Med.Over.Net

Izgorelost

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

zanositev

Default avatar

naninocka

Spoštovani, ga. Miša Komar,
Stara sem 41 let in sem imela 5 postopkov umetne oploditve, 4 v Ljubljani in s svojimi celicami, vendar brez uspeha. Vedno sem imela blastocisto, lani pa na 5 dan le morulo. Nikoli ni prišlo do ugnezditve zarodka, zato sem se odločila, da grem v Prago po darovano ž. sp. celico. Vstavili so mi tri dni stara zarodka (2), pa se tudi nista ugnezdila. Sedaj me čakajo še 3 zamrznjenci, ki upam, da bodo preživeli odmrznitev. Sem pa že jedla kapljice cell food, vendar sem jih začela jemati prepozno, le mesec pred postopkom. Z možem sva zelo obupana, ker nikakor ne pride do nosečnosti, ki si jo oba zelo želiva. Poskusila sva vse možno: akupunktura, masaže, refleksna masaža stopal, hodila sem na telovadbo. V zadnjem postopku sem hodila tudi h homeopatinji in mislim, da sem naredila napako, saj homeopatska zdravila prenehala jemati na sredi moje hormonske terapije (torej sem jih nekaj časa jedla sočasno). Prehranjujem se dokaj zdravo, pazim na čim manj kruha, mlečnih izdelkov, jem le sire, kakšno jajce, zelenjavo, malo mesa, stremim k čim bolj domači prehrani, juhe….
Maja bi šla po zarodke, pa me zanima, kako naj si splaniram glede prehrane (kaj naj jem), sproščanja in jemanja kapljic.
Hvala lepa za vaš odgovor.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

vedno, ko berem podobna pisma, mi je hudo, ker vem, da se veliko žena trudi, da bi zanosile in tudi donosile. A naša narava je velikokrat kruta in samo življenje ni pošteno. Vprašanje je, zakaj nikakor ne morete donositi in najbrž vam tudi zdravniki ne znajo jasno povedati.
Ko nimate jasnih genetskih ali kakšnih drugih degenerativnih napak na vaših rodilih (jajčeca, maternica, cevovodi, hormonske žleze), potem je največkrat krivec vaša psiha in vaš predhodni način življenja. Eden ali drugi, ali kombinacija obeh. Želja imeti otroka še ni dovolj. Potrebno je tudi veliko volje in pa res verjeti, da ste pripravljena narediti cel kup sprememb v načinu življenja in prehranjevanja in se tega držati vsaj 6 do 8 mesecev, lahko pa bo treba tudi 1 leto. Stara ste 41 let in pred sabo imate še vsaj 5 let časa in velikih možnosti, da donosite. Tako pravimo v biologiji. NE SMETE OBUPATI, času dajte svoj čas. Očitno vaš organizem potrebuje svoj čas in tudi njemu potreben režim, način življenja.

Verjemite mi, da ne obstaja ena tehnika, ki je učinkovita za vse žene enako, zato ni nič hudega, če je znanki že uspelo, vam pa še ne.( tudi preprosta tabletka aspirina nekomu zelo pomaga, nekomu čisto nič, za nekoga je pa lahko celo usodna. Samo da so nas vse prepričali, da je aspirin tabletka za vse enako dobra). Bodite malo bolj prepričani vase, verjemite si, da vam bo uspelo in da imate za to še 5 let!
Vem, da ni enostavno, a obstaja cel kup tehnik, ki vam pomagajo, da se naučite biti bolj mirna, sproščena, samozavestna. NAJPOMEMBNEJŠE je, da bi se v teh 6.mesecih do naslednjega posega SPROSTILA IN UMIRILA. To so tehnike joge, meditacij ali samo počasnega globokega dihanja. Vedeti morate, da je neka vaja, neka tehnika učinkovita takrat, ko jo v enem tednu izvajamo vsaj 4-krat!! Torej, če se odločite za jogo, ali meditacijo ali dihanje - to bo učinkovito, če jo boste izvajali 4 dni v tednu. Čas izvajanja takih metod naj bi bil vsaj 20 min do 40 min.

Najbolj učinkovito je, ko jih izvajamo zvečer, da se umirimo, sprostimo, da vse tiste "možganske cunamije" splaknemo iz telesa. Te vaje so vse že vsaj 30 let znanstveno potrjene, saj omogočajo, da MI SAMI SVOJE možganske misli (to so v bistvu dražljaji, ki jih okolica daje možganom;naši možgani pa potem reagirajo na te dražljaje tako, da povzročajo cel niz tvorbe raznoraznih hormonov, peptidov kot prenašalcev/kurirjev navodil celicam po telesu - kaj morajo delati) preusmerimo v nekaj drugega. In to je ta namen: da vi začnete preusmerjati svojo pozornost (ta vaš stres, ker ni otroka, ker ne gre,..pa še cel kup drugih stresov) iz vaše frustracije/stresa v nekaj lepega, dobrega. Zato je priporočljivo, da ob teh vajah NE MISLITE NA NIČ - to se tudi lahko naučimo tako, da poslušamo kaseto z zelo pomirjujočo glasbo in navodili. Lahko si pa sami ob zelo nežni glasbi pripovedujemo nek kratek preprost stavek, besedo, misel, ki nam je zelo všeč, ki nas pomirja. In to besedo, misel ponavljamo in ponavljamo kot lajna.Tako svoje možgane načrtno preusmerimo v to misel. Možgani jo povzamejo in začnejo tvori hormone sproščanja, sreče - ker na tak način sporočajo celemu vašemu telesu, da je vse dobro, mirno,....Naj vas takrat ne zmotijo iz okolice, bodite sami s seboj in s svojimi tako občutljivimi možgani.
Priporočljivo je to delati ob isti uri. To potem postane kot nekakšna hrana - potreba vaših možganov. To začnejo "zahtevati" od vas in to je dober znak, da se znate umirjati, sproščati.

Poskusite v tem času čim več uživati, se veseliti, razvajati in čim manj razglabljati o otrocih, kaj meni znanka, kako je una zanosila, kaj bi morala, kje sem videla, kako je že .....DOVOLITE SI, da vas vaše telo preseneti. Poskusita si z možem vzeti podaljšane vikende in pojdita nekam samo pohajkovati, se zabavati, uživati v naravi in NE MISLITI na otroka. Zanj imata še 5 let časa, to je še veliko časa, saj danes vemo, da se je življenjska doba podaljšala - nista še niti v zreli dobi (kar vidva sicer mislita, da sta!). NE OBREMENJUJTA se s klišeji vaših staršev, ko smo morali imeti otroke do 30.leta starosti. Danes žene normalno rojevajo po 40.letu starosti!!! Koliko znanih igralk ima otroke krepko po 40.letu!!

Vem, da za vse to potrebujete tudi veliko energije. Zato mora biti vaša prehrana vsaj 5-krat dnevna, z veliko dobre vode, zelenjave in sadja, dateljev, fig, rozin, rastlinskih maščob, rib in tudi mesa,čim manj živalskih maščob, moke, kruha, sladkoraj, alkohola, gaziranih umetnih pijač.......- spodaj sem vam pripela nekaj navodil, čeprav jih že vse poznate.

Res bi bilo dobro, ko bi uživala Cellfood. Sedaj smo pripeljali še en izdelek Cellfood DNA RNA, ki je še posebej namenjen ženam, ki težko zanosijo in potem tudi donosijo. Predlagala bi vam uživanje obeh izdelkov. Če nimate nič proti, me lahko pokličete, pa se bova dogovorili za poseben način uživanja, da bo res delovalo in poiskali tudi najprimernejši način nakupa.

Verjemite mi, da lahko zanosite. Samo verjemite si, zaupajte si, bodite vztrajna in disciplinirana in ne takoj obupati. V bioloških procesih ura teče drugače kot si mi želimo. In nič se ne zgodi v enem mesecu, ko želimo popraviti neko napako.

Lahko me pokličete, pa se bova dogovorili (031 278 381),

želim vam pogum, ne obupavati in se predajati malodušju in paniki,

lp m

1) Zelo pomembna je prehrana, saj je hrana tista iz katere se delajo tudi maternična stena, pa jajcevodi, pa celoten imunski sistem in ves živčni sistem komunikacije... Poskusite biti res dosledni v svoji prehrani:
- čisto nič sladkorja (niti v kavi ali čaju, niti v pecivu, NIKJER - niti beli niti rjavi sladkor). Sladkor lahko nadomestite z dateljni, rozinami,figami, ČRNO ČOKOLADO - ki je sploh dobra, ker vam pomaga tvoriti serotonin - hormon sreče!!
-največ 1 majhna kavica na dan, tudi zelenega čaja samo do 2dl na dan!! Kolikor popijete skodelic kave ali čaja, takoj zatem popijte vsaj toliko še navadne vode!!!
- do 15g živalskih maščob na dan, in okrog 25g rastlinskih maščob na dan !
- zelo zelo malo kruha - 2 majhni rezini na dan

Jejte veliko zelenjave, sadja, puste živalske beljakovine (rdeče meso, riba, svinjina, perutnina), neoluščeni riž, ješprenj, pira, leča, kvinoja, ajda, oves,
HRANO UŽIVAJTE tudi 5-krat dnevno zato, da bodo vaše celice ves čas, tekom celega dneva dobivale hranila in tako tudi opravljale svoje naloge.
PIJTE REDNO VES DAN VODO. Pripravite si dnevni režim pitja vode:
2dl vode zjutraj na tešče
2dl vode takoj po zajtrku (ne glede na to kaj ste pred tem pili)
2dl vode ok.11h
2dl vode pred kosilom
2dl vode po kosilu
2dl vode zgodaj popoldan
2dl vode pozno popoldan
2dl vode pred zadnjim večernim obrokom
2dl vode po obroku
- še tik pred spanjem naredite ene 7 požirkov vode

Voda je edini pravi transporter molekul po telesu. Več ko imamo vode, boljša bo komunikacija, prenos molekul (tudi hormonov, encimov, ostalih peptidov....) po celici in med celicami ter po vsem telesu.
Default avatar

naninocka

Spoštovani, ga. Miša Komar,
Hvala lepa za vaš izčrpen odgovor. Zelo sem vam hvaležna za vaše informacije. V prihodnjih dneh vas bom poklicala, da se bova dogovorili glede jemanja kapljic cell food.
Pri sladkarijah bo pa zame zelo težko, saj vsak dan pojem nekaj sladkega. Se mi zdi, da sem kar odvisna od njih… Problem je tudi v prehranjevanju v službi- le tam te možnosti nimam, zato jem večinoma sadje, do toplega obroka pridem nekje med 17. 30 do 18. 30 uro, ko pridem iz službe.
Imate kakšen nasvet glede hrane v službi? Juha v termovki? Lahko sicer kaj malega pojem v službi, nimam pa možnosti pogreti hrane.
Vame se je naselila močna žalost, da nikakor ne uspe, večkrat čutim cmok v grlu. Upam, da bodo tehnike sproščanja pomagale, da si bova z možem organizirala življenje, ki ni lahko, skrbiva namreč še za onemogle starše,…

Hvala in lepo pozdravljeni.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

velja, kar pokličite, pa se bova dogovorili in pogovorili.
Ja, sladkor (to so vse cukrarije od mlečne čokolade, piškotkov, bonbonov, sladkorja v pijačah....) je v bistvu eden najhujših mamil sodobnega človeka. Že v 80.letih prejšnjega stoletja so ugotovili, da ima sladkor zelo podobno vlogo v našem organizmu kot jo ima hašiš, pa marihuana,..pa katerokoli drugo mamilo-pomirjevalo. Ko je telo odvisno od tega mamila (sladkor), ga zahteva. In to se vam dogaja. LAHKO SE ODVADIMO, a zato je že spet potreben čas, vsaj nekaj mesecev (4 do 6 mesecev, do 1.leta).

Odvadimo se tako, da telesu nudimo nekaj podobnega, da ga v bistvu preslepimo. In preslepimo ga lahko s: suhimi figami, rozinami, DATELJ je odlično nadomestilo, suhe marelice, črna čokolada, raznorazne že pripravljene presne sladice. SISTEMATIČNO vsak dan ob približno istih urah (2-krat dnevno?) si privoščimo nekaj teh dobrih sladkarij. In boste videla, da ne bo več potrebe po slabih sladkorjih.

ŽALOST: izjokajte svojo žalost! Ta žalost so vaša čustva, ki so v bioloških procesih predstavljeni kot nakopičeni slabi hormoni in peptidi, ki dobesedno "tulijo",vam sporočajo, da hočejo iz telesa ven; saj samo zastrupljajo vaš organizem.In če jih ne odplaknete (izjokate) iz telesa, se bodo vse te molekule nekje nalagale in delale cel kup škode: na delovanju možganov, vaših hormonov in na imunskem sistemu. In posledica je nepravilno delovanje celic po vsem vašem telesu.

Zato pa so vse te meditacije, globoka počasna dihanja - da izjokate svojo žalost,bes in da telo napolnite z dobrimi hormoni in peptidi, ki bodo telesu sporočali, da je pa sedaj vse OK, mirno.

Vem, da si ne morete privoščiti, da bi kar pobegnili od vsakdanjih skrbi, iz okolja v katerem živite. A lahko se naučite upravljati z vašim umom/psiho/telesom. To učijo astronavte že desetletja, to učijo v tujini politike in javne osebe, in to znajo že tisočletja vzhodnjaški filozofi. Biologija pa je to dokazala, da se res lahko naredi v letih 1970-1980.
SAMO, bistvo je v redoljubnosti (4-krat na teden, in ob istih urah vsak dan. Naj bo vsaj 20 do 40 min), potrpežljivosti in vztrajnosti(nič se vam ne bo zgodilo v enem mesecu. Pravi rezultati se pokažejo najprej po 3.,4.mesecih. da postane RUTINA - 6mesecev, do 1.leta). Vzpostaviti je potrebno RUTINO, ki je za telo nuja.
Pa verjeti morate v to: ker,če vi ne verjamete - to pomeni, da v bistvu ves čas s svojimi mislimi dajete narobe dražljaje, in tako se tvorijo še dodatni slabi hormoni in peptidi, ki rušijo vse, kar delate dobrega.
In še nekaj: NISTE ŠE STARA za rojevanje otrok! To si vbijte v glavo!
Vaše babice in prababice so rojevale pri 18.letih in postale starke pri 55.letih. Naša generacija je rojevala od 23. do 30.leta in je pri 55.letih še zelo umsko in telesno aktivna. Vaša generacija pa rojeva po 33.letu in bo tja do 70.leta tako aktivna kot smo mi pri 55.letih. ZAPOMNITE SI TO!!!!

Vesela bom vašega klica,

lp m
Default avatar

naninocka

Pozdravljeni, ga. Miša Komar,

moram vam povedati, da se že držim vaših navodil glede prehrane, počasi prehajam v ritem. Sladkarije še nisem čisto opustila, vendar jih jem bistveno manj kot sem jih. Povejte mi, kako naj uživam kapljice cell food Doma imam tudi kapljice ceell food in cell food dna rna (te še nabavim).Naj jih uživam po knjigici Aglea.
Sproščam se s hojo, tudi pozitivne misli me že obdajajo, lahko začutim nežne mravljince sreče (tako jih doživim) skratka, malo sem se rabremenila glede obveznosti doma (razen službe, ki je zelo stresna).
Doma delam sprostitvene vaje po dr. Papugi.
Hvala za vaš odgovor.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

zelo sem vesela, da ste me slišala! In če že čutite tiste mravljince sreče - to je popolnoma enako, kot če bi se opajala z drogami (opijati). RES ste se naučila tvoriti svoje lastne "opijate" - hormone sreče in sproščenosti. Čestitam! Le tako nadaljujte. Samo še tiste pregrešne sladkarije počasi odstranite iz jedilnika. Ko vas zagrabi želja po cukrariji - imejte pri sebi črno čokolado, dateljne, fige, rozine, med... karkoli kar predstavlja dobro sladkarijo. Pa uživajte jih vsak dan sistematično ob istih urah - 2-krat dnevno. Da bo vaše telo dobilo te svoje potrebe po sladkorjih.

Cellfood osnovne kapljice začnite uživati tako kot je zapisano v brošuri. Vendar bi vam predlagala, da naj vam bo končna dnevna doza kapljic Cellfooda :30kapljic na dan.

Torej, uživate jih 3-krat dnevno (začnete po tabeli iz brošure) in končna doza bo:
10kapljic zjutraj na tešče v vsaj 2dl navadne vode - 12 kapljic
ok.13h na tešče v vsaj 2dl navadne vode - 12 kapljic
do 18h na tešče v vsaj 2dl navadne vode - 8 kapljic

Ko boste vsaj 3 tedne na Cellfoodu, potem k tej dozi CF začnete dodajati še Cellfood DNA RNA spray:
zjutraj 3 brizge pod jezik in NE pogoltnete
popoldan 3 brizge pod jezik in NE pogoltnete

Ko brizgnete pod jezik, počakate cca 1 minuto in preostanek tekočine (bo bolj slina) pogoltnete.

Želim vam takšne volje in motivacije, potrpežljivosti in vztrajnosti še vse leto 2013. Obrestovalo se bo!

Če bo karkoli, mi lahko vedno pišete,

lp m
Default avatar

naninocka

Pozdravljeni,

mene pa zanima, če mi obrazložite, na nakšen način naj bi cell food kapljice in dna rna vplivale na boljšo vgnezditev zarodka. Kljub d. ž. sp. celici, so mi na kliniki v tujini povedali, da lahko tudi starost ženske zelo vpliva na vgnezditev, zaradi starejšega žilnega sistema oz. neznanega vzroka.

Zanim me, koliko časa prej (mesecev) pred transferjem naj uživam cell food in ali naj ga uživam tudi po tranferju?

Hvala lepa za vaš odgovor.
Default avatar

naninocka

Pozdravljeni, ga. Miša Komar

mene pa zanima, če mi obrazložite, na nakšen način naj bi cell food kapljice in dna rna vplivale na boljšo vgnezditev zarodka. Kljub d. ž. sp. celici, so mi na kliniki v tujini povedali, da lahko tudi starost ženske zelo vpliva na vgnezditev, zaradi starejšega žilnega sistema oz. neznanega vzroka.

Zanim me, koliko časa prej (mesecev) pred transferjem naj uživam cell food in ali naj ga uživam tudi po tranferju?

Hvala lepa za vaš odgovor.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

čisto zgoraj nekje sem vam zapisala, da biologija, in tako tudi medicina, ne ve točno, ne pozna vzroka, zakaj se oplojeno jajčece ne vgnezdi v maternično sluznico, plodovnico (*spodaj sem vam skopirala samo en del tega odgovora)., kadar ni nikjer pravih dokazov, da genetsko ne morete zanositi-donositi ploda. In večinoma ni genetsko dokazana ta težava pri neplodnih parih!!

Razlogov je milijon. In ker še ne poznamo takšnih programov, takšnih tehnik, diagnostike, testov, da bi z njimi lahko hkrati spremljali vsaj ene 10 parametrov, zato ne znamo razložiti cel kup nepojasnjenih degeneracij, malformacij, težav, poškodb,....
Biologija, in tako tudi medicina, danes VE (iz izkušenj zadnjih 60 let, ki jih lahko veliko bolj natančno spremlja!!), da so vzroki v EPIGENETIKI! In slabša zmožnost vgnezdenja jajčeca je ena od tistih težav, ki jih povzroča epigenetika.

Epigenetika pa je skupek vplivov genskih zapisov (torej tisto, kar nam je dano, naš potencial - ki je lahko dober ali pa slab. To je samo pogoj) in pa okolja, ki je (pri vas 41 let!) vplival na vaš organizem. Zato ta vpliv okolja ( fizične in prehranske navade, socialni, psihološki vpliv,.....potem, četudi delamo vse zelo pravilno, pa ne moremo vplivati na polucijo-onesnaženost okolja - hormoni, encimi,vsa kemija in žarčenja v hrani, zraku in vodi, ki jo uživamo vsa leta in leta in leta....) sproži neke metabolne procese, ki z desetletji povzročijo neke nepravilnosti. Enemu se to lahko pokaže na pljučih, drugemu na živčevju, tretjemu na ožilju, potem na imunskem sistemu, ...enim pa na slabšem vgnezdenju jajčec. TO JE DANES že dokazano. NE ZNAMO pa še popravljati teh anomalij, ki smo si jih pridelali, zato, ker ne poznamo in ne znamo spremljati hkrati nekaj 100 procesov...

KAKO pa CELLFOOD "vpliva na epigenetiko":
Cellfood je tista kombinacija tistih esencialnih (življenjsko pomembnih) snovi, ki jih vsaka celica (vse celice so si v 70% delovanja popolnoma enake!!) potrebuje, da se lahko normalno, brez napak razvija, raste, opravlja svoje naloge in zdravo umre.
Vsaka celica ( to je pomembno zato, ker so vse celice med seboj povezane in morajo delovati harmonično. Ko delujejo harmonično, ne prihaja do napak in nefunkcionalnosti.) mora opravljati 2 osnovni funkciji, če hočemo, da neko tkivo, organ sploh deluje:
1- da ves čas tvori dovolj ATP - celični bencin, in ob tem odplakuje smeti (prosti radikali), ki nastajajo ob tvorbi goriva (ATP)
2- da ima aktivno genetsko zasnovo (DNK in RNK), da se njeni geni (tu so zapisane komande, kaj mora kateri organ delati) ob pravem času in pravilno aktivirani in da se tudi te molekule (DNK in RNK) pravilno obnavljajo.


In Cellfood osn. kapljice skupaj s Cellfood DNA RNA podpirata ravno ti dve osnovni življ. funkciji celic.Zelo po "kmečko" povedano: nudi gorivo, da se sploh organizem lahko premakne(tako kot bencin v avtu) in daje navodila komande( kot naša armaturna plošča - software), kaj mora kateri organ delati.

In to je tista zmožnost, da se vam osnovni metabolizem celic (in s tem organov) popravi, če/ker ste ga v svojih 41.letih, zaradi načina življenja (NISTE VI KRIVA, ker ste živela v nekem okolju, ki vam je nezavedno povzročal škodo. Nam vsem je okolje nezavedno puščalo posledice. Danes to spoznavamo in se s tem soočamo. In to je tista velikanska zmožnost, da se bomo naučili te škode tudi obvladovati in jih odpravljati. Tudi pri neplodnosti) pokvarila, porušila tisto harmoničnost delovanja.

Vendar pa se v bioloških procesih nič ne zgodi takoj, jutri (to nam je medicina narobe razlagala ali pa smo tako hoteli slišati - potrošniška miselnost, interesi farmacije,.naša neučakanost,....). Vse ima svoj čas. Tudi spremembe na bolje. In čas v biologiji lahko pomeni leta. Zato sem vam že nekje zgoraj napisala, da boste potrebovala kar nekaj mesecev, pa tudi leta (ker ste že toliko stara) in da SE PREPUSTITE ČASU IN NE MISLITE VEČ, da ne morete zanositi! Vi imate še čas, a času morate tudi dati čas. Človek ne bo nikoli našel takšnega zdravila, ki bi lahko pospeševal biološko uro in s tem človeku delal dobro. KO bomo SODELOVALI s SVOJO BIOLOŠKO URO, potem bomo premagali svoje pridelane degeneracije, napake. In to je vaša velika priložnost, samo, če ne boste prej obupala ( ne boste zmogla sodelovati s svojo biološko uro).

Glede na vaša leta, bi bilo dobro, ko bi kombinacijo obeh Cellfoodov uživala vsaj 4 do 6 mesecev pred transferjem. Ravno tako je zelo pomembno, da ga uživate ves čas po postopku in tudi in še posebej pomembno je, v prvih tednih,mesecih zanositve. Uživate ga lahko med nosečnostjo in v času dojenja, po porodu.

Ne obupajte, saj imate še možnost, še posebej, če vam niso ugotovili jasnih genetskih napak. Leta so seveda tudi pomembna, a niso pogoj. Koliko žena je rojevalo in še vedno rojeva v poznih 50. letih! Samo redno se držite dobrega načina prehranjevanja, rekreacije in sproščanja, spanja!!! Biologija je skupek MILIJON DEJAVNIKOV, zato jih ne moremo upravljati samo z eno tabletko ali enim posegom. Zato je življenjsko pomemben NAČIN ŽIVLJENJA!

Želim vam veliko volje, potrpežljivosti in predvsem, da si boste verjela in zaupala in NEHALA MISLITI samo na ......

Želim vam lepe velikonočne praznike m

Rada bi samo še nekaj opozorila, še posebej danes, ko se končno soočamo in zavedamo vseh posnemovalcev in s tem slabih in škodljivih izdelkov, ki se nam ponujajo po "kukr" izredno nizkih-ugodnih cenah:
Na MedOverNetu sem nekje zasledila rubriko o Cellfood kapljicah, ki si jo dopisujejo žene s težavami z zanositvijo. Očitno je, da Cellfood kupujejo preko neke nemške internetne trgovine, z obljubo, da je originalni ameriški. Preverila sem pri LuminaHealth ( osebno poznam lastnike in upravljalce), ki pa o tej prodaji ne ve ničesar, zato se tudi ne ve, ali je to resnično Cellfood, ali samo neka tekočina v enakih CF-flaškah. Ponujajo ga po kukr ugodnejših cenah, kot so cene po slovenskih lekarnah ali Sanolabor trgovinah. Cellfood lahko kupite tudi preko spletne trgovine firme, ki ima ekskluzivo za prodajo Cellfooda v Sloveniji (www.cellfood.si) In če/ko ga kupite več, ali če/ko ga kupite v večjih količinah, potem imate cene, ki so popolnoma enake ameriškim. In ta Cellfood je registriran, torej resnično preverjen in originalen NuScience.
To je pa nekaj, kar sem vam že zapisala:

*A naša narava je velikokrat kruta in samo življenje ni pošteno. Vprašanje je, zakaj nikakor ne morete donositi in najbrž vam tudi zdravniki ne znajo jasno povedati.
Ko nimate jasnih genetskih ali kakšnih drugih degenerativnih napak na vaših rodilih (jajčeca, maternica, cevovodi, hormonske žleze), potem je največkrat krivec vaša psiha in vaš predhodni način življenja. Eden ali drugi, ali kombinacija obeh. Želja imeti otroka še ni dovolj. Potrebno je tudi veliko volje in pa res verjeti, da ste pripravljena narediti cel kup sprememb v načinu življenja in prehranjevanja in se tega držati vsaj 6 do 8 mesecev, lahko pa bo treba tudi 1 leto. Stara ste 41 let in pred sabo imate še vsaj 5 let časa in velikih možnosti, da donosite. Tako pravimo v biologiji. NE SMETE OBUPATI, času dajte svoj čas. Očitno vaš organizem potrebuje svoj čas in tudi njemu potreben režim, način življenja.

Verjemite mi, da ne obstaja ena tehnika, ki je učinkovita za vse žene enako, zato ni nič hudega, če je znanki že uspelo, vam pa še ne.( tudi preprosta tabletka aspirina nekomu zelo pomaga, nekomu čisto nič, za nekoga je pa lahko celo usodna. Samo da so nas vse prepričali, da je aspirin tabletka za vse enako dobra). Bodite malo bolj prepričani vase, verjemite si, da vam bo uspelo in da imate za to še 5 let!
Vem, da ni enostavno, a obstaja cel kup tehnik, ki vam pomagajo, da se naučite biti bolj mirna, sproščena, samozavestna. NAJPOMEMBNEJŠE je, da bi se v teh 6.mesecih do naslednjega posega SPROSTILA IN UMIRILA. To so tehnike joge, meditacij ali samo počasnega globokega dihanja. Vedeti morate, da je neka vaja, neka tehnika učinkovita takrat, ko jo v enem tednu izvajamo vsaj 4-krat!! Torej, če se odločite za jogo, ali meditacijo ali dihanje - to bo učinkovito, če jo boste izvajali 4 dni v tednu. Čas izvajanja takih metod naj bi bil vsaj 20 min do 40 min.

Najbolj učinkovito je, ko jih izvajamo zvečer, da se umirimo, sprostimo, da vse tiste "možganske cunamije" splaknemo iz telesa. Te vaje so vse že vsaj 30 let znanstveno potrjene, saj omogočajo, da MI SAMI SVOJE možganske misli (to so v bistvu dražljaji, ki jih okolica daje možganom;naši možgani pa potem reagirajo na te dražljaje tako, da povzročajo cel niz tvorbe raznoraznih hormonov, peptidov kot prenašalcev/kurirjev navodil celicam po telesu - kaj morajo delati) preusmerimo v nekaj drugega. In to je ta namen: da vi začnete preusmerjati svojo pozornost (ta vaš stres, ker ni otroka, ker ne gre,..pa še cel kup drugih stresov) iz vaše frustracije/stresa v nekaj lepega, dobrega. Zato je priporočljivo, da ob teh vajah NE MISLITE NA NIČ - to se tudi lahko naučimo tako, da poslušamo kaseto z zelo pomirjujočo glasbo in navodili. Lahko si pa sami ob zelo nežni glasbi pripovedujemo nek kratek preprost stavek, besedo, misel, ki nam je zelo všeč, ki nas pomirja. In to besedo, misel ponavljamo in ponavljamo kot lajna.Tako svoje možgane načrtno preusmerimo v to misel. Možgani jo povzamejo in začnejo tvori hormone sproščanja, sreče - ker na tak način sporočajo celemu vašemu telesu, da je vse dobro, mirno,....Naj vas takrat ne zmotijo iz okolice, bodite sami s seboj in s svojimi tako občutljivimi možgani.
Priporočljivo je to delati ob isti uri. To potem postane kot nekakšna hrana - potreba vaših možganov. To začnejo "zahtevati" od vas in to je dober znak, da se znate umirjati, sproščati.

Poskusite v tem času čim več uživati, se veseliti, razvajati in čim manj razglabljati o otrocih, kaj meni znanka, kako je una zanosila, kaj bi morala, kje sem videla, kako je že .....DOVOLITE SI, da vas vaše telo preseneti. Poskusita si z možem vzeti podaljšane vikende in pojdita nekam samo pohajkovati, se zabavati, uživati v naravi in NE MISLITI na otroka. Zanj imata še 5 let časa, to je še veliko časa, saj danes vemo, da se je življenjska doba podaljšala - nista še niti v zreli dobi (kar vidva sicer mislita, da sta!). NE OBREMENJUJTA se s klišeji vaših staršev, ko smo morali imeti otroke do 30.leta starosti. Danes žene normalno rojevajo po 40.letu starosti!!! Koliko znanih igralk ima otroke krepko po 40.letu!!

Vem, da za vse to potrebujete tudi veliko energije. Zato mora biti vaša prehrana vsaj 5-krat dnevna, z veliko dobre vode, zelenjave in sadja, dateljev, fig, rozin, rastlinskih maščob, rib in tudi mesa,čim manj živalskih maščob, moke, kruha, sladkoraj, alkohola, gaziranih umetnih pijač.......- spodaj sem vam pripela nekaj navodil, čeprav jih že vse poznate.

Res bi bilo dobro, ko bi uživala Cellfood. Sedaj smo pripeljali še en izdelek Cellfood DNA RNA, ki je še posebej namenjen ženam, ki težko zanosijo in potem tudi donosijo. Predlagala bi vam uživanje obeh izdelkov. Če nimate nič proti, me lahko pokličete, pa se bova dogovorili za poseben način uživanja, da bo res delovalo in poiskali tudi najprimernejši način nakupa.

Verjemite mi, da lahko zanosite. Samo verjemite si, zaupajte si, bodite vztrajna in disciplinirana in ne takoj obupati. V bioloških procesih ura teče drugače kot si mi želimo. In nič se ne zgodi v enem mesecu, ko želimo popraviti neko napako.
Default avatar

naninocka

Ga. Miša Komar,

hvala lepa za vaše odgovore. Sem jih sprintala in jih večkrat prebiram. Imam še eno dozo cell fooda. Potrebovala bi en cell food in en rna. Kolikšna bi bila cena za posamezen izdelek? Lahko jih vzamem tudi več. Planiram, da bi šla v postopek novembra, imam še 3 zamrznjence. Srčno upam, da mi tokrat uspe. To bo najverjetneje najin zadnji poskus, saj so tile postopki zelo velik finančni zalogaj.Hvala lepa.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

cene Cellfooda, ko ga-jih kupujete posamezno (torej po 1 CF izdelek), so povsod po Sloveniji enake. Tudi na spletni prodajalni www.cellfood.si. V izbranih lekarnah in zeliščnih trgovinah ter vseh Sanolabor trgovinah vam nakupe (te posamične) seštevajo (dobite CF-kartico ugodnosti). Enako velja na spletni prodajalni. Ob nakupu petega CF izdelka, dobite šesti CF gratis. Cena osnovnega Cellfooda je 37,95EUR.
Cena Cellfood DNA RNA spray pa ok. 43EUR.
Izjema so KOLIČINSKI nakupi enakih CF izdelkov. To možnost imate le na spletni prodajalni firme Aglea (www.cellfood.si).
Popusti na količinske nakupe so različni, odvisno od števila nakupov istega CF-izdelka.
Najugodnejši je tisti, ko kupite najmanj 4 enake CF-izdelke. TUDI PRI TEM KOLIČINSKEM nakupu vam seštevajo nakupe. In ko kupite petega, dobite en CF-gratis. Cena osnovnega Cellfood pri tem količinskem nakupu je 28,19EUR. Lahko kupite takoj 5 takšnih CF, in ob tem že dobite en CF gratis.
Če pa ob tem nakupu 4-ih osn. CF, kupite še kateri drugi Cellfood, potem se vsi nakupi seštejejo in tako vam pripada CF-gratis (saj ste kupila 5 CF izdelkov).
Ker imate namen kupiti še CF DNA RNA (cena tega izdelka je na spletni prodajalni PROMOCIJSKA še ves april: 24,40EUR. Dokler bo cena promocijska, še ni vključenih količinskih popustov), potem bi vam predlagala, da kupite
4 CF kisik za življenje po ceni 28,19EUR
1 CF DNA RNA po ceni 24,40EUR
in tako vam pripada 1 CF -gratis (osnovni izdelek)

V kolikor bi kupila 2 CF DNA RNA, se bo en nakup štel dalje. Program si ga zapomni in vaše naslednje nakupe prišteje k temu preostanku iz vašega zadnjega nakupa.

Ravno tako bi vam predlagala, da ga naročate in plačate po opciji 1. V tem primeru je poštnina strošek firme. V e-obliki dobite račun in ko ga plačate (na računu se prikaže transakcija plačila), vam najkasneje naslednji dan pošljejo naročilo.

Prepričana sem, da so cene več kot ugodne.

Želim vam vso srečo, predvsem pa mirne živce in ne razmišljati, da ne gre, da ste prestara, da..... prepustite se in poskusite ne misliti na ..... Saj trenirate "ne misliti na...", ali ne?

Če bo še kaj, sem vam vedno na voljo, lepo bodite m
Default avatar

naninocka

Pozdravljeni,

kapljice cell food sedaj uživam 2 meseca, prav tako tudi dna rna, včasih pa brizgnem multivitamin. Na postopek obmp še nisem šla, malo bom počakala, da se organizem okrepi. Uživam veliko ovsenih kosmičev, sadja, zelenjave, ješprenjčkove juhe, solate, fižola, kvinoje, ...Včasih se pregrešim s kakšno sladkarijo, vendar veliko manj kot poprej.
Zanima me, če lahko poleg cell fooda uživam tudi maco, alge klorele, accai jagode, zamešam v jogurt ali kosmiče, po malo vsakega.
Moj mož uživa tablete ciklosporin. diag. Psoriaza. Lahko poleg teh tablet uživa cell food kapljice? Odsvetovali so mu grenivke, zelenjavo, vse kar vsebuje kalij.
Mama revmatik pa prav tako uživa 3 krat na dan po 10 kapljic, ima srčno popuščanje in je brez ledvice.
Opažam pa, da sem bolj mirna, lažje vstajam in se v redu počutim.
Upam le,da mi zadnji postopek uspe. Čakajo me 3 zamrznjenci. :-)
Hvala za vaše nasvete.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

spodaj sem vam poskusila odgovoriti na vsa vaša vprašanja, zato sem kar prilepila vaša vprašanja. Odgovori so v bold:


kapljice cell food sedaj uživam 2 meseca, prav tako tudi dna rna, včasih pa brizgnem multivitamin. Na postopek obmp še nisem šla, malo bom počakala, da se organizem okrepi. Uživam veliko ovsenih kosmičev, sadja, zelenjave, ješprenjčkove juhe, solate, fižola, kvinoje, ...Včasih se pregrešim s kakšno sladkarijo, vendar veliko manj kot poprej.
Zanima me, če lahko poleg cell fooda uživam tudi maco, alge klorele, accai jagode, zamešam v jogurt ali kosmiče, po malo vsakega.
seveda lahko vse to uživate, a v zmernih količinah! Prenajedanje zdravih in dobrih stvari je vedno škodljivo, celo strupeno za organizem.

Moj mož uživa tablete ciklosporin. diag. Psoriaza. Lahko poleg teh tablet uživa cell food kapljice? Odsvetovali so mu grenivke, zelenjavo, vse kar vsebuje kalij.
psoriaza je ena od avtoimunih obolenj, zato mu Cellfood sigurno ne bo škodoval. Nasprotno, pomagal mu bo omiliti vnetne procese, ki nastajajo "bog vedi zakaj". In tako bo tudi posledica vnetja - to je psoriaza pri njem, veliko manjša, velikokrat mu bo celo izzvenela. Ali bi poskusil še s CF OxygenGelom? Z Gelom si maže tiste občutljive predele, kjer se mu pokaže vnetje. Maže si v času vnetja ( vsaj 3 do 5 krat dnevno), pa tudi v času mirovanja (1 - 2 krat dnevno)

Mama revmatik pa prav tako uživa 3 krat na dan po 10 kapljic, ima srčno popuščanje in je brez ledvice.
Zelo dobro. Boste videla, da bo v naslednjem letu, če bo CF redno uživala ves čas, njeno stanje veliko stabilnejše.

Opažam pa, da sem bolj mirna, lažje vstajam in se v redu počutim.
JA, TO SO PRVI ZNAKI, DA Cellfood RESNIČNO UČINKUJE.

Želim vama z možem veliko lepih, mirnih, srečnih trenutkov do naslednjega poskusa. Čim manj mislite na tisti trenutek, čim več se ukvarjajte s seboj in s svojim dobrim počutjem pokojem. Danes bo na MedOverNetu en članek na temo, kako možgani v resnici delujejo in KAKO IMAMO MI SAMI VPLIV na to, ali bomo tvorili dobre hormone, ali slabe.
Tukaj, spodaj sem vam ga že kar pripela, sicer ga boste tako tekom dneva opazila na spletni strani MedOverNet,

lp m

Ali slišite svoje možgane,
kako nam sporočajo, se »pogovarjajo« z nami?!Danes vedno bolj pogosto slišimo dekleta, žene, matere, pa tudi očete in poslovneže kako tožijo, da so tako utrujeni, popolnoma izčrpani, da tako težko mislijo in sproti vse pozabljajo. Da so zjutraj večno utrujeni, da jih je strah dneva, tekom dneva jih nepričakovano grabi panika, ponoči se panično prebujajo in imajo moraste sanje, in...... Da se vedno bolj spopadajo z glavoboli, raznimi alergijami, ki jih prej ni bilo, tiščanjem v prsih, bolečini v prsih, občasnemu hudemu utripanju srca, ali nepravilnem utripu srca. In postali so tako občutljivi na vsak prehlad, piš vetra, nenaden izbruh žalosti in joka, ali besa,....


Ustavi se, ne zmorem več!

Vsi ti znaki so že dolgo znani kot posledica stresnih dogodkov. To je v bistvu odgovor našega telesa in uma, ko od njiju pričakujemo in zahtevamo preveč. Telo in um vedno delujeta skladno, v sodelovanju. Um, to so možgani, ki dajejo navodila telesu, kaj mora delati. Istočasno naše telo vrača odgovor umu – možganom. V stroki pravimo temu dvotirno komuniciranje telo/um.

Pri tem telo in um trošita OGROMNO ENERGIJE (ATP –molekule ali celično gorivo). Čim živahnejša je ta dvotirna komunikacija, pogovor med možgani in telesom, več energije (ATP) je potrebno. In ko telo in um, to so vse naše celice, saj se samo v celicah lahko tvori ATP, niso več sposobne tvoriti zadosti energije, začno naši možgani-um, dajati sporočila: »Ustavi se, ne zmorem več!«


Možgani nam sporočajo z občutki, bolečino, obnašanjem!

Možgani-um tega ne morejo povedati z nam znano govorico. Povedo, sporočajo nam v takšni obliki, da jo mi občutimo z našimi čutili. Ti simptomi se kažejo pri vsakem nekoliko drugače, saj smo si ljudje zelo različni. Imamo različen genom, zato imamo različen metabolizem celic. Rastemo in odraščamo v različnem okolju, tako se vsakemu od nas oblikuje malo drugačen karakter, vedenjski vzorec. Vendar so simptomi pri večini enaki, samo da se enim pojavijo eni simptomi prej, drugim pa drugi. In to ravno zaradi te različnosti v genomu in okolju, v katerem smo odraščali in živimo.
Ljudje, ki že dolgo, mesece in leta trpijo za kronično utrujenostjo, pa imajo bolj ali manj enake kronične težave.Simptomi stresa vplivajo na TELO, POČUTJE in VEDENJE
Običajni učinki stresa ...
... na naše telo

• glavobol
• mišični krči, bolečine
• bolečina v prsih
• utrujenost
• manjši libido
• slabost
• nespečnost
• prekomerno potenje

... na naše počutje
• tesnoba
• nemir, strah
• slabša motivacija, zbranost
• jeza, razdražljivost
• žalost, depresija

... na naše obnašanje
• prenajedanje ali anoreksija
• izbruhi jeze
• odvisnost od drog, alkohola
• nikotina
• odsotnost, apatija, malodušje
Vir: American Psychological Association's "Stress in America" report, 2010


Dvotirno pogovarjanje telesa in uma

»Govorjenje« možganov je v bistvu sprejemanje dražljajev iz okolja, in tudi iz notranjosti telesa, iz ostalih organov. Te dražljaje možgani sprejmejo, »predelajo« in pripravijo odgovore. Odgovori pa so cela kaskada hormonov in peptidov, ki jih tvorijo različne žleze in organi po celem telesu. Ti hormoni in peptidi, ki jih niti vseh še ne poznamo, so kot besede v naših stavkih. Zaporedje besed daje smisel naši misli, navodilu. ENAKO velja za zaporedje- kaskado hormonov in peptidov. Zato nevrofiziologija že vsaj 20 let pozna skupine molekul peptidov, ki jih mi laiki poznamo kot hormoni sreče in skupine, ki jim pravimo hormoni žalosti, stresa,....

To znanje nam je dokaz zakaj veščine, ki jih starodavna vzhodnjaška ljudstva poznajo in s pridom uporabljajo, lahko delujejo in so učinkovite.
To so veščine meditacij, avtogenega treninga, yoge,ayurvede, ali samo enostavnega počasnega globokega mirnega dihanja......


Naučimo se preusmerjati »pogovor« telesa/uma!

S pomočjo različnih tehnik globokega mirnega dihanja lahko preusmerjamo tok misli. Tako učimo svoje možgane, da preusmerjajo svoja navodila, tvorijo dobre hormone in ne slabih (stresnih). MI SAMI DAJEMO NAVODILA, ali želimo biti zadovoljni, pomirjeni, ali želimo biti besni, otožni. Vsa ta čustva so samo kombinacija veliko različnih hormonov in peptidov. In od vaših možganov (vašega zavestnega »upravljanja«) je odvisno, v katero smer se bo razvila tvorba molekul - komunikacija dobrih ali slabih hormonov in peptidov.


Uporabimo veščino »pranja možganov«, sebi v prid!

A pozor ! Da se tega kontroliranega usmerjanja navodil naučimo, rabimo čas - mesece, leta. V bistvu imamo lahko pod kontrolo svojo srečo, zadovoljstvo, spokojnost, včasih nam uide, a jo lahko ponovno ujamemo. S pridom se te tehnike uporabljajo v vesoljskih programih za astronavte, potem za pilote najsodobnejših letal, posebnih specialcev,....pa igralci, TV voditelji, javne osebnosti - to so vse ljudje, ki so se naučili obvladovati delovanje, preusmerjati tok pozornosti svojih možganov. Možgani imajo ogromanske potenciale, ki jih še ne znamo/ moremo uporabljati. Ali veste, da povprečen človek uporablja samo okrog 10% svojih možganskih celic? Poskusite izkoristiti še dodaten 1% svojega potenciala - samo to se je treba naučiti, tako kot smo se učili poštevanke in pesmic.

Vir Molecules of Emotions, Candace Perth PhD B Sc Biol
Default avatar

naninocka

Najlepša hvala za vaš dragoceni odgovor.
Vse dobro.
Default avatar

rean

lep pozdrav,

zgoraj sem prebrala, da se ob nakupu cellfooda dobi kartico za gratis 6.nakup, ki pa je jaz prejšni teden nisem dobila, čeprav sem kupila v sanolaborju.

Ali je možno, da se je ne dobi povsod?
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

dobite jo lahko v vseh SANOLABOR trgovinah. Tak je dogovor. A včasih je katera od prodajalk še nova, ali pa preprosto pozabijo. Človek je pač zmotljiv in pozabljiv.

Težavo lahko rešimo tako, da:
- nam sporočite v katerem SANOLABOR ste kupovala, da jih lahko opozorimo. Tako se lahko vrnete , dobite CF kartico in hkrati vam štejejo predhodni nakup;
- lahko pa nam sporočite ([email protected]) v katerem SANOLABOR ste kupovala, nam zaupate vaš naslov in mi potem s Sanolabor uredimo in vam pošljemo CF kartico, kjer bomo vaše nakupe že upoštevali.

Želim vam lep dan, m