Med.Over.Net

Izgorelost

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

ADHD pri odraslih

Default avatar

SaraLina

Pozdravljeni!

Medtem, ko prepoznavam hčerino disleksijo... sumim pri sebi tudi motnjo z ADHD.

Nisem zasledila nobene teme, debate, srečanja skupinice s podobnimi težavami? ;(

Je morda kje kdo ki bi znal kaj več razloćit o tej temi...
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

spodaj sem vam v angleščini pripela osnovno definicijo ADHD, kjer vam v drugem stavku povedo, da je ADHD prvič diagnosticirana v otroštvu in zelo pogosto se nadaljuje v dobo odraslosti.

Najbrž bo dobro, da se obrnete na specialista, ki vam bo znal najbolje postaviti najprej diagnozo. Da boste vedela, ali je to res, ali se vam samo dozdeva.
lp m

Facts About ADHD
ADHD is one of the most common neurobehavioral disorders of childhood. It is usually first diagnosed in childhood and often lasts into adulthood. Children with ADHD may have trouble paying attention, controlling impulsive behaviors (may act without thinking about what the result will be), or be overly active.[1
Default avatar

kontiki

Tudi sama potrebujem informacijo o ADHD. Vse kaže, da ima bivši partner to "motnjo", ki mu zelo otežuje življenske odnose. Zanima me, če obstaja kakšna skupina ali društvo za pomoč odraslim. In na kakšnega specialista se lahko obrne? Navaden zdravnik? Psihoterapevt?
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

seveda bi bilo dobro, da bi partnerja napotila do strokovnjakov, ki mu bi lahko pomagali pri težavah s pozornostjo, hiperaktivnostjo,.... Ker se pri nas o ADHD motnjah govori šele kakšno desetletje, bi vam predlagala, da se obrnete na kakšnega psihoterapevta, psihologa, ki se ukvarja z otrki, ki imajo adhd motnjo. Ti strokovnjaki sigurno vedo, kdo se pri nas ukvarja tudi z odraslimi, oziroma ima stik z odraščajočimi adhd-otroki.
Spodaj sem vam pripela koordinate društva Eternia, društvo za pomoč mladim z motnjo pozornosti in hiperktivnosti. To bo sigurno eden boljših naslovov, ki vam bo pomagal poiskati ustreznega strokovnjaka.
Želim vama lepe praznike
m
ETERNIA: Tel +386 40 648 294
Email [email protected]
Website http://www.mavricnibojevniki.com