Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

KAKO SI POMAGATI Z RAZNIMI ENERGIJSKIMI METODAMI

Default avatar

Breda

Ko sem pred 10 leti na internetu iskala čudežno zdravilo za fibromialgijo, sem naletela na EFT ( tehniko doseganja čustvene svobode) . Psiholog David Feinstein, mož Donne Eden, metodo imenuje Energijska psihologija. To je bilo ravno tako meseca marca, v času gripe. Imela sem gripo in virozo, eno za drugo in sem se smilila sama sebi. Potem sem naletela na EFT priročnik in bila navdušena. Nenavadna metoda, nenavadno ime,, Gary Craig, avtor metode, kot strojni inženir, in jaz, kot arhitekt, oba tehnična človeka, to bo nekaj zame... Na naslovnici priročnika je stavek, ki ga je prispeval urolog: "Nekega dne se bom medicinska stroka prebudila in spoznala.....in na koncu... in takrat bo postala EFT metoda temeljna metoda zdravljenja." Ker mi ni bilo vse jasno, sva se s hčerko kasneje odpravili v Vita center Naklo na uvodno predstavitev. Bila sem res navdušena, kako lahko s tapkanjem in izgovarjanjem nekih čudnih stavkov vplivaš na svoje telo... Pa sem bila navdušena, nad Piko in nad metodo. Nad tem, kako se je moj vdih poglobil, kako se je moja roka premaknila nazaj...Pa sem doma raziskovala naprej.. Ko sem prebrala, da so energijske metode uspešnejše pri zdravljenju kroničnih težav kot klasične metode zdravljenja, sem raziskovala naprej in po 10 letih sem še vedno prepričana, da, ko premaknemo energije v svojem telesu, ko počistimo negativna čustva, ki nas držijo nazaj, se v telesu lahko marsikaj zgodi. O metodi so bile narejene številne raziskave, kako se zniža kortizol, pritisk...in 14 let dolga raziskava je pokazala, da je to najboljša metoda za odpravljanje vsakodnevnih težav, boljša od vseh klasičnih metod zdravljenja.

Energijska medicina Donne Eden, je naslednja metoda, ki sem jo odkrila, ko sem na internetu vpisala, kako si dvigniti energijo. Knjiga Energijska Medicina je leta 2009 prejela nagrado Nautilus, kar je nagrada za posebne dosežke na področju medicine, znanosti... Ker so v knjigi omenjeni meridiani, čakre in starodavne metode zdravljenja sem si nabavila knjigo o tradicionalni Kitajski medicini. In potem sem se naučila še drugih metod zdravljenja in prebrala kar nekaj knjig o tem.

Zakaj o tem pišem tukaj, na tem forumu. Zato, ker Gary Craig in tudi Donna Eden omenjata ti dve metodi v povezavi z rakom. Z obema metodama si lahko pomagamo pri lajšanju bolečin, odpravljanju negativnih čustev in travm povezanih z diagnozo in zdravljenjem. Bolniki lahko laže prenašajo klasično zdravljenje. O vsem tem piše tudi na internetu. Donna Eden pravi, da pri depresiji in raku ni pretoka energije v telesu in s tema metodama odpravimo motnje v energijskem sistemu, kar lahko odpravi tudi raka. Tumorji so občutljivi na energijo in Donna omenja tudi primer, ko sta prišla zakonca na terapijo. On ni kaj dosti dal na take terapije, potem mu je pa Donna pokazala, kako lahko svoji ženi pomaga in potegne iz tumorja energijo. To je delal nekaj tednov in Operacija ni bila potrebna.

Vsaka energijska metoda je lahko v pomoč. Indijska medicina, Ajurveda, ima jogo, Kitajska tradicionalna medicina ima qigong. Qi je energija in gong pomeni upravljati. Ko delamo qigong upravljamo z energijami v svojem telesu. Veliki mojstri qigonga so to postali, ko so sebe zdravili. Lee Holden, Robert Peng .. Veliko je video posnetkov na Youtube. Jutranji Qigong, Večerni Qigong, 7 minute of magic... vse deluje in pomaga pri izboljšanju počutja.

Trampolin je neverjetno orodje, dovolj je 30 minut na dan. V svoji knjigi ga omenja tudi Donna Eden. Par minut skakanja po qigongu je za 1 uro hoje. Kri poganja po žilah srce, limfa se pa premika samo, če se mi premikamo. Če ne telovadimo in se premalo gibamo, se limfa ne premika. Skakanje po trampolinu priporočajo bolnikom z rakom zato, ker spodbudi limfo, da začne krožiti.

Šampanjec, no, to sicer ni energijska metoda, ga pa dajejo na nekaterih klinikah svojim pacientom z rakom in to večkrat na dan po malem. Takega brez sladkorja.

Ne trdim, da se z energijskimi metodami lahko pozdravi vsaka bolezen. Da se pa to da, so dokaz ljudje, ki jim je to uspelo, so to objavili in napisali knjige. Predpogoj pa je 100 % prepričanje, da mi to zmoremo in, da nam bo uspelo. Moje pisanje je samo namig, kaj bi utegnilo še pomagati.

Breda
Default avatar

Breda

EFT in EM uporabljajo tudi v zdravstvu. Že dolgo nazaj sem videla posnetek, mislim, da iz Španije, ko so na kliniki pomagali otrokom obolelim za rakom. Uporabili so jo pri poststtravmatskih stresnih motnjah pri vojnih veteranih iz Vietnama, pri vojnih sirotah v Bosni in Afriki in še kje. Urolog je v svojem posnetku povedal, da svoje bolnike najprej nauči tapkanja. Dr. Bruce Lipton, celični biolog in znanstvenik pravi, da svojo podzavest lahko spremeniš na več načinov, s hipnozo, ponavljanjem, najučinkovitejša metoda je Energijska psihologija, je kot superučenje...
Zdravniki, ki jim klasična medicina ni pomagala, so o svojem zdravljenju napisali tudi knjige, uporabljajo tapkanje. Dr. Dawson Church in psiholog David Feinsein sta naredila veliko znanstvenih raziskav povezanih z EFT, kakšne spremembe se zgodijo v zvezi s kortizolom, pritiskom, anksioznostjo, bolečino... Zdravnica dr. Lisa Rankin v knjigi Z umom nad medicino, ki je tudi sebe pozdravila in uporablja EFT . Dr. Christiane Northrup avtorica številnih uspešnic, je nastopila tudi v letošnjem Tapping World Summitu in se tapka. Louise Hay, mojstrica pozitivnih afirmacij, je, ko so jo vprašali, kaj misli o EFT metodi in o tem, da se tapkamo na negativna čustva in ne na pozitivna, povedala tole: " Če hočeš počistiti hišo, moraš videti umazanijo."

Energijsko medicino uporabljajo na klinikah in kineziologijo za doziranje zdravil.

Breda

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic