Med.Over.Net

Zobna protetika

Odgovarjajo: asist. dr. Andreja Kuliš, dr. dent. med., spec. protetike

Sodobna zobna protetika se ukvarja z nadomeščanjem izgubljenih zob na čim bolj funkcionalen in estetski način. Poslužuje se fiksnih mostičkov ali snemnih protez ter nadomeščanja zob z implantati. Razvoj je omogočil tudi preoblikovanje nasmeha na minimalno invaziven način s porcelanskimi luskami, ki izgledajo popolnoma naravno.

asist. dr. Andreja Kuliš , dr. dent. med., spec. protetike

Andreja Kuliš

Stari zatiči

Default avatar

nelia

Pozdravljeni!
V spodnji čeljusi imam stare zatiče , okrog 30 let. Imam 52 let. Zaradi obsevanja so mi propadli zobje in zato imam na te iste zatiče že druge prevleke. Dogaja se mi , da me enka in dvojka spodaj pobolevata kot bi bila živa. Bolečina se pojavi , ko jem toplo hrano ali pijem tople napitke. Je ostra in pekoča. Pa tudi grugače stalno čutim , da me nekaj skeli in boli. Ko si otipam čeljust spodaj, ni nobene zatrdline in blečine. V zadnjem času se mi sočasno pojavjajo tudi bolečine in zategovanje v mišicah in kosteh, kot bi imela revmo.Je možno , da gre za kako prikrito vnetje okrog korenin? In ali se tako stare zatiče lahko menja, če bi bile korenike uredu?
Nelia
Default avatar

Andreja Kuliš

Pozdravljeni,

žal tovrstno obsevanje pusti posledice...
Naredite ortopan ali še bolje lokalne slike zob na problematičnem območju in vsak zobozdravnik, ki jih bo videl, vam bo lahko povedal če je simptomatika zaradi lokalnega vnetja ali pa gre za kaj drugega. Lahko pa sliko pošljete tudi meni na forum.
LPA
*******************************************
As. dr. Andreja Kuliš dr.dent.med. specialist zobne protetike

http://www.stomatoestetika.si
http://www.kulis.si