Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

ALI STE VEDELI?

Default avatar

Breda

-Da se naše telo zdravi, ko smo zadovoljni.
-Da naše telo ne loči med akcijo in domišljijo.
-Da kvantna fizika ne pozna ne kraja ne časa.
-Da z negativnimi mislim zastrupljajo svoje lastno telo.
-Da se telo zdravi od znotraj navzven.
-Da je internet neskončni vir informaci.
-Da ne možnosti veliko, samo poiskati jih je treba.
-Da je treba stalno poskušati in ne čakati, kaj se bo zgodilo samo od sebe.
-Da se naše telo želi pozdraviti in mi mu lahko pomagamo.

Včeraj je bil na SLO1 dokumentarni film o Alzheimerjevi bolezni. To, da poslušanje glasbe iz mladosti prebudi spomine in se bolnikom stanje izboljša sem že vedela. Toda, ko vidiš to na lastne oči, kako to deluje...Pa, če je pomagalo njim, zakaj ne bi tudi nam.

Tole me je spodbudilo in sem zjutraj vzela v roke telefon in poiskala na YouTube Music 60-s. Pa, kaj se je zgodilo. Moje srce je poskočilo in moja stopala so začela pod odejo poplesavati. Ker imam že nekaj dni virozo, sem se odpravila v kuhinjo po čaj. Pa, kaj se je zgodilo, začela sem poplesavati po stanovanju in kar nisem mogla nehati. Noge so kar same plesale...Tole pa je kraj zame... Napisala sem že, da niti čas niti kraj nista pomembna. Vse to si lahko pričaramo v svojem umu. Ko smo zadovoljni se telo zdravi. Zato lahko plešemo v postelji v svojih mislih. Izberemo si glasbo, kraj in osebe...Pa naše telo ne ve, da ne plešemo v resnici....lahko si domišljamo, da se nam lepe stvari dogajajo in telo se zdravi. Seveda pa lahko tudi razmišljamo o slabih stvareh in .....

To, kar razmišljamo zjutraj, ko se zbudimo, je pomembno in to, kar razmišljamo tik pred spanjem tudi. Tako si polepšamo dan in noč.

Saj se veliko stvari zavedamo, samo se ne spomnimo, da bi nam lahko pomagalo.

Breda
Default avatar

Breda

Še tole. Ker pišem na tablico, so tudi napakice, ker si ona stalno nekaj izmišljuje in me popravlja. Pa včasih kaj spregledam.

Kaj, ko bi še vi, ki tole berete, napisali, če vam je moje pisanje kaj v pomoč. Drugače se bom počasi naveličala. Vse je energija in ta mora krožiti...

Breda
Default avatar

merrklova

Bolj redko zaidem na ta forum, ampak moram vas pohvaliti gospa Breda, toliko dobrih napotkov dajete tukaj gor. Jaz seveda vse to poznam in vem, da res deluje, tudi sama ljudem priporočam te zadeve. Ljudje pa vas berejo, pa nič ne komentirajo- takšni pač smo ljudje.
NO, jaz se v imenu vseh, ki vas berejo zahvaljujem in še naprej pridno pišite sem gor.
Vse dobro želim vam gospa Breda in vsem, ki zaidejo na te strani.
Default avatar

Breda

Hvala,
Mislim, da bi se midve res enkrat morali spoznati. Vi ste ena redkih, ki ve o čem pišem in me tudi pohvali. V mojem pisanju je veliko vložene energije. Pišem zato, ker se mi zdi, da moram to, kar čudovitega odkrijem, z nekom deliti. Pika Rajner, EFT, je pred kratkim v svojih novicah napisala nekaj takega. " Ker nam, ko smo rabili pomoč, ni nihče pomagal, imamo mi zato veliko željo pomagati drugim. Na žalost pa drugi nočejo naše pomoči....". O tem bi lahko veliko napisala, pa ni vse za objavo...

Rada pišem na tak forum, kjer se tisto, kar napišem takoj objavi, ker je včasih tudi en dan pomemben. Recimo, pri kakšnih seminarjih. Tukaj sem začela pisati slučajno, ko je moja psička zbolela za rakom in so mi svetovali, da to, kar sem napisala na nekem drugem forumu, napišem tudi na ta forum. Pa to, da se moje pisanje ne objavi, mi vzame energijo. Ljudi ne zanima, kaj jaz mislim in znam. Imajo svoja prepričanja in to je to. Tako pa mislim, da bo, če napišem na forum, morda pa komu le koristilo. Ne vem, ali ljudje res samo berejo in nič ne poskusijo....ogledov je kar precej. Morda sva pa midve z "drugega planeta", ker veva, za kaj pri zdravljenju v resnici gre.

Breda
Default avatar

onkološka bolnica 60 letna

Draga Breda, danes sem, po dolgem času, zašla na ta forum in sem prijetno presenečena nad tvojimi prispevki.
Piši, rada te berem in občutek imam, da "si mi bila namenjena". Po dveh rakih in metastazah se nikakor ne morem psihično sestavit, odgnati negativnih misli. Pa bi se rada...kak dan sem ful negativna, drugi spet pozitivna. Ampak, globoko v sebi, ne verjamem v "ozdravitev" in to je tisto, kar me hromi. Iščem način, stikalo v sebi, da obrnem neg tok misli.
Hvala, ker si!
Default avatar

Breda

Ko je učenec pripravljen, učitelj pride. Hvala za pohvalo. Čestitam tudi vam, da ste se oglasili.
Zadnjič sem kupovala neke dodatke in sva se z gospo zapletli v pogovor. Na koncu je rekla nekaj takega, kot vi. Dodala je: Že en teden imam v glavi določena vprašanja i vi ste mi danes prinesli odgovor...Hvala lepa...
Pogrešam pa nekaj v vašem pisanju. Odgovor je v naslednji temi, ki jo še napišem.

Breda

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic