, ker je bila na testih stalno pozitivna ... tudi po porodu.

Verjamem, da to pogosto obliko raka vecinoma (vec kot 90% oz 99%) povzroca virus HPV. Videl sem, kaksne psihicne travme ta bolezen povzroca pri zenskah. Verjamem, da cepljenje problem odpravi brez komplikacij.

Sem pa navdusen, da se tako pogosta bolezen lahko odpravi tudi z drugacno terapijo. Le da ni ob morebitnem neuspehu ze prepozno. Glede na to, da je ob zgodnjem odkritju te bolezni zelo velik uspeh zdravljenja tudi po *ortodoksni* metodi.

-------
Upostevam tako izsledke akademske/ortodoksne medicine, ceprav je ne povzdigujem kot vsezvelicavno (navsezadnje sem zaradi njihovega napuha izgubil oceta), kakor tudi slepo ne verjamem alternativcem. Imamo dva v druzini (eden je zal ze pokojen). Oba sta odnehala z javnim angaziranjem, ko so jim ortodoksni medicinci morali resevati (kvazi ozdravljene) paciente iz kome.
Default avatar

Miran Vučko

Ja, take so vaše izkušnje, zelenec ,in jih tudi spoštujem, kot tudi izkušnje vaše žene, očeta itd. Tega ne nameravam izpodbijati niti nikomur soliti pameti.

Ves čas med mojim poslanstvom, ki traja dvajset let, sodelujem z ortodoksno medicino in nisem v nobenem taboru. Brez sodelovanja enostavno NE GRE!

Ne vodim evidence, sem pa kar na pamet izračunal, da sem v teh letih opravil najmanj 30000 tretmanov. Koliko ljudem sem pomagal do popolne ozdravitve, ne vem, vem samo, da le redkim nisem.

Veliko je tega, o čemer ne smem in tudi ne želim pisati, predvsem zaradi tega ne, da ne ogrozim zdravnikov, ki mi na tretmane pošiljajo svoje pacijente in tistih strokovnjakov v medicini, od katerih dobivam informacije zaupne narave.

Kaj pa, če je res, da so VSE testne živali, ki so bile udeležene pri eksperimentiranju s kontracepcijskimi tabletkami, zbolele za rakom na materničnem vratu...? In jih je kljub temu farmacija mirne vesti dala v promet? Osebe, ki mi je dala v roke laboratorijske teste na vpogled, ne bom kompromitiral.

Virus HPV ima svoje frekvenčno območje bivanja in obstoja, ki je nam,"strokovnjakom", znano in dokazano. Onesposobimo ga lahko v nekaj minutah, brez škode za obolelo osebo. Tudi imunski sistem obolele osebe spravimo v tako stanje, da mu noben virus lep čas ne more do živega...

Punca ali pa ženska, ki se jezi na partnerja, očeta, ki živi z občutki krivde pri spolnosti, ki se kaznuje, ki goji v sebi mržnjo ali pa sovraštvo, ki jo mučijo globoke čustvene rane zaradi prizadetosti itn.,ki ni sposobna odpustiti (velikokrat materi), je na dobri poti, da dobi raka, tudi če ne jemlje kontracepcijskih tabletk.

V Indiji že tisoćletja obstaja ajurvedska, na Kitajskem njihova, itn. medicina. Medicina kot znanost in veda NIMA in ne more imeti alternative! To, kar počnemo , je medicini komplementarno. Pravilen izraz bi bil celostna medicina.

LP
Miran Vučko
Default avatar

Lilipu1

Morda malo izven konteksta, toda kontracepcijske tabelete niso in ne morejo biti "nedolžna" zadeva. Že s čisto laičnega vidika, da pač v telo dodatno vnašaš umetne hormone, ki jih telo ne potrebuje za svoje normalno delovanje. kvečjemu ti rušijo neko naravno ravnovesje. In ja, k. tabletki vplivajo na spremembe materničnega vratu, pa četudi se le te kasneje ne izkažejo za rakave. Sama sem bila pred leti uporabnica tabletk in odkar so se začeli delati PAP testi tudi ves čas malo pozitivna, toliko, da sem morala hodit na polletne redne preglede. Ker mi je telo ves čas samo nakazovalo, da mi tabletke ne delajo dobro (le poslušala ga nisem), sem jih končno le prenehala konzumirati. Na naslednjem pregledu in vseh nadaljnjih so bili testi bp.

Glede raka in kontracepcijskih tabletk pa vem le toliko, kolikor sem se pred mnogimi leti pozanimala, pred uporabo, in ja, že v samih navodili je bilo zavedeno, da obstaja neka povezava med njihovo uporabo in rakom, sicer mali odstotek, a zaveden in priznan s strani farmacevtskih družb.

Imam tri otroke, vse punčke. In ne, ko bo čas za to, jih ne bom dala cepiti.
Default avatar

Miran Vučko

V sosednji Hrvaški je dr. Gajski z izdajo svoje knjige dvignila toliko prahu, da se še dolgo ne bo polegel.
Postregla je tudi z dokazi o pokvarjenosti farmacevtske industrije, ki diktira medicini in iz nje dela le svojo podaljšano, akvizitersko roko.

Vtipkajte v google: Dr. Gajski.

LP
Miran Vučko
Default avatar

alenkapi

Sicer morda ne spada direktno v to temo, samo ker sem videla nekaj omenjene KT in (ne)škodljivcost le-teh, samo tale zgodba

Ženska (naša malo oddaljena soseda) je 6 let jemala KT Yarina. Pred mesecem dni sem srečala njeno mamo, ki mi je vsa žalostna razlagala, da hči leži na intenzivni v KC-ju že 14 dni. Vzrok-popolnoma ohromljena leva polovica telesa, sum na multiplo sklerozo. Sedaj je punca doma, kolikortoliko normalno funkcionira, vendar pa si mora doživljenjsko dnevno vbrizgavati injekcije, ki menda preprečujejo nadaljne širjenje nevarnih zasevkov v možganih. Da so to povzročile KT, je sicer s težavo potrdil tudi en specialist nevrolog in to očitno pomeni, da ona ni edini primer. KT Yarina ginekologi seveda še naprej veselo predpisujejo pacientkam, med katerimi je ogromno zelo mladih žensk.........
Default avatar

Miran Vučko

Tudi cepljenje proti HPV je smrtno nevarno!

Cepivo dokazano povzroča:- paralizo,
- napade,
- spazme,
- nepravilnosti pri delovanju srca,
- kolaps ledvic,
- motnje vida,
- artritis,
- težave z dihanjem,
- kožne izpuščaje,
- pogosto bruhanje,
- splave,
- hormonske motnje in neredno mesečno perilo,
- anomalije reproduktivnega sistema,
- prav tiste bolezni, ki bi jih cepivo MORALO preprečiti, kot so:
1.genitalne bradavice,
2.vaginalne rane in
3.infekcije, povzročene z virusom HPV!!!

Možna posledica je trajna okvara možgan in smrt.

Cepivo se imenuje Gardasil.

Zaradi vsega naštetega je Španija iz uporabe umaknila 75.582 vakcin!!!

Informirajte se tudi na You tube-u!!!!!!!!!

LP
Miran Vučko
Default avatar

Miran Vučko

saska je napisal/a:
zdravo!

Spletne strani www.naturalnews.com računalnik ne najde. A je možno, da je naslov malo drugačen?
Je , saska, je drugačen.

Sem popolni laik in imam PC šele kake tri do štiri mesece, prej pa nikoli nisem delal z njim. Sem samouk- pa mi še ne gre. Že večkrat sem poikušal v raznih temah dati link, pa se mi je povsod zgodilo, kot v tem primeru. Pa nimam pojma, kako naj to popravim.
Bom rabil nekoga, da me nauči.

Najpametneje ti je pogledati na Alternativa forumu, kjer imaš vse linke in kontakte- naj te ne moti, če je forum hrvaški: boljšega foruma v tem delu Evrope NI!


Upam, da sem pomagal.


LP
Miran Vučko
Default avatar

Miran Vučko

Oprosti, saska, PC imam šele tri do štiri mesece pa še samouk sem. V kar nekaj temah mi ni uspelo prenesti pravega linka..... bor rabil nekoga, da me nauči.

Vse, kar želimo vedeti, tudi o cepljenju proti virusu HPV, lahko najdemo na zame najboljšem forumu v Evropi: Alternativa forumu. Naj nas ne moti, če je hrvaški.

Upam, da sem pomagal.

LP
Miran Vučko
Default avatar

Skeptik

Miran Vučko je napisal/a:
Oprosti, saska, PC imam šele tri do štiri mesece pa še samouk sem. V kar nekaj temah mi ni uspelo prenesti pravega linka..... bor rabil nekoga, da me nauči.

Vse, kar želimo vedeti, tudi o cepljenju proti virusu HPV, lahko najdemo na zame najboljšem forumu v Evropi: Alternativa forumu. Naj nas ne moti, če je hrvaški.

Upam, da sem pomagal.

LP
Uf, brez zamere g. Miran Vučko, ampak s tem odgovorom mi ravno ne vlivate zaupanja v vse kar ste do sedaj zapisali v tej temi. Da navajate neko študijo objavljene na neki internetni strani, ki sploh ne obstaja, je pa malo tako tako.
Default avatar

Datelj

Tudi sama sem imela raka na materničnem vratu, in sicer adenokarcinom in situ (neinvazivni rak). Sem HPV pozitivna. Imela sem živo srečo, da so mi ga odkrili, saj se ta vrsta raka razvija globlje v materničnem vratu in ga bris običajno ne zazna, dokler ni prepozno.

Pri meni ni bilo nobenega rezanja brez dodatnih preiskav, kot ste omenili, da je praksa. Ne vem, kje bi naj to bilo praksa, verjamem, da se dogaja, vendar še zdaleč ne vedno. Opravili so še kolposkopijo, me napotili na onkologijo, ponovili kolposkopijo in naredili ECC (oboje ni pokazalo nič kritičnega) in me šele nato napotili na konizacijo. Tam so mi odstranili najmanjši možni kos tkiva, ki pa je - spet hvala višji sili - odstranil raka v celoti.

Konizacija je tako diagnostična kot tudi kurativna metoda. Seveda so z njo povezana tveganja, predvsem kar se tiče nosečnosti, vendar je v določenih primerih bolj koristna kot škodljiva.

Tudi ne vem, odkod vam podatek o starosti operiranih žensk. Pri svojih raziskavah sem naletela na podatek, da so začetne predrakave spremembe najpogostejše med 20. in 30. letom (žal pa nisem shranila virov in jih tako ne morem navesti - možno je tudi, da sem se zmotila in je starost 25-35). Ko sem bila operirana jaz, je bilo z mano na isti dan operiranih še 6 žensk. Od teh je bila le ena stara 22, jaz, ki sem stara 25, ena 29-letnica, vse ostale pa so bile stare več kot 40 let. Vem, da ženske z manjšimi spremembami na materničnem vratu dalj časa opazujejo, kajti neredko se zadeva sama od sebe popravi. Le če so spremembe hude, kot so bile pri meni, ali se rapidno slabšajo, na koncu tudi izvedejo konizacijo. Pri tem upoštevajo, ali bo ženska še rodila ali ne.

Kontracepcijske tabletke so direktno povezane z nastankom raka na materničnem vratu, saj spremenijo ph nožnične sluznice. Tako le-ta na stiku z maternično sluznico (na materničnem vratu) tvori bolj občutljivo cono, kamor se virus lažje ugnezdi. Tudi za glivice in bakterijske infekcije je pri ženskah, ki jemljejo KT, verjetnost večja. Ogromno pa pripomore tudi sam imunski sistem ženske. Ene ženske HPV premagajo brez težav, druge ne.

Jaz sem 3 leta jemala Yarino in pred 15 meseci prenehala, saj mi je telo začelo govoriti, da mi več ne ustreza. Od takrat uporabljam naravno metodo merjenja temperature in spremljanja cervikalne sluzi. Žal mi je, da mi ni nihče že prej povedal za to metodo, saj resnično dobro funkcionira, ko ima ženska enkrat redne cikluse. Njena učinkovitost je ob pravilni uporabi povsem enaka kontracepcijskim tabletkam! Brez stranskih učinkov.

Tudi jaz sem razmišljala, ko so se moje težave začele, da bi se obrnila na alternativno/ komplementarno medicino in bi še malo počakala s posegom. Verjela sem v uspeh, vendar sem se zavedala, da bi to od mene zahtevalo več truda, kot sem ga bila pripravljena vložiti - spremembo načina življenja, razmišljanja, delovanja. Zato sem se tudi odločila za konvencionalno pot in glede na rezultate moram reči, da mi ni žal. V primeru, da se zadeve ne bi lotila na učinkovit način, bi čez nekaj let lahko ostala brez maternice in morda tudi brez otrok, to pa je najhujše, kar si lahko predstavljam. Mi je pa jasno, da dokler ne bom naredila tega premika, se lahko zgodi, da me bo telo ponovno opozorilo, da je potrebna sprememba.

Kar se samega cepljenja tiče, mi ga je celo odsvetoval ginekolog oz. izrazil svoje odklonilno mnenje. Cepivo je samo za dva tipa virusa, ki sta res dokazano najpogostejša povzročitelja raka na materničnem vratu, vendar pa je različnih tipov HPV ogromno in za marsikaterega sploh ne vedo, kakšen vpliv ima na zdravje ženske.

Pred kratkim naj bi nek znanstvenik dobil Nobelovo nagrado za odkritje, da za vsakim karcinomom tiči virus HPV - to mi je povedala ginekologinja, nisem preverjala in zato ne morem garantirati, da je informacija točna. Res pa je, da je v večini primerov raka prisoten stres, padec imunskega sistema in podobno. Zato je verjetno še najboljše, kar lahko kdorkoli stori zase in za svoje otroke, to da zdravo živimo, se dovolj gibamo in se zdravo prehranjujemo, predvsem pa zmanjšamo stres in psihične obremenitve na minimum. Le-to "cepivo" deluje tako rekoč proti vsem boleznim!
Default avatar

Miran Vučko

Skeptik je napisal/a:
Miran Vučko je napisal/a:
Oprosti, saska, PC imam šele tri do štiri mesece pa še samouk sem. V kar nekaj temah mi ni uspelo prenesti pravega linka..... bor rabil nekoga, da me nauči.

Vse, kar želimo vedeti, tudi o cepljenju proti virusu HPV, lahko najdemo na zame najboljšem forumu v Evropi: Alternativa forumu. Naj nas ne moti, če je hrvaški.

Upam, da sem pomagal.

LP
Uf, brez zamere g. Miran Vučko, ampak s tem odgovorom mi ravno ne vlivate zaupanja v vse kar ste do sedaj zapisali v tej temi. Da navajate neko študijo objavljene na neki internetni strani, ki sploh ne obstaja, je pa malo tako tako.
Sem pa mislil, da je bilo dovolj opravičilo.....

V forumu Alternativa povečini pišemo zdravitelji iz bivše Juge in se tudi medsebojno obveščamo o vsem, kar se dogaja v svetu in pri nas. Tudi linki so objavljeni v mnogih prispevkih zdraviteljev.Tudi tale-kiksnjen. Še enkrat se opravičijem, ampak še ne znam prenesti linka tako, da bi lahko vsak bralec preko njega prišel do vira informacij.Zato sem tudi napisal, da lahko ta link, kot tudi vse ostale, če vas to zanima, poiščete na omenjenem forumu. Še do danes nisem kontaktiral z nikomer, ki bi me naučil, kako se pravilno prenese link. Enostavno sem ga prepisal takoj, ko sem prebral vir, vendar na tem forumu ob pravilnem prepisu nastane prav to, kar je nastalo. Tudi v drugih temah se mi je dogajalo isto, pa je "vskočil" g. Aleš in me rešil, za kar sem mu zelo hvaležen.

Skeptik, a mi lahko, lepo prosim, pri tem pomagate? Komurkoli bom hvaležen, če me tega nauči.

Hvala.

LP
Miran Vučko