Forum: Kako živeti z rakom?

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

UZ dojk

Odgovori Nova tema
Default avatar Neva123 5 Mar 2018 14:15

Pozdravljeni. Pred kratkim sem imela pregled dojk zaradi bolečine na levi strani. Vse je bilo videti normalno, tako ke rekla tudi ginekologinja. Vendar ko je pregledovala desno dojko, sem na ekranu videla nek krogec v katerem je bil se en polni krog. V to sem 100% prepričana. To je bilo res oboje v obliki pravega kroga. Kot ce bi narisali bradavičko. Skrbi me ker mi ginekologinja ni omenila nič kaj bi lahko bilo to, ali pa je spregledala. Takrat je z napravo bila nekje v zgurnjem delu dojke nekje na sredini. Na koncu je rekla, da je čisto vse vredu in, da ne vidi niti nobenih cist. Vsseno me skrbi kaj bi lahko bilo to. Morda bezgavka? Naj povem, da sem stara 22 let, tipa se nič ne, tudi zdravnica ni tipala nič. Zanima me ali je normalno da se bezgavka vidi na UZ, čeprav je drugo vse ok.
Prosim za odgovor.

Prilagam se link s podobno tvorbo, le da je bila moja bolj okrogla, dobro omejena in na sredini bolj polna: https://goo.gl/images/hwVBfd

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar moj odgovor 5 Mar 2018 22:06

Mislim, da bi morali zaupati ginekologinji, da je pregled opravila vestno in strokovno in da je tisto, kar se vam zdi, da ste videli, ocenila za nepomembno.
Sicer pa se z UZ lahko vidi bezgavke, tudi tiste, s katerimi ni nič narobe. Saj se menda zavedate, da so bezgavke povsem normalen in koristen del telesa, kajne? Vaše vprašanje je namreč nekako takšno, kot če bi spraševali, ali je normalno, da se na UZ vidi srce.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar matejcika30 12 Mar 2018 15:16

pozdravljeni. eno leto nazaj swm zatipala na levi dojki, od pazduhe navzdol bulico, ki se ne premjka, ne boli in je trda kot kamen, velika kot za zrno graha, cutim jo samo, ko dojko tipam stoje. gin sem jo ze dvakrat pokazala, ampak ona ne tipa nic neobicajnega, zato me ni poslala naprej na uz. mene pa vseeno skrbi. res da je v lezecem polozaju ne tipam, od lani ni zrastla, taka pac je kot je bila, prosim za nasvet. hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pri 19 letih 15 Mar 2018 18:08

Moja hčerka je imela pred 20 leti tako zatrdlino v velikosti graha. Je bila zelo tipna, zato je šla na pregled in so ji zagotovili, da ni nič nevarnega in res tudi ni bilo.

Če so te pregledali in ti zagotovili, da je vse vredu, potem zaupaj, da je res vse vredu.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh