Recepti.Over.Net

Prehrana in varnost živil

Odgovarjajo: mag. Iva Verbnik, univ. dipl. ing. živ. teh.

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

mag. Iva Verbnik , univ. dipl. ing. živ. teh.

iva verbnik

kruh - "porabiti do"

Default avatar

sunny_day

Pozdravljeni,

vljudno vas prosim, za pojasnilo, zakaj na kruhu (pšenični črni kruh) poleg datuma pakiranja piše tudi datum "porabiti do". Datum uporabe je tako le 1 dan. Sprašujem pa predvsem zato, ker kruh ponavadi pravilni hranim, tako da ostane užiten vsaj par dni. Tudi ta kruh po parih dneh še ni pokazal kakšnih sprememb ... se ga pa nekoliko "bojim" zaužiti, saj sem noseča.

Hvala in lep dan še naprej.
Default avatar

iva verbnik

Škoda je izgubljati besede, da je kruh užiten samo en dan, gre za razvado in nima nobene ustrezne osnove. Včasih (in nekateri še sedaj) jemo kruh dokler ga ne pojemo, kar ostane pa še uporabimo za drobtine, šnite, cmoke...
Pomembno je da je kruh pravilno hranjen, da se ne razvije plesen. Ni dobro da je na visoki toploti in vlagi kajti to so ugodni pogoji za razvoj plesni. Bodite pozorni da ni prisotna plesen, sicer pa vsekakor lahko kruh uživate dlje kot en dan.
mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]