Forum: Prehrana in varnost živil

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

Bianka - instant napitek - zdrav?

Odgovori Nova tema
Default avatar matejazvab 22 Mar 2017 12:23

Pozdravljeni!

Prosim za mnenje glede 'naravnosti' instant napitka, ki ga dnevno uporabljam in sicer Bianka-Clasik od Franka. Priprava napitka mi je priročna - zalijem z vročo vodo in 1/3 mleka in to je to.
In vendar pri sestavi ne vem kaj to pomeni: - ekstrakt ječmena, slada, cikorije in rži.

Je potemtakem ta prašek rezultat laboratorija ali ga lahko uporabljam kot naravno živilo pri vsakodnevnem prehranjevanju (oz. pitju).

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem in vam želim lep dan!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 8 Maj 2017 13:42

Ne moremo reči ravno da je to kemija, res pa je, da če imamo opravka z ekstraktom je bilo živilo torej podvrženo določeni predelavi in ni več v svoji osnovni obliki.
Ne bi ravno rekla da gre za škodljivo živilo, toda če želite še bolj "naravo, nepredelano" potem posezite po kavnih mešanicah, ki jih skuhate sami (lahko tudi dan prej), pustite da se usede in odlijete tekočino, ki jo lahko v hladilniku hranite nekaj dni, tudi na ta način skrajšate pripravo jutranje bele kave in v tem primeru ne potrebujete instant mešanic. Morda pa se vam to izplača tudi z vidika ekonomike.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh