Med.Over.Net

Abdominalna kirurgija

Odgovarjajo: mag. Mark Mušič, dr. med., spec. splošne kirurgije

Operacija žolčnih kamnov. Akutna vnetja slepiča, ingvinalne (dimeljske) in recidivne ingvinalne kile. Ventralne in postoperativne kile.

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije

Mark Music

Bolečine DRL

Default avatar

Lara221122

Pozdravljeni,

prosila bi za pomoč in nasvet; namreč že dobrih 10 let se mi občasno (cca. 5x na leto ) pojavljajo bolečine pod DRL, bila sem na gastroskopiji in UZ trebuha in so vsi izvidi vredu, prav tako mi vsi gastroenterologi govorijo, da mi bolečine pod DRL najveretneje povzroča hrbtenica (RTG hrbtenice: Blaga dekstrokonveksna deviacija ledvene hrbtenice, prehodni segment-lumalizacija S1, višina korpusov vretenc in struktura skeleta sta primerni. I.v hondroza L5-S1. Povsem začetna spondiloza od L4-L5."). Namreč v trenutku, ko se mi pojavi bolečina pod DRL me v 70-80% predhodno že 1 dan prej kar močno boli spodnji del hrbtenice (v času navedene bolečine pa prav tako nimam nobenih drugih težav; nimam povišane temp, ni mi slabo, nimam driske, ne peče me zgaga, normalno ješča, v glavnem vse ostalo je normalno. Opravila sem tudi krvne preiskave in je vse b.p. Prav tako nisem opazila povezave med bolečino in hrano.Bolečina ponavadi traja nekaj dni, s tem da je cca 6-8h zelo intenzivna (1.dan pojava bolečine) (na stopnji bolečine bi rekla okrog 7/8 od 10), ne pomaga mi nobena protibolečinska tableta (zelo redko mi pomaga 100mg Tramala), kasneje bolečina počasi izveneva dokler povsem ne izgine.

Katere preiskave bi mi priporočali, saj bi rada končno zaživela brez bolečin.

Lep pozdrav
Default avatar

Mark Music

Glede na diagnostiko, ki ste jo opravila pri gastroenterologu, bi nadaljevala pri ortopedu, sicer pa je bolj podrobna preiskava CT trebuha, morda se kolonoskopija, lp
*************************************
Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije