Med.Over.Net

Izgorelost

nadaljevati z jemanjem?

Default avatar

linolada

Pozdravljeni!
Prosim vas za mnenje, kako in če nadaljevati z jemanjem kapljic. sem tri mesece in pol po zelo težkem porodu, toliko časa tudi jemljem kapljice. opažam, da sem zadnje čase precej občutljiva glede vremenskih sprememb, kronično utrujena... Imam precej zahtevnega dojenčka, ga dojim in mu dodajam, še vedno se hrani na vsake tri ure, podnevi in ponoči. jemljem 10 kapljic zjutraj in 5 ob 15. uri. imam občutek, kot da mi ne pomagajo več. Imam občutke, kot da se ne morem spočiti.
Zelo vam bom hvaležna za nasvet.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

če sem vas prav razumela, potem uživate dnevno po 15 kapljic - vsega skupaj? Če je to res, potem je to veliko premalo, glede na vaše stanje:
težak porod
težaven in zahteven dojenček
in šele dobre 3 mesece je minilo od poroda

Vi se še niste dobro opomogla od poroda, a mora vaše telo (tudi možgani in s tem vaše psihično počutje) poleg tega skrbeti še za vse ostalo (težaven dojenček, dojenje). Ali se vam ne zdi, da vaše telo potrebuje veliko veliko več energije, da zmore vse skupaj? Regeneracijo od poroda, tvorbo veliko mleka za dojenčka?

15 kapljic dnevno uživajo otroci, ali pa zelo občutljiva in zelo pasivna dekleta. Vi bi morala uživati vsaj 26 do 30 kapljic dnevno.
Predlagam vam, da dvignete št. kapljic na:
15 kapljic zjutraj
10kapljic opoldan (tja do 13h)
5kapljic enkrat okrog 17h

Boste videla kako hitro se boste "pobrala".

Kapljice dvigujte postopoma, vsak dan, ob vsakem obroku dodajte po 1 kapljico več, tako boste v petih dneh na vam primerni in ustrezni dozi.
Hitro bo minilo še 3 mesece in potem so dojenčki že bolj otročki in življenje postaja lažje. Verjemite mi. Vse mame smo dale te faze skozi....in ko otroci odrastejo, se jih samo še medlo spominjamo. Toliko, da lahko vam, našim otrokom povemo, da bo minilo.
Vesela bom, če se boste ponovno oglasila čez kakšen mesec.
Lepo bodite in ČESTITKE, KER DOJITE ! lp m