Med.Over.Net

Abdominalna kirurgija

Odgovarjajo: mag. Mark Mušič, dr. med., spec. splošne kirurgije

Operacija žolčnih kamnov. Akutna vnetja slepiča, ingvinalne (dimeljske) in recidivne ingvinalne kile. Ventralne in postoperativne kile.

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije

Mark Music

jetra

Default avatar

azik

Pozdravljeni zanima me naslednje hodila sem na ultrazvok jeter in mi je zdravnica povedala da imam zamaščena jetra sedaj pa me zanima tole kako poteka zdravljenje in če bi jemala hepafar bi bilo kaj boljše oz bi potem odpravila zamaščenost z jeter .Pa še tole me zanima imam nekaj kilogramov več bi potem tudi kaj shujšala hvala za odgovor in lep pozdrav .
Default avatar

Mark Music

Spoštovana, problem lahko najlaže uredite z dieto, ki izključuje mastno hrano.
Po redukciji telesne teže cca 10%, pa kontrolni UZ, LP
*************************************
Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije
Default avatar

Branislav špeglič

Konzilij v KCL je dal izjavo iz obstoječih dokumentov in predvideva da imam tumor žolčnika. Imam to nealkoholna jetra- zamaščena in delno cirozo zaradi zamaščenosti jeter. Zdravnica mi je to sporočila in dejala, da naj živim naprej brez kakšnih drugih navodil.Moram povedati da imam tudi žolčne kamne, da sem bil klican že na operacijo v KCL kjer so mi dejali da sem rizična oseba in me niso operirali, sedaj sem namenoma shujšal že 23 kg. Pregled imam februarja. Prosim kaj naj naredim?
Default avatar

Mark Music

Pozdravljeni, ker vsi tumorji niso primerni za kirurško zdravljenje, lahko samo predvidevam, da gre pri vas za tak tumor in da je to tudi sklep konzilija. Kontrola je vsekakor priporočljiva, lp
*************************************
Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije