Forum: Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

Nove Eko planice v Sloveniji

Odgovori Nova tema
Default avatar vege4 25 Maj 2009 18:11

EKO PLENICE LOVE'N

Vsaka mamica ve, da je dojenčkova koža izredno občutljiva in vsakodnevno izpostavljena različnim nevarnostim iz okolja. Nevarnosti prežijo v sončnih žarkih, v mrazu, prahu, onesnaženosti zraka itd. Pred vsemi temi nevarnostmi znamo našega malčka dobro zaščititi, se pa mnogokrat ne zavedamo, da lahko otroku tudi sami škodimo. Nevarnost se lahko namreč skriva v pleničkah za enkratno uporabo, ki vsebujejo veliko kemijskih sestavin, ki so lahko zelo škodljive za zdravje otroka.

Pleničke za enkratno uporabo so seveda zelo priročne in enostavne za uporabo, in večina mamic si danes ne predstavlja življenja brez njih, vseeno pa si želi za svojega otroka le najboljše. Zakaj ne bi potem imeli oboje?

Mamicam, ki se zavedajo pomena naravnih sestavin ter hkrati skrbi za okolje, so leta 2005 prišle na pomoč prve eko pleničke za enkratno uporabo. Plenice LOVE'N so namreč prve plenice za enkratno uporabo, ki uporabljajo vlakno PLA (INGEO), pridobljeno s fermentacijo z encimi sladkorjev, kot je npr. dekstroza, prisotnih v škrobu žitaric. Mehki filtri iz PLA (polimlečna kislina) v stiku z nežno kožo otroka zmanjšajo tveganja vnetij, hkrati otroci ostanejo suhi in sveži. Zahvala za to gre naravnim značilnostim derivatov škroba, ki je prisoten tudi v zunanjem sloju plenice izdelanega s filmom Mater-BI, ki je atoksičen in omogoča dihanje kože.

LOVE'N plenice niso beljene s klorom, ki je dokazano kancerogen in zato ne povzročajo alergij in pleničnih izpuščajev. Plenice LOVE'N omogočajo dojenčkovi koži, da diha, kar je predvsem pomembno v poletnih mesecih, ko lahko vročina pod plastičnim ovojem klasičnih pleničk za enkratno uporabo, povzroča razvoj okužb in vnetij. Taka vnetja pa ne prepreči in odpravi nobeno hladilno mazilo.

Eko plenice LOVE'N po uporabi enostavno odvržem o v smetnjak za bio odpadke, saj so biorazgradljive in tako kot so prijazne do nežne otroške kože, so prijazne do okolja. Njihovo razgradnjo namreč uravnavajo v zemlji prisotne kompostne bakterije, v primeru sežiga pa ne oddajajo škodljivih dioksinov, ki jih oddajajo izdelki iz naftnih derivatov (plastika).

Mamice se lahko prepričajo o nežnosti in učinkovitosti eko planic LOVE'N tudi na lastni koži z uporabo damskih vložkov Natura e', ki so narejeni iz enakih materialov kot plenice LOVE'N.

Vir www.vege4.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar eko standard za plenice?!? 26 Maj 2009 00:02

iz istega vira - www.vege4.si navajam sestavine plenic:

Sestava: vlakna PLA (zunanje filtrirne plasti) vpojna plast iz celuloze prečiščene z hidrogen peroksidom, zgornja plast iz zraka prepustne bio razgradljive snovi mater-bi, vlakna PP*, supervpojni gel*, elasomeri*, ostalo* (* niso biorazgradljivi).


a SUPERVPOJNI (poliakrilatni) GEL pa ne škodi nežni dojenčkovi koži?!?!?!?!?!?


haha, tale reklama je kot nalašč za razmislek o tem, kaj vse nam lahko prodajo pod oznako EKO.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh