Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

O KNJIGI ENERGIJSKA MEDICINA DONNE EDEN

Default avatar

Breda

S knjigo si lahko kar precej pomagamo. Posebno zato, ker sem o tem že pisala na forum Kronična bolečina in fibromialgija in izbrala veliko videoposnetkov vaj, ki so opisane v knjigi. Vaja pet minutna dnevna rutina je omenjene na začetku. V knjigi je opisano, kaj je dobro delati, ko zbolimo, kako si lahko sami, ali nam nekdo drug očisti energijske centre ali čakre. Kako si pomagati pri stresu,... in tudi o zdravljenju z magneti. Knjigo imajo v knjižnici. Obstaja tudi ena manjša knjižica, ki je verjetno bolj enostavna. Tudi v knjigi Obljuba energijske psihologije so opisane nekatere vaje. Tudi o tej knjigi sem pisala na prej omenjenem forumu.

Breda
Default avatar

onkološka bolnica 60 letna

Sem šla pogledat na omenjen forum, našla video posnetke, a kot sem že napisala na omenjenem forumu, so zame video posnetki čisto preveč "ameriško vzhičeni" in me zato odbijajo.
Bom pa šla po knjige v knjižnico in se poskusila sama "prebiti skoz". Poznate, morda, kakega slovenskega terapevta, ki bi imel delavnice energijske medicine?
Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

Breda

Sama sem začela iz nič. Našla sem prvi posnetek Three thumbs, gledala, si zapisovala, risala, pa nisem imela pojma, kaj bo sledilo. Potem sem Donno Eden poslušala na Tapping World Summitu, in sem bila navdušena. Pa sem vztrajala in vztrajala. Gledala posnetke, si zapisovala, risala, potem kupila knjigo, ko je bila prevedena, kupila drugo knjigo, kupila tretjo knjigo, naročila DVD-je iz ZDA, ker nisem vedela, kaj je na internetu. študirala, sestavljala... Bila sem vesela, da se našla to, kar sem našla. Meni je bilo pomembno, da sem videla, kako je treba vajo narediti. Potem pisala na forum in iskala prave videoposnetke na internetu. Veliko energije in časa sem v to vložila.

Donna Eden je zelo prijazna in z velikim navdušenjem predava in kaže vaje. Ljudje jo imajo zelo radi, in jo zelo hvalijo, kjerkoli se pojavi. Rabila je kar nekaj časa da se je postavila pred kamere in začela hoditi po svetu in predavati. Njeni hčerki morda malo pretiravata glede obnašanja. David Feinstein, psiholog in njen mož je pa tudi zelo skromen. Sama sem bila vesela, da sem našla to, kar sem našla, ker mi je bilo v veliko pomoč. Sama jih rada gledam in prejemam njihovo pošto in pogledam vsak video in seminar, na katerega me opozorijo.

Za terapevta za Energijsko medicino Donne Eden ( Edden Energy Medicine) v Sloveniji ne vem. Študij traja 4 leta in ga v Sloveniji ni. Sama imam certifikat samo za to knjigo.

Breda
Default avatar

Breda

Še malo o knjigi, kako si z njo lahko pomagamo. Gotovo ni vse razumljivo, večinoma pa je. Dnevna rutina, ki traja 5-7 minut je odlična za začetek. To sem že nekajkrat omenila. Bolj podrobna razlaga vaj je v PDF knjižici od dr. Melanie Smith tudi na internetu: Melanie Smith Energy medicine your personal health and wellness system for today pdf.

Potem je v knjigi Donne Eden opisano, kako si masirati živčno limfne točke, da premaknemo limfo po telesu. Piše katere točke je je dobro masirati vsak dan. Potem, kako vzbuditi žareče kroge, kako pomiriti trojni grelec. Težje je poglavje o krepitvi in miritvi meridianov, ki je iz metode The Touch for health, ker ne vemo kje je preveč in kje premalo energije. Gotovo je vsaj polovica vsebine knjige, ki je zelo uporabna. Leta 2010? sem o Energijski medicini pisala na forumu Kronična bolečina in fibromialgija. Tam je zbranih veliko videoposnetkov in so lahko v veliko pomoč. Vse je učinkovito in deluje, samo treba je delati. Vsaj dnevna rutina 1x-2x na dan, pa bo življenje veliko lepše in tudi daljše. Seveda je dobro to delati boš na travi. Tudi o tem sem pisala na prej omenjenem forumu. Tri mesece sem vsak dan zjutraj hodila vsaj pol ure bosa po travi in delala vaje EM. Prizemljitev ali Grounding ali Earthing pomaga, ko nič drugega ne pomaga. Zmanjša vnetja v telesu, pomiri anksioznost, počisti vpliv sevanja s telesa, in še kaj. Pravijo, da so ljudje toliko bolni, ker so izgubili stik z zemljo.

Breda

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic