Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

WHEE METODA - dr. Daniel J. Benor

Default avatar

Breda

O tej metodi sem pisala na formu za fibromialgijo in kronično bolečino leta 2017 in je zelo enostavna. Avtor je psihiater Daniel J. Benor. Sprva, ko sem gledala Summit mi ni bilo vse jasno, potem sem pa malo raziskala in ugotovila, da je to hibrid med dvema metodama EFT in EYE movementom, WHEE je kratice. Je zelo poenostavljena EFT metoda. Če se vam zdi EFT preveč zapletena, potem vam priporočam tole.

Potem se mi je posvetilo, zakaj je metoda tako učinkovita. Kvantni fizik Frak Kinslov v svoji knjigi Skrivnost trenutne ozdravitve piše o metodi Quantum entrainment. Veliko znanstvene razlage, pa zelo enostavna metoda. No, pri WHEE metodi je po mojem razlaga podobna.

Donna Eden, Energijska medicina, je rekla: "Kamor gre um, mu energija sledi." No, to vedo vsi, ki se ukvarjajo z energijami. To so vedeli Kitajci že davno nazaj. Kvantni fizik Frank Kinslov ima tudi en video posnetek, ko reče: " Ta prst bo postal večji, in se to res zgodi. Podobno pokaže Qigong mojster Robert Peng na začetku nekega seminarja, no, on omeni dlan, ne samo prst. Skratka, prst ali dlan postaneta večja, če tja usmerimo svojo pozornost. Ko mi usmerimo svojo pozornost na del telesa, se tam lahko zgodijo spremembe.

če uporabimo WHEE metodo, dr, Benor imenuje položaj rok metuljčkov objem, in afirmacije po EFT metodi, se energije v telesu začnejo premikati. Ko trepljamo izmenično po levi in desni strani telesa, je naša pozornost večino časa v sredini, tam je pa čista zavest. Vplivamo direktno na podzavest in ta pošlje zdravljenje tja, kamor želimo in seveda tja, kjer je potrebno. Energija gre tja, kjer je potrebna. Telo ne more sprejeti več energije, kot je potrebuje.

V praksi je to zelo enostavno. Prekrižamo roki na prsih, dlan vsake roke položimo na nadlahet druge roke in se izmenično trepljamo po nadlahti. Kaj govorimo pri tapkanju piše tudi v EFT priročniku na strani 25-Osnovni recept.

Afirmacijo rečemo 3x:
" Čeprav imam to pa to težavo (imenujemo težavo), se imam rada in se popolnoma in globoko sprejemam ( to je iz EFT metode). Ob teh besedah se nam dvignejo vibracije v telesu in se premaga podzavestni odpor. (rad imam, cenim, spoštujem, o teh besedah je govoril že znanstvenik Gregg Braden, vse dvignejo vibracije v telesu).

Ponavljamo (ta moja težava)....Potem lahko povemo, kar koli nam pade na pamet. Nič ne more škodovati. Recimo, lahko rečemo:

"Čeprav nimam pojma, zakaj se meni to dogaja, se imam rada in se popolnoma in globoko sprejemam. In sprejemam tudi to, kar se mi dogaja."
"Če prav nima pojma, kateri dogodek in čustva so povzročili to mojo težavo, se imam kljub temu rada in se popolnoma in globoko sprejemam. "
"Prosim svojo zavest, da počisti vzrok in vsa tista negativna čustva in blokade, ki so povzročile to moje stanje. Naj se sprostijo vse tiste blokade v mojem telesu, ki mi preprečujejo, da bi bila zopet zdrava."
"Spuščam ves strah in druga negativna čustva, ki so povezana s to mojo težavo iz vsake celice svojega telesa. Prosim svoje telo, da odpravi vse tiste vzroke, ki so povzročili mojo težavo. Prosim svoje telo, da se pozdravi, ker vem, da to zna.
Potem lahko naštejete vse svoje pomisleke in težave in se vmes stalno trepljate.
Če se se vam zdi, da se pri določeni afirmaciji v telesu nekaj dogaja, to nekaj časa ponavljajte, dokler se kaj dogaja.
" Moje telo je zdravo, moje telo se zdravi, moje telo je zdravo, moje telo se zdravi. Dovolim svojemu telesu da se pozdravim prosim svoje telo, da se pozdravi, rada imam, cenim in spoštujem svoje telo ne glede na to, da me je trenutno pustilo na cedilu.

Prepustite se svoji domišljiji in opazujte svoje telo. Lahko boste začutili premikanje energij po telesu, toploto, nežno gomazenje, ali pa tudi nič. Če nič ne čutite to ne pomeni, da se nič ne dogaja. Ljudje smo različno občutljivi.

Če v nekaj verjameš, je to že tretjina uspeha, ki se ji reče placebo. Ne morem vam zagotoviti, kaj se bo zgodilo, toda, gotovo se boste počutili bolje. Morda se bo zgodil čudež, ne vem. Obstajajo tudi trenutne ozdravitve, ko se odstrani vzrok težave.

Če imamo občutek, da lahko vsaj malo vplivamo na svoje telo, um in čustva, je to zelo dobro. Vaja dela mojstra. Naš um ima neverjetno moč.

Breda

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic