Med.Over.Net

Izgorelost

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

Nosečnost

Default avatar

odsotnost

Pozdravljeni

kapljice Cellfood sem jemala skoraj 4 mesece pred zanositvijo. Zaradi lažjega jemanja sem jih jemala 2x na dan po 12 kapljic. Sedaj sem noseča, zanima me če lahko s kapljicami nadaljujejm, ali se v nosečnosti ne smejo jemati. Predvsem pa me zanima kako vplivajo na zarodke.
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

najprej, čestitam za uspelo zanositev! IN SEVEDA lahko uživate Cellfood v času nosečnosti. Celo zelo dobro bo za vas in vašega bodočega malčka-malčico. Tudi po rojstvu otroka je priporočljivo nadaljevati. Še posebej v času dojenja.

Priporočala bi vam, da bi poleg osnovnih Cellfood kapljic uživala še Cellfood Multivitamin spray (pršilo, brizgnete pod jezik 3 brizge zjutraj). S tem pršilom boste dobila vseh 13 vitaminov, a ne v previsokih koncentracijah, kar je za vas zelo pomembno.

Če se boste odločila še za CF Multivitamin, potem število kapljic osnovnega Cellfooda znižajte na 2-krat po 10 kapljic.

Želim vam veliko lepega v času nosečnosti in pričakovanju vašega novega člana,
lp m
Default avatar

Pupika 31

Če dovolite, bo svoje vprašanje postavila kar tukaj in sicer me zanima ali se lahko prične s cellfoodom med dojenjem? 3 tedne nazaj sem rodila, vse ok, imamo pa še 2 letno hčerko. Ker sem cele dneve sama doma, mi že ob 12h prične zmanjkovati energije. Zanima me, ali bi lahko pričela z jemanjem cellfooda za povečanje energije. Namreč berem, da se z jemanjem cellfoda prične proces čiščenja, bojim pa se, da se nebi začelo vse izločati skozi mleko. Namreč dojim. Hvala za odgovor!
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

verjamem, da ste zelo utrujena, saj ste šele po porodu in bi bilo dobro, ko bi prvi mesec veliko počivala..... Imate pa še eno kričačico, ki zahteva vsaj enega celega človeka polnega energije... in to dvoje nikakor ne gre skupaj. Posledica je čisto normalno stanje, ki ga doživljate:utrujenost, brez energije, brez volje, kaj bi dala, ko bi lahko bila vsaj 1 uro čisto sama s sabo ( a ni tako?). Pa ne gre, saj oba kričača zahtevata svoje. Zato je popolnoma normalno, da vam zmanjkuje mleka. Telo ga ne more tvoriti, ko pa je tako zelo izčrpano, še od poroda dalje se sploh ni regeneriralo.

CELLFOOD LAHKO uživate in bo celo zelo dobro vplival na vas in na vašega dojenčka. In na tvorbo DOBREGA MLEKA, mleka brez vaših stresnih hormonov in celega kupa "metabolnih smeti", ki jih v času te izčrpanosti vaše telo tvori v velikih količinah in se tako nabira tudi v mleku.
RES JE, da Cellfood povzroča tudi razstrupljanje, a je to normalen, VZPOREDEN PROCES, ki se dogaja vedno in ves čas.
/V našem organizmu, čisto v vsakem organizmu (nosečnica, porodnica, starka, bolan človek, športnik, otrok,....) se MORAJO VEDNO dogajati HKRATI dve najpomembnejši zadevi, če želimo, da procesi potekajo normalno in da je potem naše počutje in zdravje tudi normalno. Ta dva procesa sta:
1- najprej mora telo (v bistvu čisto vsaka celica) tvoriti energijo (ATP), da sploh lahko živi in opravlja naloge
2- ob tem, ko tvori to energijo, pa tvori tudi cel kup "metabolnih smeti". Te smeti MORAJO iz telesa čim prej, da je telo čim bolj vitalno, zdravo, uravnoteženo. Če te smeti ne gredo iz telesa, se začnejo kopičiti in povzročajo težave.....
/

Pri vas, ko ste tako izčrpana, bi moral biti ta proces veliko intenzivnejši, da bi se vaše telo sproti, vsak dan čistilo teh stresnih hormonov, peptidov, ki jih vaše telo producira in producira. Hkrati bi se telo moralo čistiti vseh prostih radikalov in cel kup "metabolnih smeti", ki pri vas nastajajo v velikih količinah, saj mora vaše telo hkrati opravljati kar veliko nalog in zato potrebuje ogromno energije (ATP molekule):
-še vedno se regenerira od poroda in hkrati tvori mleko za novorojenčka
- ukvarjati se morate še s hčerkico, ki vam tudi jemlje energijo, pa običajne domaa opravila tudi opravljate, a ne?

/Tudi za to čiščenje telo potrebuje še dodatno energijo (ATP). In če ATP-ja primanjkuje že za tiste osnovne naloge, ga potem začne primanjkovati za razstrupljanje. Tako celice nalagajo vse te smeti, tudi v materino mleko. Kar pa ni dobro. Te smeti morajo iz telesa, saj je mleko že "zasvinjano" s temi celičnimi metabolnimi ostanki./

ZATO JE CELO ZELO ZAŽELENO in zelo dobro - tako za vas, kot za vašega novorojenčka, da se najprej očistite vseh metabolnih smeti. Tako bo telo končno lahko tvorilo dovolj ATP-ja, da ga bo imelo za vse naloge, ki jih vaše telo tekom dneva mora opraviti in HKRATI bo sposobno (saj bo imelo dovolj ATP) očistit celice vseh metabolnih nekoristnih škodljivih ostankov. In ko bosta ta dva procesa uravnotežena, se bo tudi vaše počutje začelo izboljševati. In tudi mleko bo dobro za novorojenčka.
Zato pa priporočamo, da v samem začetku prehitro ne dodajate števila CF kapljic( s tem pospešimo oba procesa v celicah - da se tvori veliko energije ATP in hkrati da se čistijo vsi nastali in še prejšnji metabolni ostanki)!!
Priporočljivo je, da začnete postopoma dodajati kapljice. Tako upočasnite oba procesa in vaš organizem tega ne občuti tako močno. Zato pa potrebujete cca 14 dni, da dosežete vašo polno dnevno dozo CF kapljic - 24 kapljic na dan.

Ker ste tako izčrpana, imate pa še vsaj 5 mesecev kar hude preizkušnje pred sabo, bi vam toplo priporočala, da ga uživate 3-krat dnevno v veliko navadne vode (3dl!).
/Telesu moramo tekom vsega dneva dodajati vodo in hranila, da lahko iz tega tvori sebi zelo koristne molekule. Pri vas porodnicah pa še mleko za dojenčka./

Prvi teden boste šla malo več na vodo, a to ni nič hudega. Samo čistila se boste še vseh nerabnih snovi, ki se v vas niso očistile še od poroda dalje (kar je dobro tudi za mleko vašemu novorojencu).
Po prvem tednu pa se bo začelo uravnovešenje energije v vašem telesu in v cca 3.tednih do 1 meseca bo vaše počutje že boljše.

Priporočamo vam, da ga začnete uživati tako kot je zapisano v tabeli brošure Cellfooda. V kolikor boste imela še kakšna vprašanja, sem vam vedno na voljo.
Prvi meseci so vedno velik izziv za mlade mamice. Še posebej za takšne kot ste vi, ko že imate enega otroka in cel kup obveznosti, pa čisto sama ves dan.... To je tudi vzrok za razvoj poporodnih depresij pri mladih materah. Enostavno preveč je.

Poskusite, nič se ne bojte za mleko. Veliko boljše bo kot je sedaj, ko je še polno "porodne navlake"...

lp m