Forum: Prehrana in varnost živil

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

Dojenček - alergija na kravje mleko in laktozna intoleranca

Odgovori Nova tema
Default avatar novalergik 12 Apr 2017 07:13

Živijo!

Imam 7 mesečnega dojenčka z alergijo na kravje mleko in laktozno intoleranco. Trenutno ga še dojim in sem mu začela uvajati gosto hrano. Pri mojih starejših otrocih je bil večerni otrok vedno mlečni (adaptirano mleko + žita), ampak to sedaj itak odpade. Rada bi vsaj še kakšen mesec počakala s AM kot so Allernova ipd. da se mu telo malo ščisti in bom lažje spremljala morebitne nove reakcije. No, ubistvu se prav nič ne veselim Allernove tudi čez kakšen mesec.
Torej, kaj ponuditi dojenčku za večerjo, da bi bilo primerno hranilno in brez mleka?

Kakršnekoli ideje bodo dobrodošle!
Hvala!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 8 Maj 2017 13:17

Predlagam, da mu ponudite kuhane zelenjavne kašice (brez stročnic) in sadne kašice brez kislega sadja (ne citrusov, maline....), ki jih lahko zgostite s škrobnimi živili (zdrob, krompir).
Ste poskusili, če bi vaš otrok morda sprejemal kozje mleko? V manjših količinah in bolj razredčeno za začetek?
Kakšno jed lahko skuhate tudi na ovsenem ali riževem mleku, mleka oreščkov (mandljevo, lešnikovo...) pa zaenkrat še ne bi dodajala, saj so oreščki alergena živila, zato z njimi zaenkrat ne bi tvegala.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh