Med.Over.Net

Maksilofacialna in oralna kirurgija

Odgovarjajo: David Dovšak, dr. med, specialist maksilofacialni kirurg

Onkološka kirurgija glave in vratu. Obrazne poškodbe in rekonstrukcije. Laserska kirurgija. Oralna kirurgija in implantologija. Posvetujte se s strokovnjakom.

David Dovšak , dr. med, specialist maksilofacialni kirurg

DavidDovsak

Luknjica po puljenju še vedno ni zaprta

Default avatar

sedmica dolgo celjenje

Spoštovani.
Pred 3 TEDNI mi je oralni kirurg odstranil sedmico spodaj. Poseg je bil kar zahteven, treba je bilo tudi nekoliko obklesati oz. obrusiti zobno kost.
Po nekaj dnevih se mi je kljub temu, da sem pazila na strdek, pojavil alveolitis. Bolečine niso bile močne, tudi otekline ni bilo, prav tako ne gnojnega vnetja. Ustno nego sem redno izvajala, za nego alveolitisa sem uporabljala Gengigel.

Danes je 3 tedne od posega, vendar imam v dlesni še vedno luknjico. Je neboleča, dlesen je normalne barve, v notranjosti ni videti nobenih naslag. Boleče je le v enem kotičku luknjice ob dlesni, kadar vanjo podrezam z vatirano palčko. Na vati gnoja ni videti. Kljub trudu tudi ne vidim, da bi kakšen košček zoba ostal v rani.
Zanima me, ali je normalno, da se luknja tako dolgo ne zaraste. Vem, da po alveolitisu celi dlje časa, vendar se mi 3 tedne vendarle zdi kar veliko.
Hvala za odgovor in LP.
Default avatar

DavidDovsak

Pozdravljeni. Mehka tkiva po izdrtju zoba se celijo od šest do osem tednov, kost pa tri mesece in več. Lep pozdrav, David Dovšak
*********************************************
David Dovšak, maksilofacialni kirurg
Dentalni kirurški estetski D center
Šmartinska 152, BTC Hala 9
SI – 1000 Ljubljana
T: 030 643 693
E: [email protected]
http://www.d-center.si