Med.Over.Net

Abdominalna kirurgija

Odgovarjajo: mag. Mark Mušič, dr. med., spec. splošne kirurgije

Operacija žolčnih kamnov. Akutna vnetja slepiča, ingvinalne (dimeljske) in recidivne ingvinalne kile. Ventralne in postoperativne kile.

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije

Mark Music

Žolčni kamni in starost

Default avatar

Hči

Spoštovani.

Moji 75 letni mami so pri UZ trebuha naključno ugotovili prisotnost žolčnih kamnov; težav v zvezi s tem nima. Navajam izvid: Žolčnik je razpet, njegova stena ni zadebeljena, v lumnu so številni do 1 cm veliki kamni. Žolčni vodi niso razširjeni. Mnenje: Steatoza, Holecistolitiaza brez znakov holecistitisa.

Glede na navedeno ji je osebni zdravnik dal napotnico za odstranitev žolčnih kamnov, vendar mama, z ozirom na svojo starost, ne želi na oprerativni poseg. Po nasvetu farmacevtke je začela z jemanjem kapsul Rowachol.

Kakšno je vaše mnenje glede uporabe navedenih kapsul v tem primeru in ali je izogibanje operativnemu posegu smiselno ali se priporoča odstranitev žolčnih kamnov.

Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.
Default avatar

Mark Music

Spoštovani,
glede na leta ni zadržkov za operacijo. Problem lahko predstavljajo pridružene bolezni (srce, pljuča..), zdravila (Marevan). Vsekakor operacija, ce je sladkorna bolnica. Priporočam da se oglasite na pregledu v kirurškem sanatoriju Rožna dolina (tel.4779400), lp
*************************************
Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

Moderatorji

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije
Mark Music