Forum: Kako živeti z rakom?

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Rak mehurja

Odgovori Nova tema
Default avatar Romana 6 Avg 2002 07:28

Spoštovana ga. Irena

Prosim vas, za razložitev odpustnega pisma:

Diagnoza: C67. 8 C678

OPERACIJA: 5MCO5.02 Resekcija tumorja v mehurju - Velikega

Citoskopija: Kapaciteta mehurja zmanjšana. Oba ostija bp. Na verteksu viden soliden tumor, na posameznih mestih pokrit s koaguli.

Bil je tudi na operaciji in piše takole: TUR tu ves. uri. et prostate ( dr. ER )
Zreseciramo tumor, ki sega od spodnje stene in desne stene mehurja v prostato. Tkivo zreseciramo, infiltrira vso prostato. Resekcija v zdravo ni možna. Hemostaza. Mayo poiskus pozitiven.

Ali to pomeni, da je že rak prešel v prostato, kaj je Hemostaza in mayev poiskus.
Kaj to pomeni zanj v prihodnosti in kako mu lahko pomagamo.

Hvala za odgovor!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Irena 8 Avg 2002 10:43

Draga Romana!

Tumor je bil zelo obsežen, segal je od mehurja do prostate in so ga tudi odstranili, kolikor se je dalo, vendar zaradi obsežnosti ni bilo mogoč varnostni izrez v zdravo tkivo (to pomeni, da odstranitev ni bila povsem uspešna). Hemostaza je zaustavitev krvavitve (to morajo seveda preveriti, preden bi zašili vse skupaj nazaj in bi morda kakšna žilica še krvavela). Kaj je mayo poiskus, ne vem.

O tem, kaj vse to pomeni, se boste morali pogovoriti z zdravnikom, o morebitnem nadaljnem zdravljenju in postopkih, saj bolnika pozna, pozna njegovo telesno stanje in ve celo, koliko je star. Iz golega izvida sama teh podatkov ne morem razbrati. Pripravite se na razgovor, doma si zapišite morebitna vprašanja, saj jih včasih človek v stresu kar pozabi. Ne bojte se vprašati zdravnika, če vas kaj zanima, saj vam lahko on najbolje pojasni stanje.

Lepo vas pozdravljam!

Irena

V pomoč še tale povezava:

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh