Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

Perianalna fistula

Default avatar

Bunka

Pozdravljeni! Te dni sem opravila rektoskopijo zaradi suma fistule. Na izvidu piše naslednje:
Lokalno: vidna fistulozna odprtina desno ter dorzalno, tipljiv boleč infiltrat.
Rektalni pregled: sondiram fistulozni kanal, več kot 2 cm, zaradi bolečin od detaljne preiskave odstopim.
Zdravnik mi je rekel da je nujna operacija. Omenil pa je še nekaj, kar me je močno prizadelo, pa ne vem ali sem prav razumela ali ne. Ali res obstaja možnost, da po operaciji ne bom mogla več zadrževati blata? V kakšnem smislu je to mišljeno? Bi morala "nositi" vrečko? Bi lahko zadeva postala res tako nenadzorovana?
Že sama misel na to me popolnoma uničuje in me je groza!

LP
Default avatar

metaB

Perianalna fistula je gnojni kanal.Ker je zdravljenje z antibiotikom neuspešno, je nujno potrebna operacija.Ne vem kje ste slišali besede ki ste jih zapisali. Je pa res, da je zdravljenje zahtevno in dolgotrajno.Pojdite na operacijo in se ne obremenjujte pred pogovorom s svojim kirurgom,Želim vam hitro in uspešno zdravljenje.Meta
Default avatar

majada

bom pa še jaz vprašala, ker na internetu ni kaj prida informacij, kolikor sem iskala: moj mož je že pred enim letom prvič bil operiran zaradi iste zadeva. Vendar mu je rana zacelila, a skozi majceno luknjico, ki je skoraj ni videti, je še vedno pritekel gnoj. začelo mu je kljuvabi po notranjosti, sam je začutil, da je kanal trši in boleč in ko si je stisnil, je gnoj pritekel. vsak drugi dan. šel je na ponovno operacijo, pa potem ista stvar. Vstavljali so mu trak, gnoj je še vedno pritekel. potem je bil operiran še tretjič (pred dvema mesecema). Dajali so mu gazice Kaltostat... zdaj je rana skoraj spet čisto zaceljena, a gnoj še kar izteka. obupan je, pravi, da ne gre nikamor več. skrbi ga, da bi se na kak način gnojilo v notranjost in bi "predrlo" črevo. vhod oz. rano ima dva cm od danke. Ali je to normalno, da tako dolgo traja oz. ali bo sploh kdaj boljše? hvala vam za odgovor!
Default avatar

rofra

Spoštovani,
pred 35.leti sem bil operiran za analno fistulo. Že nekaj let se mi znova pojavljajo iste težave. Vsako leto najmanj 1x imam vnetje povezano z izbokom hemoroidov in hude bolečine dokler izboklina fistule ne poči in prinese olajšanje. Slišal sem in poiskal na internetu klinike po svetu, ki uspešno operirajo fistule lasersko, brez bolečin in velikih operacijskih ran (Fistula-tract-Laser Closure). Ali mi lahko kdo pove, katera kirurgija v Sloveniji uporablja za to vrstne operacije laser?
Default avatar

rofra

Pozdravljeni nekdanji sotrpini,

kot vidite sem se prvič oglasil leta 2013. Po tem sem bil še na pregledu v kliniki Graz, pri prof.dr.... (evropska špica na tem področju) in kliniki Klosterneuburg, v obeh bolnicah so mi povedali, da mi morajo izrezati fistulo v večini dunajskega zrezka in da je bil šok še večji, da mi lahko garantirajo samo 2%, da bom po operaciji še lahko držal blato, ker mi fistula poteka skozi zapiralno mišico.
Hvala bogu, da se nisem dal operirati in sem po internetu našel privatno Ayurvedakliniko v Celovcu. Po telefonskem klicu sem kmalu dobil termin za pregled in predlagali so mi nebolečo "Ayurvedsko Ksharsutra metodo", ki jo opravijo ambulantno v 15 min. To pomeni, da v kanal fistule vstavijo alkalizirano nit prepojeno z zdravilnimi indijskimi zelišči, ki povzroči spontano ozdravitev. Nit, ki se sama počasi pomika proti zunanji odprtini, v kratkem drugem posegu odstranijo in zadeva je končana.
PAZITE SEDAJ!!!
V Celovcu so mi zagotovili, da obstaja SAMO 2% možnosti, da po posegu ne bom držal blata!!!, torej garantirali so mi, skoraj 100% ozdravitev brez operacije.
Tako sem se peljal leta 2014 dva krat v Celovec in do danes sem popolnoma brez težav in upam, da bo tako tudi ostalo.
Žal, slaba stran te zadeve je, da nobena zavarovalnica ne povrne izdatka, 2 x 700 €, razen, če pripadate politični eliti. Koga zanima več o moji srečni izkušnji me lahko pokliče na 041626586 ali si oglejte spletno stran: http://www.mathewpraxis.com/de/ , žal ni v Slovenščini.
Lep pozdrav
Franc Roškar
Radenci
Default avatar

Pero65

Ja planiram uskoro u Klagenfurt, zbog perianalne fistule. Jel bio netko tamo osim gospodina iz Radenaca?
Default avatar

ZB_

V Celovcu sem bil 9krat, žal neuspešno.
Default avatar

rofra L

Ker vem kakšne so bolečine fistule, mi je zelo žal, da po 9. obiskih v Celovcu, še vedno trpite. Niste napisali kam Vi hodite v Celovec, katero kliniko, saj jih je tam več.
Lahko govorim iz svoje izkušnje o Ayurvedakliniki dr. Mathew-a, kjer sem bil obravnavan 2013. leta. Do danes je preteklo več kot 5 let od majhnega posega in nimam nikakršnik težav več. Precej sotrpinov me je že klicalo in sem jim priporočal, da gredo v omenjeno kliniko, zato me res zanima ali se je kdo odločil za dr.Mathewa in kakšne ima izkušnje.
Lep pozdrav
Franc
Default avatar

rofra

Ni prijetno govoriti in pisati o analni fistuli, zato predvidevam, da se zato ne oglasi nihče od številnih, ki ste me kontaktiral. Hvaležen bom vsakomur, ki mi po telefonu zaupa svojo izkušnjo o Ayurveda kliniki Dr. Matheva v Celovcu. Jaz sem še vedno brez težav.
LP. Franc

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic