Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

Rak dojk - o odkrivanju, diagnosticiranju in zdravljenju s strokovnjakinjama

Default avatar

vprašanje45

Toliko je informacij o alternativnih oblikah zdravljenja, ampak berem tudi, da niso preverjene in nimajo dokazanih učinkov. Prebrala pa sem tudi, da zdaj zdravila za zdravljenje raka niso več tako agresivna in da so tudi bolj učinkovita, kar je bil moj glavni strah in pomislek.
Omenjena so bila tudi tarčna zdravila? Laično sem razumela, da so to zdravila posebej za vsako posameznico. To drži? Ali to potem pomeni, da se v bistvu vsaka bolnica zdravi na svoj način? A potem še izpadajo lasje, ti je tako slabo, imaš kovinski občutek, kot pravijo nekatere?
Default avatar

gnm-slovenia

a klasična medicina (beri onkološki inštitut) je pa preverjena medicina, al kako???
Poglej malo statistiko koliko ljudi jim vsako leto umre, če se ne motim okrog 6000 tisoč!!
Če alternativni medicini umre 1 človek (en- ena) gre takoj na sodišče in v zapor.
Premisli malo kaj govoriš
Default avatar

Hana37

Spoštovani,
Stara sem 50 let. Pred 8 leti so mi, zaradi invazivnega duktalnega karcinoma, odstranili dojko in varovalno bezgavko. V varovalni bezgavki je bila mikrometastaza. Predpisali so mi hormonsko zdravljenje s Femaro za 5 let. Druge terapije niso bile potrebne. Ko je minilo 5 let, mi je zdravnik povedal, da sedaj priporočajo zdravljenje s Femaro 7 let. Ko je minilo 7 let in sem upala, da se končno znebim tega zdravila, je zdravnik rekel, da v tujini že podaljšujejo zdravljenje s Femaro na 10 let. Hudih stranskih učinkov ne opažam. Nekoliko me moti povečano izpadanje las, suha nožnica, včasih me "trže" po mišicah. Izmerili so mi kostno gostoto in ugotovili osteopenijo. Zato jemljem še vitamin D. V bistvu me najbolj skrbi, da bi zaradi dolgotrajnega uživanja Femare prišlo do osteoporoze. Verjamem, da je izključno moja odločitev, do kdaj bom jemala Femaro. Zanima me vaše mnenje o dolgoletnem jemanju tega zdravila. V bistvu nihče ne more vedeti ali je kaka rakava celica odpotovala po telesu. Morda ni in jemljem zdravilo brez potrebe. Mogoče pa je in bi ob prenehanju jemanja Femare kaj vzbrstelo.. Vprašanje torej je do kdaj je smiselno jemanje Femaro?
Za odgovor se zahvaljujem vas lepo pozdravljam,
Hana

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic