Med.Over.Net

Abdominalna kirurgija

Odgovarjajo: mag. Mark Mušič, dr. med., spec. splošne kirurgije

Operacija žolčnih kamnov. Akutna vnetja slepiča, ingvinalne (dimeljske) in recidivne ingvinalne kile. Ventralne in postoperativne kile.

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije

Mark Music

presredek

Default avatar

bolečine v presredku

Lep pozdrav

Imam težave z presredkom ki trajajo že 3 leta. Opravil sem pregled pri urologu ki je bil bp, opravil 2 uz abdomna in testisov bp, opravil MRI ledvene ki je bil bp. Moja osebna zdravnic me je poslala še do proktologa ki je opravil nasledne preizkave. Zanima me kaj te preizkave pokažejo oziroma pri meni je bilo vse bp in me zanima z katerimi organi je z proktološkega preglede vse bp

izvid 1.4.2011

gospod ima že tri leta bolečine v presredku , pregledan je bil že pri urologu izvidi priloženi in so bp. Opravil je je pregled hrbtenice ki je bp. Izbrani zdravnik ga je napotil v našo ambulanto
Odvaja redno , bolečin pri odvajanju nima, krvavi ne. Ima tudi bolečine v obeh spodnjih kvadrantih trebuha, v smeri proti pubični regiji. Ugotavljam bolečo sećnico v bulbopenilnem delu.
Dedek je imel raka na želodcu, oče raka najprej na pljučih nato se je razširil na celo telo

STATUS


rektalni digitalni pregled. bp


PREIZKAVE

proktoskopija: bp

endoanalni uz: bp
Default avatar

Mark Music

Spoštovani,
opravili ste kar precej diagnostike, proktolog pa ne ugotavlja bolezenskih sprememb v anorektali regiji, res pa je, da bi lahko opravili še rekto ali kolonoskopijo, ki pokaze tudi globje, kot nekaj cm, v rektum in kolon.
Ugotavljajo edino boleč prehod sečnice na penis, kar pa spada v urološko področje, lp
*************************************
Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

Moderatorji

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije
Mark Music