Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, predsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , predsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

best doctors - vaša mnenja

Default avatar

Angel89

pozdrav,

Mogoče tema ni primerna za v ta forum, pa me vseeno zanima vaše mnenje.
včeraj sem prebrala splošne pogoje te zavarovalnice best doctors, brnčičeva ulica, LJUBLJANA.
torej kaj me je zmotilo!!!
1. piše da critical adventege -odločilna prednost omogoč dostop do najboljših zdravnikov po vsem svetu in zdravljenje v priznanih mednarodnih centrih v vrednosti do 1.OOO.OOO EVRA. Z znanjem ki je brez primere, bo druba best doctors poiskala ustreznega strokovnjak in najprimernejšo bolnišnico in poravnala stroške v vrednosti 1.ooo.ooo evrov.
2. opis katere vrste bolezni krijejo in zavarovalne vsote in omejitve.
-1.000.000 za zavarovano osebo na leto.
-2.000.000 v celotnem življenju zavarovane osebe
-100 evrov bolnišnični dan v primeru hospitalizacije do 60 dni v tujini
-50.000 evrov za stroške zdravil kuplljenih v sloveniji da jih ne krije zzzs ali druga zavarovalnica (beri prvo bomo isprobali, če jih bo kdo drugi plačal, potem pa šele mi )

sedaj pa tisto pomembno, ko vse prebereš, ugotoviš da je kritje A - zavarovanje za primerih hujših bolezni citiram "vaše kritje bo znašalo do 10.000 evrov v kolikor vam je bila diagnosticirana hujša bolezen." ( mi kdo zna tole razložit dve nasprotujoči si dejstvi - kaj si zavarovan za 1.000.000 evrov ali za 10.000 evrov po splošnih pogojih) v pogojih piše takole - opredelitev raka ne obsega in torej ni zavarovano naslednje, predhodni stadij raka, neinvazivni rak, rak prostate, levkemija, vsi kožni tumorji, rak jeter ( saj vem da obstaja veliko vrst raka, samo to so najbolj splošni raki-beri tisti ki jih je največ in ravno ti niso zajeti, kateri bi morali to zavarovanje kriti ) !!!!

zavarovanje za primer nezgodne smrti - citiram "iz naslova zavarovanja bo izplačanih 20.000 za katerikoli primer skladno s pogoji police. ( zdaj pa berem drobni tisk - nezgodna smrt- smrt zaradi nezgode ki izključno povzroči smrt v obdobju 365 dni, torej če zaradi nezgode umreš po teh 365 dni nič ne dobijo dediči izplačano) kaj me še moti - polico lahko skleneš do dopolnjenega 84 leta starosti, v splošnih pogojih pa piše - dogovorjena zavarovalna vsota se zmanjša za POLOVICO, v kolikor zavarovanec v času primera že dopolnil 65 let . potem zavarovanci ne smejo biti starejši od 75 let za primer nezgodne smrti !!!!

Ali jaz razumem narobe, torej nisi zavarovan za 1.00.000 evrov kot obljubljajo v biltenu, temveč za vrednost 10.000 evrov. je smiselno tako polico sploh imeti. !!!

potem 8.člen. zavarovanec je opravičen do izplačila 100 evrov za vsako bolničnično nočitev največ do 60 dni. ta znesek je sestavni del CELOTNEGA LETNEGA in VSEŽIVLJENSKEGA LIMITA, a to pomeni če drugič zboliš, ne moreš uveljavljati zavarovanja če si ga koristil že naprimer 60 dni. Jaz bi rekla da ja zaradi besede vsežilvljensko.

kar me je še zmotilo, pa od agenta nisem slišala da bi to rekel, v času trajanja zavarovanja se premija spreminja, glede na starost, torej bolj si star več pračuješ - logično, samo ko mine recimo 12 let pa vidiš da ni effekta.

več sem brala manj mi je bilo jasno, oziroma bolj, potem vsaka druga slovenska zavarovalnica nudi več za osnovno kritje kot teh 10.000 evrov od zavarovalnice best doctors.

in še to kako to da ima zavarovalnica eureko d. o.o - so samo izpostava ali kaj kaj ? osnovni KAPITAL - 7.500 evrov. Tukaj sem pa res zacela razmišljat da nekaj ne ------

prosim za izkušnje in vašo razlago.
lep pozdrav
-----------------------------------------------------------------
ostaninete zdravi in fit
Default avatar

Best Doctors

Pozdravljeni,

To kar sprašujete za 10.000eur so dodatna kritja a in b ki se jih na police ne priključuje, osnovna zavarovalna vsota za zdravljenje v tujini znaša 1milijon na leto, oziroma 2milijona v celotnem zavarovalnem obdobju.. V primeru če bi priključili na polico 10.000eu dodatnega kritja bi se vam ta denar izplačal v primeru kakšne bolezni. Sem prosil za pojasnilo na Eureko ker imam tudi sam sklenjeno to zavarovanje.
Eureko je samo predstavnik BD v Sloveniji, oni ne plačajo zdravljenja.
Koliko jaz vem zadeva funkcionira, saj poznam primer ko so dobili drugo mnenje načrt in metodo zdravljenja, kaj se je potem dogajalo žal nevem.. vem pa da se je šlo za neko kliniko v Berlinu..

Lep pozdrav.
Default avatar

BDS

Vem tudi da premija ne raste, jaz plačujem že dve leti 19.30eur, teh 100 eur pa je omejenih na maximalno 60 dni in če to izkoristiš si še vedno normalno dalje zavarovan za znesek 2miliona, odbija se samo denar ki ga porabiš za zdravljenje. Recimo če bi operacija stala 300000eur mi ostane še vedno 1700000eur..
Default avatar

tinkica86

Pozdravljeni.
Ne vem, če je tema še aktualna, ampak pri Best Doctorsu ni nič sumljivega.
Teh 10.000 eur in 20.000 eur so dodatna zavarovanja, ki si jih lahko skleneš poleg teh 19,30 eur in krijejo izplačilo v primeru bolezni in izplačilo v primeru nezgode.
Pri sami osnovi Best Doctors pa ni nobenega izplačila (z izjemo 100eur na dan7max. 60 dni), ampak pokritje stroškov (drugo mnenje, načrt zdravljenja, organizacija in če gre za eno od naštetih bolezni tudi samo zdravljenje v tujini).
Kapital Eureka ni pomemben, saj krijejo te storitve tuje zavarovalnice, ki imajo ogromno denarja, Eureko je samo posrednik v Sloveniji, ki skrbi za komunikacijo s strankami, prevode...
Samo v lanskem letu se je svetovno gledano v Best Doctors včlanilo 5.000.000 ljudi.
Pri takem številu ni prostora za goljufije, saj bi se to takoj odkrilo.
Premije so tri, za mladoletne otroke, za polnoletne do 64 leta in starejše od 64 let, drugačnih sprememb ni.
Lp
Default avatar

Denisovič

Imamo sklenjeno, ko pa smo rabili, pa ni bilo nič. O tvoji vlogi odloča zdravnik specializant (ne specialist, da ne bo pomote), ki ponavadi ni niti iste stroke, kot so tvoje težave. Vse primer, ki jih osebno poznam so zavrnili že pri prošnji za drugo mnenje, tako, da tvoj primer, sploh do tujine ne pride, vse odloča zavarovalnica kje imaš takšno zavarovanje sklenjeno. Lep je občutek imeti takšno zavarovanje, vendar pa je žal vseskupaj, vsaj v Sloveniji, dober nateg.