Forum: Oksidativni stres

Stres povzroča bolečine v želodcu, plitko dihanje, tesnobo v prsih, paniko, kronično pomanjkanje energije in druge nevšečnosti. Kako ga reševati in kako preprečiti? Ali se lahko uspešno otresemo škodljivih posledic novodobnega načina življenja?

težave z žolčem in prebavo

Forum je zaklenjen
Default avatar janib 15 Jan 2013 22:15

Spoštovani.

Imam vprašanje vezano na težave z žolčem in prebavnimi motnjami pri starejši ženski.

Gospa je stara 94let in ima težave z žolčem, ta več ne deluje normalno. Dodatno so tu težave s prebavo.

Zanima me, če ta gospa lahko uživa manjše količine (čajno žličko zjutraj) konopljinega ali orehovega olja, ki bi lajšale prebavne težave, ampak posledično je tu težava pri žolču, ki pomaga presnavljati maščobe.

Je v tem primeru kaka opcija jemanja tega olja ali se to v celoti odsvetuje.

Hvala za pomoč.

Lp,
Jani.

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Avatar misa komar 15 Jan 2013 23:00

Pozdravljena,

zelo lepo je, da še vedno tako skrbite za gospo, ki ima že častitljiva leta. Seveda je v teh letih kar običajna praksa, da imajo posamezniki težave s prebavo in v povezavi s tem tudi z žolčem. Vendar eno malo čajno žličko konopljinega ali orehovega olja lahko zaužije in bo sigurno zanjo dobro. Še posebej pri metabolizmu možganskih celic. Prepričana sem, da gospa uživa tudi solato z olivnim ali bučnim ali sončničnim oljem in se prav dobro počuti. Pretiravati s katerokoli hrano in tako tudi s količino rastlinskih olj pa seveda ni dobro, še posebej v tako visoki starosti. Za vse starostnike je zelo koristno, če uživajo manjše količine hrane, in večkrat dnevno. Tako je njihov prebavni trakt z vsemi žlezami manj obremenjen, lažje opravi svojo nalogo in tako ni nobenih neprijetnih, pa tudi škodljivih posledic. Ravno tako je za njih dobro, ko bi pili malo več vode, pa čeprav tega niso bili nikoli navajeni.

Želim vam vse dobro, m

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh