Med.Over.Net

Abdominalna kirurgija

Odgovarjajo: mag. Mark Mušič, dr. med., spec. splošne kirurgije

Operacija žolčnih kamnov. Akutna vnetja slepiča, ingvinalne (dimeljske) in recidivne ingvinalne kile. Ventralne in postoperativne kile.

mag. Mark Mušič , dr. med., spec. splošne kirurgije

Mark Music

Cista na vranici pri otroku

Default avatar

Savina.Vo

Pozdravljeni,

Ker ni veliko napisanega o tem se obračam na vas. Sinu, staremu 10 let so pred dvemi leti odkrili cisto na vranici. Nekih znakov ni imel. Nima nobenih problemov. Ima pa ekceme po rokah, vendar naj bi bili posledica atopičnega dermatitisa od rojstva. Cisto so odkrili naključno na uz pregledu ledvic. Takrat je bila cista velika 2,5 cm. Neke velike pozornosti niso namenjali. Spremljanje le te in ponovni pregled v isti ambulanti. Na pregled sva prišla na vrsto 2 leti kasneje. Sedaj je cista zrasla na 5cm. Predlagano spremljanje in ponovni pregled čez pol leta.
Zanima me kako je s to cisto. Je možnost,da gre sama nazaj. Kaj če se še vedno veča, kakšen je postopek? Obravnavana sva samo v nefrološki ambulanti. Naprej naju niti niso dali. Tam pa naj bi se zdravnica posvetovala z drugo stroko.
In še to kakoje glede telovadbe otroka? Treningov športa? So kakšne nevarnosti na katere moramo biti pozorni?
Zadeva me resno skrbi, kaj pomeni to za otroka. Kaj se zgodi v najslabšem primeru.

Hvala za odgovor!
Default avatar

Mark Music

Spoštovani, predlagam pregled pri otroškem kirurgu (dr. Guardiančič, dr. Maučec) na pediatrični kliniki - pritličje, z vsemi izvidi, lp
*************************************
Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije