Med.Over.Net

Abdominalna kirurgija

Odgovarjajo: mag. Mark Mušič, dr. med., spec. splošne kirurgije

Operacija žolčnih kamnov. Akutna vnetja slepiča, ingvinalne (dimeljske) in recidivne ingvinalne kile. Ventralne in postoperativne kile.

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije

Mark Music

Operacija kile

Default avatar

Kleopatras

Spoštovani,

na vas se obračam zaradi notranje kile v trebušni votlini, desno od popka.
Na UZ so ugotovili, da kilna vreča meri okrog 17mm, kilna vrata pa okrog 4mm, kar mi že 2 meseca povzroča bolečine pri vsakdanjih opravilih- hitra hoja, sedenje v službi, čiščenje, ostalih težjih opravil ali športa se niti ne upam lotiti, ker mi takšne dejavnosti trebušno votlino za par dni še bolj razbolijo.
Pri pregledu se na kirurgiji niso odločili za operacijo, ampak podali mnenje, da glede na velikost kile svetujejo kontrolni UZ čez 6 mesecev, saj bi sedaj z operacijo naredili organizmu več škode pri omenjeni velikosti kilnih vrat.
Na vas se obračam po drugo mnenje glede operacije, oz čakanja nanjo, ali sploh bo/ne bo... in nasvet ali je bolje mirovati in s tem tudi kila miruje ter upam da se samo uredi, ali normalno živeti dalje, kar povzroča bolečine in se s tem veča kila, kar bi mi omogočilo operacijo in vzpostavitev prejšnjega stanja pred bolečinami.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Default avatar

Mark Music

Spoštovani,
operacija bi bila, glede na vsakodnevne težave, vsekakor smiselna. lp
*************************************
Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije