Prehrana in varnost živil

Odgovarjajo: mag. Iva Verbnik, univ. dipl. ing. živ. teh.

sadje iz skrinje

Default avatar
Pozdravljeni.

V skrinji imam že od lani nekaj sadja za porabit. Imam pa: slive, višnje in "cimbure". Izraz "cimbura" uporabljamo na Primorskem, to je sadje podobno višnjam, samo ima rumene ter rdeče plodove s kiselkastim okusom. Ponavadi se uporabljajo za kompot.
Vprašanje pa se glasi: kaj mi svetujete, kako naj to sadje uporabim? Kompotov smo se namreč že "naveličali" oz. jih v naši družini pijem samo jaz :) Lahko bi višnje uporabila, da spečem pito. Imate še kakšen drugačen nasvet? Nimam drugih idej, škoda pa mi je to sadje metat stran.

Hvala že vnaprej.
Pa lep dan želim.

lp,
Mojca
Default avatar
Sadje lahko uporabite tudi za cmoke, zavitke, čežano (ki jo ponudite k pražencu ali palačinkam), lahko pa iz njih tudi pridobite sok (odmrznite jih in sočite). Lahko ga dodajate tudi v "mufine". Res je, da sadje največkrat vključujemo v sladke jedi, če pa vas sladek okus ne moti lahko čežano ponudite tudi k divjačini ali svinjini. Samo sprostite svojo domišljijo in poskušajte, kuhanje je namreč umetnost in stalno odkrivanje novih okusov. Veliko užitka.
mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Moderatorji

mag. Iva Verbnik , univ. dipl. ing. živ. teh.
iva verbnik