Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

Sum na raka

Default avatar

Zaskrbljena00

Pozdravljeni, pisem, ker sem brala informacije na internetu in sem v res v skrbeh.
Ali lahko dobis raka na maternicnem vratu tudi, ce se nisi imel spolnega odnosa?
Imam smrdec izcedek iz noznice po ribah, ki je predvidevam,da posledica nezdravljene glivicne infekcije. Zadnja dva dni pa imam tudi bolecine v krizu. Krvavitev izven ciklusa se mi je pojavlja. Stara sem 18 let in sem nika cepljena proti hpv. Bi me moralo skrbeti,da imam raka maternicnega vratu? Prosim
Default avatar

zaskrbljena001

Krvavitev izven ciklusa se mi ne pojavlja* Menstruacijo imam normalno na 26-30 dni.
Default avatar

gnm-slovenia

Jaz ti bom dal odgovor z vidika nove medicine in ne klasične medicine.
Klasična medicina trdi, da je rak na materničnem vratu posledica prenosa okužbe z HPV virusom.
Poznam kar nekaj mladih žensk, ki so imele težave na materničnem vratu CIN1, CIN2.... (ni vse rak), pa še nikoli niso imele spolnih odnosov. Sama lahko že takoj posumiš, da je s to trditvijo nekaj narobe.
Težave- ulceracija na materničnem vratu po novi medicini se pojavijo zaradi konflikta SEKSUALNE FRUSTRACIJE. Torej, seksualna frustracija bi lahko bila npr. ne morem zadržati fanta, ali pa ne morem dobiti fanta, rada bi imela fanta pa ga nimam. ogroženo je razmnoževanje in tudi stiska v zvezi s spolnostjo, pomanjkanje spolnosti glede na tvojo percepcijo, neželene spolne prakse (to pri tebi ni kot si napisala), strah pred spolnostjo in druge seksualne frustracije....Takšne in podobne misli se pojavljajo, pa izginejo, pa se zopet pojavijo itd.....V aktivni fazi maternični vrat ulcerira (razjeda) ko nisi več v konfliktu pa HPV virusi (ki jih ima vsak človek v telesu) to razjedo zdravijo. Povsod kjer je EKTODERMALNO TKIVO ulcerirano, le to zdravijo virusi- ektodermalno tkivo vedno samo virusi. To nima nobene veze z okužbo, ampak je tako kot sem napisal.
Glivice katere omenjaš, pa sploh niso povezane z materničnim vratom, glivice imate ženske zaradi dela spolnih organov, ki pripadajo ENDODERMALNEMU tkivu. To bi lahko bilo npr. povezano z BARTHOLINIJEVO ŽLEZO, ki se nahaja ob vstopu v vagino in pripada endodermalnemu tkivu in bi lahko pri vnetju le te prišlo do takšnega vonja kot ga opisuješ.
Funkcija te žleze je proizvodnja (vsaka žleze nekaj proizvaja) sluzi, ki vlaži vhod v nožnico in samo nožnico. Konflikt bi lahko bil v zvezi s tem npr. suha nožnica, strah pred velikim penisom, ali njegovim velikim nadomestkom, boleč seks torej, ki je posledica suhosti nožnice. Razmisli v tej smeri kaj bi lahko pri tebi bilo. Dejstvo je, da bartholinijeva žleza pri težavah suhosti nožnice in razmišljanju v tej smeri začne proizvajati nove celice, torej bartholinijeva žleza se zaradi novih celic povečuje, ko ne razmišljaš več v tej smeri, pa glive in mikobakterije te nove celice razgradijo in pri tem pride do neprijetnega vonja in drugih težav.
Toliko na kratko. vse dobro želim
[email protected]
Default avatar

Odgovorjam

Najprej hvala za odgovor. Zanima me vbistvu samo ali je normalno,da pride do vonja po ribah, če se glivičnega vnetja ne zdravi? Ali je to bakterijska vaginoza? Par dni na mesec imam sirast izcedek, drugace pa belo-prozoren.
Za raka na maternicnem vratu sem se včeraj prestrašila,zaj sem brala znake na internetu (Vonj, zelo rable bolečine v križu). Drugih znakov nimam, ampak me vseeno skrbi. Hvala za odgovor

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic