Forum: Oksidativni stres

Stres povzroča bolečine v želodcu, plitko dihanje, tesnobo v prsih, paniko, kronično pomanjkanje energije in druge nevšečnosti. Kako ga reševati in kako preprečiti? Ali se lahko uspešno otresemo škodljivih posledic novodobnega načina življenja?

ADHD pri odraslih

Forum je zaklenjen
Default avatar SaraLina 23 Apr 2013 00:02

Pozdravljeni!

Medtem, ko prepoznavam hčerino disleksijo... sumim pri sebi tudi motnjo z ADHD.

Nisem zasledila nobene teme, debate, srečanja skupinice s podobnimi težavami? ;(

Je morda kje kdo ki bi znal kaj več razloćit o tej temi...

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Avatar misa komar 24 Apr 2013 17:37

Pozdravljena,

spodaj sem vam v angleščini pripela osnovno definicijo ADHD, kjer vam v drugem stavku povedo, da je ADHD prvič diagnosticirana v otroštvu in zelo pogosto se nadaljuje v dobo odraslosti.

Najbrž bo dobro, da se obrnete na specialista, ki vam bo znal najbolje postaviti najprej diagnozo. Da boste vedela, ali je to res, ali se vam samo dozdeva.
lp m

Facts About ADHD
ADHD is one of the most common neurobehavioral disorders of childhood. It is usually first diagnosed in childhood and often lasts into adulthood. Children with ADHD may have trouble paying attention, controlling impulsive behaviors (may act without thinking about what the result will be), or be overly active.[1

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Default avatar kontiki 17 Dec 2015 01:03

Tudi sama potrebujem informacijo o ADHD. Vse kaže, da ima bivši partner to "motnjo", ki mu zelo otežuje življenske odnose. Zanima me, če obstaja kakšna skupina ali društvo za pomoč odraslim. In na kakšnega specialista se lahko obrne? Navaden zdravnik? Psihoterapevt?

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Avatar misa komar 17 Dec 2015 16:07

Pozdravljena,

seveda bi bilo dobro, da bi partnerja napotila do strokovnjakov, ki mu bi lahko pomagali pri težavah s pozornostjo, hiperaktivnostjo,.... Ker se pri nas o ADHD motnjah govori šele kakšno desetletje, bi vam predlagala, da se obrnete na kakšnega psihoterapevta, psihologa, ki se ukvarja z otrki, ki imajo adhd motnjo. Ti strokovnjaki sigurno vedo, kdo se pri nas ukvarja tudi z odraslimi, oziroma ima stik z odraščajočimi adhd-otroki.
Spodaj sem vam pripela koordinate društva Eternia, društvo za pomoč mladim z motnjo pozornosti in hiperktivnosti. To bo sigurno eden boljših naslovov, ki vam bo pomagal poiskati ustreznega strokovnjaka.
Želim vama lepe praznike
m
ETERNIA: Tel +386 40 648 294
Email [email protected]
Website http://www.mavricnibojevniki.com

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh