Med.Over.Net

Zobna protetika

Odgovarjajo: asist. dr. Andreja Kuliš, dr. dent. med., spec. protetike

Sodobna zobna protetika se ukvarja z nadomeščanjem izgubljenih zob na čim bolj funkcionalen in estetski način. Poslužuje se fiksnih mostičkov ali snemnih protez ter nadomeščanja zob z implantati. Razvoj je omogočil tudi preoblikovanje nasmeha na minimalno invaziven način s porcelanskimi luskami, ki izgledajo popolnoma naravno.

asist. dr. Andreja Kuliš , dr. dent. med., spec. protetike

Andreja Kuliš

Zamenjava mostička

Default avatar

Nensy

Na sprednjih 4 zobeh imam mostiček potreben zamenjave,na sliki je vidno da so od teh tri korenine potrebne zdravljenja,za dve ni problema v tretji pa je vijak,zobozdravnik pravi da se ga bo pustilo pri miru,a je še kaksna druga možnost?Na kaj moram še paziti pri tem.(Zaradi strahu ga vse pozabim vprašat)Hvala in lep pozdrav
Default avatar

Andreja Kuliš

Pozdravljeni,

če je v korenini že zatiček, ki je težko odstranljiv (nekateri gredo relativno enostavno ven) potem vam preostane še kirurški poseg, t.i. apikotomija z retrogradno polnitvijo te korenine.
S kvalitetnimi provizoriji lahko brez težav počakate 6 mesecev, na rentgensko potrditev uspeha tako operacije kot zdravljenja preostalih korenin, nato pa se naredi končno delo.
LP Andreja
*******************************************
As. dr. Andreja Kuliš dr.dent.med. specialist zobne protetike

http://www.stomatoestetika.si
http://www.kulis.si
Default avatar

Nensy

Zatiček je težko odstranljiv.A je operacija mogoča le samoplačniško?Bojim se da me začne boleti ko bom imela nov mostiček.Tega si ne morem privoščiti,žal.Hvala za odgovor in lep pozdrav.Nevenka