Med.Over.Net

Zobna protetika

Odgovarjajo: asist. dr. Andreja Kuliš, dr. dent. med., spec. protetike

Sodobna zobna protetika se ukvarja z nadomeščanjem izgubljenih zob na čim bolj funkcionalen in estetski način. Poslužuje se fiksnih mostičkov ali snemnih protez ter nadomeščanja zob z implantati. Razvoj je omogočil tudi preoblikovanje nasmeha na minimalno invaziven način s porcelanskimi luskami, ki izgledajo popolnoma naravno.

asist. dr. Andreja Kuliš , dr. dent. med., spec. protetike

Andreja Kuliš

zlomljen zob popravilo

Default avatar

cult3333

Pozdravljeni !
Lani junija se mi je med jedjo zlomil zob- sprednja dvojka.V dlesni ga je ostalo cca.1/3.Ker je bil takrat moj osebni zob.zdr. na dopustu mi je zob popravil takoj naslednji dan zob.zdr. v drugi ordinaciji,kateri ga je uradno nadomeščal.
V pol ure mi je provizorično prilepil nov zob in dejal ,da to je samo začasno.To začasno mi je držalo do prejšnjega tedna,ko mi je pri zajtrku ta umetni zob odpadel.

Konec tedna grem k mojemu zob.zdr.,da poiščemo neko rešitev. Sedaj pa me zanima,kakšne možnosti imam na razpolago. Slišal sem,da ti lahko dajo nekakšen štift v čeljust in gor zob nasadijo pa za mostiček sem slišal. Zob je baje lahko kovinski pa potem čez z belo lusko ali pa porcelanast...
Koliko dni,tednov traja,da pridem do novega zoba?
Ali med tem časom imam kakšen provizoričen vložek zoba ali sem škrbast?

Zanima me tudi,koliko me bo to stalo.Ne bom šel v samoplačniško ord. moj zob.zdr.ima koncesijo.
Sam pa sem normalno zdr.zavarovan. (obvezno zdr. zav.+dodatno zdr.zav.)

Hvala in lep pozdrav!
Default avatar

Andreja Kuliš

Pozdravljeni,
Dobili boste (ce je zob mrtev) endodontslo zdravljenje, zaticek in nato krono. To traja nekaj tednov, doplacila za porcelan pa kar visoka, ker zavarovalnica prispeva drobiz. Ce je zob ziv, pa se vam lahko naredi porcelanska luska, ker je dovolj sklenine. O cenah in trajanju pa se bosta tako pogovorila z vasim zobozdravnikom,
Lp Andreja
*******************************************
As. dr. Andreja Kuliš dr.dent.med. specialist zobne protetike

http://www.stomatoestetika.si
http://www.kulis.si
cron