Najdi forum

Pozdravljeni !
V lekarni kupujem CELLFOOD in 1 leto.Zdaj pa sem dobil reklamo za ASEA.Na hitrico sem prebral in prvo asociacijo sem dobil na CELLFOOD.
Kaj pravite vi, spoštovana moderatorka tega foruma.
Lepa hvala za odgovor!

Pozdravljeni,

ja, sem že slišala za Aseo, tudi pozanimala sem se kaj predstavlja na ameriškem in drugih trgih.

Če dobro preberete sestavo Asee in sestavo Cellfooda, potem vidite, da sta to dva popolnoma različna izdelka.
Skupno jima je, da sta oba v obliki raztopine (a tudi Alkalife je raztopna in radi rečejo, da je enak Cellfoodu, a to sploh ne drži).Vendar je ASEA bolj podobna izdelku kot je Isotonik, ali kakšna oblika fiziološke raztopine ali oblike “dobrih živih “vod ali pijač. Cellfood je nasičena koloidna raztopina, ki jo uživamo po kapljicah ( v primerjavi s tabletkami ne vsebuje polnil, barvil aditivov) in jo doziramo svojim potrebam primerno. Vsebuje veliko več sestavin (ne
samo še ena sol nekega minerala ali vitamina več
)in zato je tudi njegovo delovanje precej različno.

CF je koloidna raztopina (po fizikalno-kemijskih lastn. je enaka plazemski tekočini- glede na velikost delcev in samostojnost delcev in pH), ki vsebuje ogromno število mineralov (a v ppm dozah), 17 esencialnih amino kislin in 34 encimov (tudi dihalne verige in metabolnih procesov ), ter omogoča, da v celični plazmi (po domače celični vodi) nastaja biološko dobri kisik. Z analizami, testi so vse te Cellfoodove sestavine in posledično lastnosti tudi dokazane.

Kaj menite na moj odgovor? Vesela bom tudi vašega mnenja, saj uživate CF že 1 leto,

lp m

Pozdravljeni,

ja, sem že slišala za Aseo, tudi pozanimala sem se kaj predstavlja na ameriškem in drugih trgih.

Če dobro preberete sestavo Asee in sestavo Cellfooda, potem vidite, da sta to dva popolnoma različna izdelka.
Skupno jima je, da sta oba v obliki raztopine (a tudi Alkalife je raztopna in radi rečejo, da je enak Cellfoodu, a to sploh ne drži).Vendar je ASEA bolj podobna izdelku kot je Isotonik, ali kakšna oblika fiziološke raztopine ali oblike “dobrih živih “vod ali pijač. Cellfood je nasičena koloidna raztopina, ki jo uživamo po kapljicah ( v primerjavi s tabletkami ne vsebuje polnil, barvil aditivov) in jo doziramo svojim potrebam primerno. Vsebuje veliko več sestavin (ne
samo še ena sol nekega minerala ali vitamina več
)in zato je tudi njegovo delovanje precej različno.

CF je koloidna raztopina (po fizikalno-kemijskih lastn. je enaka plazemski tekočini- glede na velikost delcev in samostojnost delcev in pH), ki vsebuje ogromno število mineralov (a v ppm dozah), 17 esencialnih amino kislin in 34 encimov (tudi dihalne verige in metabolnih procesov ), ter omogoča, da v celični plazmi (po domače celični vodi) nastaja biološko dobri kisik. Z analizami, testi so vse te Cellfoodove sestavine in posledično lastnosti tudi dokazane.

Kaj menite na moj odgovor? Vesela bom tudi vašega mnenja, saj uživate CF že 1 leto,

lp m

ja cellfood uživam že 1 leto(od junija do septembra pa ne),Upal sem, da bom imel manj prehladov v zimskem času in manj težav s sinusi.Morda je bilo tega malo manj, ampak težav v celoti mi ni odpravilo.Kaj pomeni ppm in kako veš koliko ppm je česa v sestavi?

Pozdravljeni,

najprej: ppm doza pomeni po slovensko “v sledovih”. To pomeni, da so sestavine, ki so dodane nekemu izdelku v zelo majhnih koncentracijah, tako imenovanih ppm ali v sledovih (za naše razumevanje so to okrog ali pod 0,1mcg mikrogrami ali celo gre v nanogrami). Za določanje teh količin se uporabljajo predvsem različne metode spektrometrije. Na http://www.cellfood.si si lahko ogledate te analitske izvide. Lahko pa vam jih tudi pošljemo.
Kadar se pripravljajo določeni “koktajl napitki” v zdravstvene namene, potem v raziskovalnih laboratorijih, takrat se uporabljajo te zelo nizke koncentracije a ZELO VELIKO RAZLIČNIH SNOVI. To v bistvu podpira osnovne biološke zakonitosti naše celice (in s tem organizma), da je sama sposobna ponovno vzpostavljati porušene metabolne procese ali bolj enostavno – porušeno energetsko stanje.Tako celico ves čas vzpodbujamo, da dela sama – tako se ne poleni, ampak vzpodbujamo njeno prirojeno borbenost za življenje. Z veliko različnimi ioni, radikali dajemo celicam veliko različnih možnosti ali orodij, da se ob kateremkoli času in ob kateremkolu stresu lahko proti njim bori ali brani (to je v bistvi nudenje veliko različnih elektronov, ki so različnim molekulam različno dostopni. In kadar nudimo veliko različnih oblik elektronov,bo veliko večja verjetnost, da bo vedno pravi elektron na pravem mestu. ).

Sedaj pa glede vaše imunodeficitarnosti.
-1/ Najprej koliko kapljic CF dnevno zaužijete?
-2/ ZELO POMEMBNO JE: Če ste bil že leta in leta (verjetno še iz mladosti) v zimskem času manj odporen, to pomeni, da ste kronično imunodeficitaren (najbrž je genetsko malo pogojeno). Da izboljšate svojo odpornost boste potreboval cca 1 do 3 leta. To je odvisno predvsem kako dolgo že trpite za imunodeficitarnostjo. Vašemu telesu je čisto vseeno kaj si vi želite. Vaše telo ima od rojstva vgrajeno biološko uro, ki teče v svojem ritmu. In v biologiji se stvari merijo v letih. Do dobrih sprememb- izboljšanja, ozdravitve se pride postopoma.
Če vam lahko svetujem, potem bi vam predlagala:
– tekom “dobrih mesecev” ( od aprila do septembra) uživajte po 24 kapljic CF (lahko tudi samo 2-krat dnevno, torej 12 zjutraj in 12 zgodaj popoldan).
– v jesenskem času, konec septembra, začetek oktobra pa začnite uživati po 30 kapljic, 12 zjutraj, 12 opoldan in 6 popoldan.

To dozo ne spreminjajte tja do februarja, marca – odvisno od sezone virusov (zavedati se morate, da vsako leto pridelamo kar nekaj popolnoma novih virusov, ki za seboj puščajo drugačne simptome kot smo jih poznali; zato je tako zelo pomembno, da našim celicam, tudi celicam imunskega sistema nudimo dovolj raznovrstno orožje, da je sposobno upirati se vedno novim in novim stresom. Virus je samo ena oblika stresne situacije.).

V času viroz pa dodajte k tem kapljicam še CF C-vitaminski spray (brizgate pod jezik)- brizgate 6 brizg 3-krat dnevno (prijetnega okusa po češnjah).

Poskusite, pa se oglasite v času jesenskih viroz. Prepričana sem, da bo vaše počutje in opažanje precej drugačno od lanskoletnega. lp m

http://repspace.com/forums/p/2811/4083.aspx

Komentarji povedo vse, nimam kaj dodati, m

Imam aseptično nekrozo glavice femurja d. kolka, pa me zanima kaj drugega poleg operacije ? Dejan Vesel ,40 let, Mengeš L.P.

Pozdravljeni,

z vašim zdravnikom se bosta odločila kako in kdaj operativno odstraniti nekrozne dele glavice vaše stegnenice. Nič niste napisali kaj je glavni vzrok za začetek odmiranja dela kosti (spodaj sem vam pripela kratek povzetek, ki pa ga vi sigurno dobro poznate), vendar je očitno prišlo do posledice, to je slabe prekrvavitve kostne mase – glavice stegnenice, in to je vodilo v odmiranje kostnih celic.

Ničesar niste napisali o svojih navadah, športnih aktivnostih, degenerativnih procesih,…. Zato bi vam predlagala, da poleg navodil zdravnikov, dobro “pogledate vase” in začnete spreminjati način prehranjevanja, redne in aktivne rekreacije, čim manj najedanja s prehranskimi dodatki, ki vzpodbujajo pospešeno rast mišične mase, razni rastni in drugi hormoni, steroidi, prevelike količine posameznih mineralov ali različnih substanc. Poskusite začeti upoštevati osnovni biološki zakon, da lahko regeneriramo in revitaliziramo vsak organ ali vsako celico teh organov tako, da ji omogočimo, da jo vzpodbujamo v njenem “fighterstvu”. To omogoča celicam (tako tudi organom in v vašem primeru krvožilju, ki prinaša hrano kostni masi – ki je samo velik skupek kostnih celic, ki se rojevajo, rastejo in odmirajo. Ko dobivajo zadostne količine vseh hranil, a v pravih majhnih dozah, potem imajo možnost izbora pravih hranil ob pravem času). metabolno ravnovesje in celice so sposobne delovati v okviru svojega biološkega cikla – rojevanje, rast, odmiranje.Za celice je veliko bolje, da same proizvajajo sebi lastne-potrebne molekule, da jih vzpodbujamo k lastni tvorbi, kot pa, da jim dajemo potuho s tem, da jim nudimo visoke koncentracije posameznih substanc (molekul, ionov). To povzroča nasprotni učinek – celice se polenijo in ne opravljajo več svoje glavne naloge. Snovi, ki smo jim jih dodajali, pa se kopičijo v celicah in v medceličnini, postopoma se nalagajo na vezivna tkiva, ožilja, kosti, maščevje,…..in povzročajo nešteto težav.

Ali bi poskusili s Cellfood kisik za življenje in pa s Cellfood Multivitamin spray? Nudila vam bosta široko paleto osnovnih hranil,še posebej v kombinaciji z biološko dobrim kisikom, ki jih celice potrebujejo za vzdrževanje svojega optimalnega biološkega cikla.
Zadnje in vitro raziskave so pokazale, da Cellfood vpliva na optimizacijo metabolizma eritrocitov in limfocitov ter celic krvožilja (endotelij) / (merili so koncentracijo GSH, potem ATP in ekspresijo DNA)/ in s tem pokazali, da vpliva na izboljšanje delovanja ožilja (pretok hrane iz kapilar in nazaj v kapilare). Vendar se nič ne zgodi takoj. Še posebej, če ste sladkorni bolnik, ali če imate katero drugo kronično degeneracijo. Pri vzpostavitvi normalnega ravnovesja in s tem dobre prekrvavitve- nahranitve kostne mase, je potrebno najmanj 6 do 8 mesecev, raje 1 leto. Prve znake izboljšanja stanja boste lahko opazil na krvni sliki v roku dveh do treh mesecev. To pa še ne pomeni, da se je sanirala težava odmiranja kostne mase. Zelo pomembno je v kakšni fazi je nekroza in kaj je bil vzrok za razvoj te anomalije.

Verjamem, da boste težavo odstranili, želim vam veliko dobre volje in pozitivizma,

z lepimi pozdravi m

Aseptična nekroza
Aseptična nekroza ali osteonekroza pomeni propad kosti pod sklepnim hrustancem zaradi motnje v prekrvitvi kosti, kar vodi v sesedanje hrustanca v sklepu, ki postane zaradi tega nefunkcionalen. Pojavlja se v številnih stanjih, kot so na primer poškodbe sklepa, pri alkoholikih, pri ljudeh z motnjami v strjevanju krvi pri vnetju trebušne slinavke, pri dializnih bolnikih, pri zdravljenju z glukokortikoidi zaradi različnih bolezni in po presaditvi različnih organov. Srečamo jo tudi pri nosečnicah in potapljačih.

Po presaditvi ledvice je aseptična nekroza sicer redek zaplet, vendar močno poseže v življenje, saj onemogoča normalno gibanje in povzroča bolečine. Najpogosteje je prizadeta glavica stegnenice, lahko tudi obojestransko. Prizadeti so lahko tudi drugi sklepi, vendar redkeje: koleno, gleženj, komolec, ramenski sklep, kosti v zapestju. Več kot en sklep je prizadet pri več kot polovici tistih, ki jih ta bolezen prizadene. Nekroza se pojavi najpogosteje v prvem letu po presaditvi ledvice, vendar se lahko pojavi tudi še po več letih.

Osnovna motnja pri nastanku aseptične nekroze je motnja v prekrvitvi kosti. Glavica stegnenice je sestavljena iz spongiozne (spužvaste) kosti, ki jo sestavljajo drobne kostne letvice (trabekule). Na kostnih letvicah poteka stalna presnova kosti (razgradnja stare in gradnja nove kosti), kar omogoča, da ostaja kost čvrsta. Običajno je glavica stegnenice dobro prekrvljena, kar ji omogoča normalno presnovo. Do motnje v prekrvitvi glavice stegnenice in tudi drugih kosti lahko privedejo različni dejavniki. Zaporo drobnih arterij (arteriol) v kosti lahko povzročijo drobne maščobne kapljice (maščobni emboli), stiskanje žil zaradi kopičenja maščevja v kostnem mozgu in posredno tudi zaradi zvišanja pritiska v kosti. V posameznih primerih so ugotovili tudi arteriosklerozo z utesnitvijo lumna žil v kosti. Tudi motnja v venskem odtoku iz kosti zaradi zapore ven lahko privede do motnje v prekrvitvi in do aseptične nekroze.

Na propad spongiozne kosti vpliva tudi kakovost same kosti že ob presaditvi. Hitreje se namreč okvari kost, ki je že ob presaditvi sestavljena iz nekvalitetnih in stanjšanih kostnih letvic.

Glukokortikoidi
Vzrokov za nastanek aseptične nekroze je več in najverjetneje kombinacija več vzrokov pri istem bolniku privede do njega. Glukokortikoidi (na primer medrol, prednison) so eden pomembnejših dejavnikov. Pred leti, ko so po presaditvi uporabljali še visoke odmerke glukokortikoidov, je aseptična nekroza v nekaterih centrih po svetu prizadela do 40 odstotkov bolnikov. Danes, ko so odmerki teh zdravil bistveno manjši, je pogostnost večinoma pod 5 odstotki. Glukokortikoidi naj bi s svojimi presnovnimi učinki povzročali hiperlipidemijo, povečanje maščobnega tkiva v glavici stegnenice in maščobno embolizacijo v drobne žile, ki prekrvljajo kost v glavici stegnenice. Poleg tega imajo glukokortikoidi tudi dodatne sistemske učinke, ki lahko posredno vplivajo na nastanek aseptične nekroze. Povečajo namreč resorbcijo kosti in s tem povzročajo tanjšanje kostnih trabekul, ki nudijo oporo hrustancu v sklepu. To lahko privede do drobnih kompresijskih zlomov kostnih trabekul. Glukokortikoidi tudi povečajo strjevanje krvi, kar lahko privede do nastanka strdkov (tromboz) v drobnih žilah.

Hiperparatiroidizem
Drugi pomembni dejavnik je hiperparatiroidizem. Pogosteje so namreč ugotovili aseptično nekrozo pri bolnikih s hiperparatiroidizmom (povečano koncentracijo parathormona). Parathormon, ki se izloča v povečani količini pri večini bolnikov na dializi in pogosto tudi še po presaditvi ledvice, povzroča resorbcijo kosti in s tem tanjšanje kostnih letvic podobno kakor glukokortikoidi. Rezultati posameznih raziskav kažejo, da je aseptična nekroza pogostejša pri bolnikih, ki imajo predhodno zmanjšano kostno gostoto (osteopenijo ali osteoporozo), vendar o tem še ni enotnega mnenja. Posamezne raziskave kažejo tudi povezanost nastanka aseptične nekroze s trajanjem dialize pred presaditvijo in s stopnjo hipofosfatemije (znižanje fosfata) po presaditvi.

Število bolnikov z aseptično nekrozo v zadnjih 10 letih

Doc. dr. Damjan Kovač, dr. med., Klinika za nefrologijo, Klinični center Ljubljana

IMAM VPRAŠANJA ALI LAHKO UŽIVAJO VODO ASEA TUDI NOSEČNICE?

ampak mene še vedno begajo REDOKS SIGNALNE MOLEKULE, brez katerih baje ni možna obnova celice in kaj bi po vašem mnenju imela tale slana voda s tem???
A je v soli ta redoks potencial, al kako?
Z analizo baje niso odkrili v tej ASEI drugega kot destilirano vodo in sol, se pravi odvisno od vsebnosti-količinske-soli je to ena fitiološka raztopina….
Bodite tako prijazni in nam povejte-razložite kaj je to redoks signal?
lepa hvala !

pa še nekaj me zanima, ali ni hormon MELATONIN tisti, ki popravlja naše celice (predvsem ponoči….ali ima ta hormon kakšno povezavo z redox molekulami..
Ali s CELLFOOD kapljicami tudi na nek način popravljamo celice?

Pozdravljeni,

marketing Asea izdelka z izrazom redoks signalne molekule samo na zelo učen ali mogoče skrivnosten način pove nekaj, kar velja vsak dan, vsako sekundo v našem organizmu.

V vsaki celici in med celicami (ali v celični plazmi in v medceličnini-plazma tudi) se ves čas dogajata predvsem dva biokemijska procesa (oksidativni procesi in redukcije) ali zelo preprosto povedano to kar se dogaja na biofizikalni ravni: v celicah si molekule in ioni (to so posamezni minerali in elektroliti) med seboj DAJEJO in JEMLJEJO elektrone. In to so te “kukr” redoks signalne molekule.
To pa zato, ker so molekulske sestave različne. Na enih molekulah so nekateri ioni s svojimi prostimi elektroni zelo slabo vezani, ti ioni so dobri donorji elektronov(druga molekula ali ion ji lahko zelo hitro pobere elektron). Pri drugih molekulah in ionih je pa tako, da jim teh elektronov primanjkuje in jih “obupno” iščejo pri najbližjih molekulah ali ionih. In ko taka molekula pride mimo, ji pač ukradejo elektron, ki ni trdno vezan na to molekulo.

Temu lahko rečemo tudi tako, da si molekule med seboj kradejo elektrone zato, da postanejo stabilne.

V biologiji celic je ta igra elektronov zelo pomembna, saj omogoča energetsko ravnovesje ali homeostazo. V celicah imamo ogromno različnih funkcij in zato ogromno različnih molekul (proteini, hormoni, encimi, protitelesa,……), ki se med seboj razlikujejo ravno po teh sposobnostih dajanja ali pa jemanja teh elektronov. To jim potem omogoča, da opravijo neko funkcijo. Ena teh funkcij, ki jo mi v laičnem svetu bolje poznamo je proces razstrupljanja ali antioksidacijski procesi (to je v bistvu tudi oksidativni stres ali hipoksija). DOBRO SE JE ZAVEDATI, da se hkrati v celici dogaja kar nekaj deset in deset procesov, zato je delovanje celice zelo kompleksno. Pri vsakem delovanju se hkrati dogajajo “dobre stvari” (kot n.pr. tvorba ATP-energije) in hkrati “slabe stvari” (pri tem nastajajo prosti radikali ali lahko jim rečemo smeti). Te smeti celica poskuša nevtralizirati in kasneje tudi odplakniti iz telesa.
To uspeva takrat, ko ima na voljo čim več različnih molekul in ionov.

Torej, da bi celica opravljala svoje naloge najbolje (to pomeni NAJPREJ – (potem je pa še cel kup drugih funkcij), da lahko tvori dovolj ATP-energije in ob tem nevtralizira proste radikale ;in samo tukaj imamo celo plejado, niz redoks reakcij, ko si veliko različnih molekul in posameznih ionov kradejo elektrone in tako nekatere strupene in nevarne ione in molekule(to so v bistvu te celične smeti) nevtraliziramo. Mi tem molekulam in ionom, ki omogočajo, da te smeti nevtraliziramo, danes pravimo antioksidanti.Spodaj sem vam pripela članek kaj vse so antioksidanti*).
DA SE CELICA najbolje zoperstavi vsem stresnim situacijam, ji moramo nuditi VELIKO RAZLIČNIH ORODIJ (to so v bistvu encimi, hormoni, posamezni ioni, rastlinska barvila, maščobne kisline, vitamini,…..) a ne v velikih količinah. Ko ima celica veliko različnih orodij, potem lahko brani ali pa napada – odvisno kaj se ji dogaja točno ob nekem času in ob določenem stresu (aktivnosti), saj lahko IZBIRA med toliko različnimi orodji (molekulami in ioni). Vse to : “igra”,delovanje teh molekul in ionov ali “kraja” elektronov ali poskus vzpostavljanja homeostaze, ali razstrupljanje celic, ali zakisanje celic, ali oksidativni stres ali….- je poskus definicije, predstavitve osnovnih bioloških procesov čisto vsake celice. Tako, da so te t.im. redoks signalne molekule del našega vsakdana in nič posebnega in skrivnostnega.
ASEA je v bistvu oblika fiziološke raztopine, lahko tudi morske vode, ali različne raztopine različnih soli. Potem lahko za vsako fiziološko raztopino damo enako definicijo kot jo opisujete za Aseo. Tudi izotoniki so oblika fizioloških raztopin, pa različne pijače športnikov,pa…..Vsi ti pripravki imajo največkrat kot sestavo samo nekaj različnih vrst soli, ogljikovih hidratov, tako kot fiziološka raztopina ali pripravki za infuzijo.

Tudi MELATONIN (poglejte spodnji članek) kot hormon je eden od nam lastnih ((naše telo ga samo tvori) antioksidantov, torej omogoča “popravljanje” napak. Torej po teh definicijah je tudi melatonin ena od redoks signalnih molekul, tudi ubikinon ali Q10, pa glutation, pa cel kup encimov so nam lastne molekule in tudi antioksidanti. In ravno tako te t.im. redoks signalne molekule.

In tudi CELLFOOD s svojo sestavo ( minerali, oligominerali, biološko dobri kisik, encimi in aminokisline) in zelo pomembno, da je v koloidni sestavi (delci so manjši od 9 nanometrov, zato so enaki delcem v celični plazmi) pomaga pri “popravljanju” celice. V bistvu omogoča, da se cel kup orodij (to so te molekule in ioni, ki so v njegovi sestavi) ob pravem času nahaja v tistih celicah, ki so v neki funkciji, stresu. Več ko je različnega orodja, večja je možnost, da celica popravlja napake (da nevtralizira smeti in jih odplakuje). V bistvu omogoča vzpostavljanje energetskega ravnovesja ali kot sem čisto zgoraj zapisala:omogoča to igro elektronov.[/b][/b]

Upam, da sem bila dovolj jasna. Biološki procesi so zelo kompleksni in se jih ne da kar poenostaviti; v bistvu pa je vse skupaj samo igra elektronov v zelo nepredvidljivem okolju. Zato je najbolj učinkovito,ko imajo celice na voljo veliko različnih orodij, možnosti za obrambo ali napad.Ali pa zelo poenostvljeno:možnosti za popravljanje napak.

lp m

Ali naj verjamemo MITU O NAJMOČNEJŠEM ANTIOKSIDANTU?

Organizem je sestavljen iz milijard celic, ki so si v 70% delovanja popolnoma enake. Te enake funkcije omogočajo, da velike skupine celic, ki sestavljajo posamezne organe, med seboj sodelujejo.Tako smo mi kot organizem ena zdrava, vitalna celota.

Osnova za delovanje našega organizma kot ene celote pa je življenjsko pomembno, da naše celice tvorijo zadostne količine celičnega goriva (ATP-molekule) in hkrati ob tem nevtralizirajo reaktivne proste radikale med katerimi so tudi kisikovi prosti radikali (ROS), ki so produkt (kot smeti) metabolizma mitohondrija, kjer nastaja ATP. Za tvorbo ATP-molekul so ključne oksidacijske reakcije, ki pa so hkrati tudi usodne za življenje vsake celice, saj jih lahko trajno poškodujejo in tudi ubijajo. Rastline in živali in tako tudi človek so razvili KOMPLEKSNE sisteme z mnogimi antioksidanti, ki so najbolj učinkoviti takrat, ko lahko delujejo SINERGIČNO ( si med seboj »pomagajo«). Sistem antioksidantov je tudi kompleksen zato, da ima vsaka celica v vsakem trenutku in ob različnih pogojih MOŽNOST najhitreje izbrati tisto skupino antioksidantov, ki je življenjsko ključna prav v tistem trenutku in ob tistem pogoju. Antioksidante tako predstavljajo v našem organizmu različne molekule in ioni, ki nevtralizirajo te zelo škodljive, agresivne proste radikale.

Antioksidanti delujejo v dveh različnih okoljih:
– v vodnem ali hidrofilnem okolju. V splošnem hidrofilni antioksidanti reagirajo z oksidanti v citoplazmi celic in v krvni plazmi.
– v maščobah ali hidrofobnem okolju. Lipofilni antioksidanti pa ščitijo celične membrane pred oksidanti.

Antioksidante lahko razdelimo na:
1/ ENDOGENE ali NAM LASTNE antioksidante; to so tiste molekule, ki jih vsak posamezen organizem tvori sam in so tudi ključnega pomena pri nevtralizaciji ROS. Ko celice niso več sposobne same tvoriti teh sebi lastnih antioksidantov ali jih tvorijo v nizkih koncentracijah, prihaja do tako imenovanega OKSIDATIVNEGA STRESA, ki lahko povzroča poškodbe celic ali jih celo ubija.Ene najpomembnejših molekul, ki so nam lastni antioksidanti so: glutation, raznovrstne peroksidaze, različne superoksid dismutaze (SOD), katalaze, sečna kislina, ubikinon, pa tudi nekateri hormoni kot na primer melatonin. Koncentracija teh molekul nam VEDNO pove, v kakšni kondiciji so celice; ali so sposobne vzdrževati ravnotežje v celicah, ali se je ravnotežje že porušilo in je celica v oksidativnem stresu, v hipoksiji. Ti nam lastni »lakmusovi papirčki« so OPOZORILO, da lahko pride do poškodb, degeneracij in tudi smrti celice in tkiv.
2/ ZUNANJE antioksidante, ali tiste antioksidante, ki jih vnašamo v telo z dihanjem in prehrano:
• najpomembnejši so kisikovi ioni,
• potem paleta mineralov in ne le en sam mineral!!
• poleg C in E vitamina so ENAKO pomembni vsi ostali vitamini (A, B-kompleks, D-vitamin)!!
• rastlinska barvila ali polifenoli, ki se nahajajo v sadju in zelenjavi in jim dajejo tipično barvo (zelena, modra, rdeča, rumena), ravno tako rastlinski flavonoidi,
• različne aminokisline, ki so živalskega in rastlinskega izvora.
Znanost pa ves čas odkriva nove in nove molekule rastlinskega in živalskega izvora, in med njimi je marsikatera tudi dober zunanji antioksidant.

Tako v biologiji našega organizma ne obstaja NAJBOLJŠI ali NAJMOČNEJŠI ANTIOKSIDANT.
Najmočnejši antioksidant je takrat, ko celicam organizma nudimo široko paleto različnih antioksidantov. Tako se lahko vsaka celica ob vsakem trenutku in vsakem pogoju brani pred nastajajočimi reaktivnimi prostimi radikali, saj si veliko različnih antioksidantov med seboj pomagajo (delujejo sinergično). Kaj nam pomaga velika količina enega antioksidanta, če ga pa celice v tistem trenutku sploh ne potrebujejo in jim lahko celo škoduje.

Organizmu prijaznejši in učinkovitejši so vedno majhne količine veliko različnih antioksidantov
Široko paleto antioksidantov organizmu nudimo takrat, ko imamo vsakodnevno redno zelo raznovrstno prehrano a v majhnih količinah. Res je, da je prehrana osiromašena in onesnažena, zato je priporočljivo dodajati prehranska dopolnila. A strokovnjaki že dolgo opozarjajo, da so vnosi velikih količin posameznih antioksidantov prej škodljivi kot koristni. Tako se že dolgo priporoča dodajanje manjših odmerkov kompleksnih prehranskih dopolnil .
Zelo preprosto povedano: celicam nudimo široko paleto različnih orožij, ki ji bo ponovno omogočil borbenost, življenjsko vitalnost, potrebo in zmožnost po obnavljanju (rojevanju, rasti, odmiranju in ponovnem rojevanju). Ravno tako so izdelki naravnega izvora učinkovitejši od sintetičnih.

Raziskave so že dokazale, da oksidativni stres prispeva k razvoju številnih bolezni, vključno z Alzheimerjevo demenco, Parkinsonovo boleznijo, patološkimi spremembami ob diabetesu, revmatoidnim artritisom in nevrodegeneracijo pri bolezni motoričnih nevronov*. Primer, pri katerem je povezava med oksidativnim stresom in razvojem bolezni dobro poznana, so kardiovaskularne bolezni**.
*/Pri mnogih od naštetih primerov še ni razjasnjeno, ali je oksidativni stres vzrok bolezni, ali pa je posledica in povzroča le manifestacijo simptomov bolezni. Možni alternativni mehanizem nastanka nevrodegenerativnih bolezni je okvarjen aksonski transport mitohondrijev, v katerih se vršijo oksidativni procesi./
**/Oksidacija lipoproteina nizke gostote (LDL) sproži proces aterogeneze, ki privede do ateroskleroze in v končni fazi do srčno-žilnih bolezni./
Viri
Prescription for Nutritional Healing,2000
Biology of Ageing,2007
Free Radicals in Biology and Medicine,2007

Prav lepa hvala za tako izčrpen odgovor !!
Vendar še vedno se ne morem odločiti kaj in kako.
Na eni strani nekdo trdi (asea) da z leti redoks signalnih molekul počasi zmanjkuje in naše celice so ogrožene in zato naj bi bilo ful dobro piti aseo in jih nadomestiti, po drugi strani pa Vi pravite (če prav razumem) da to ni nič takega, da je to v bistvu neka oblika fiziološke raztopine in če prav razumem je vseeno, ali si sami zmešamo sol in vodo in prišparamo ogromno denarja, saj je asea zelo draga-kot žefran.
Torej naj preventivno še naprej konzumiram CELLFOOD?

Tipično zavajanje ljudi in dajanje lažnega upanja z raznimi zgoraj naštetimi stvarmi nobenih dokazov nobene resnice in samo prazne obljube o zdravilih stoletja!!Ljudje papir vse prenese!!Denarnica pa že malo težje pri nakopih takih lari fari izdelkov!!Vprašajte zdravnike po vsem svetu pa vam bo vse jasno!!Vsi ti ki to propagirajo hočejo zaslužiti na lahek način ko prodajajo meglo za 100 eur v mali flaški!!!

Še enkrat sem šel prebrat Vaš odgovor, mi je dal misliti…
Sem pa razmišljal, glede na to, da kapljice CELLFOOD-a zaužijemo izredno malo-po kapljicah torej,kljub temu, da je v njih marsikaj od vitaminov do mineralov,kisika…..koliko tega sploh pride v kri, saj se pomeša v želodcu, črevesju med ostalo in…..ali ne bi bilo bolj učinkovito, če bi si jih kar v žilo (npr. s pomočjo fiziološke raztopine vbrizgavali…

Pozdravljeni,

žal se ne morem strinjati z Asea reklamnimi sporočili. V bioloških procesih naših celic ni enega ali nekaj čudežnih molekul ali redoks signalov ali…. , ki nas pomlajujejo ali zelo hitro popravljajo napake v celicah. V našem organizmu velja za vsakega posebej svoja biološka ura, ki teče s svojim tempom. IN KO POSKRBIMO, da se to tik-takanje naše ure odvija nemoteno, potem imamo pod kontrolo naše staranje ali razvoj degenerativnih procesov.
POSKRBIMO pa tako, da ves čas vemo, da so procesi KOMPLEKSNI in zato potrebujejo veliko različnih molekul ali ionov – te pa morajo biti čim bolj naravne, “sveže” -to pomeni čim bolj aktivne (da nudijo te elektrone, ki omogočajo homeostazo). Ali kot pravi Asea – nudijo te redoks signalne molekule.In ne nudi jih samo Asea.

Pijmo tudi veliko navadne dobre vode. V Sloveniji imamo še to možnost, da pijemo vodo iz pipe. Taka voda je “živa”, aktivna voda in VODA je najboljši prevodnik elektronov. Ali po Aseino -nudi redoks signalne molekule. V biologiji tudi pravimo, da je voda KOMUNIKATOR vseh informacij, dražljajev, a le takrat,ko je hladna, tekoča – živa.

ČE IMATE dovolj denarja, vam ni tako težko porabiti ta denar za drage izdelke. Če pa ga nimate, potem dobro premislite, ali je Asea resnično vredna toliko kolikor jo morate plačati.
Glede na sestavo je Asea podobna alkalife, fiziološkim raztopinam, izotonikom,…….Kako pa to sestavijo, pod kakšno kontrolo je – tega pa ne vem. Povprašala sem tudi ameriške partnerje o Asei, a je Asea ena od oblik mrežnega marketinga, ki se je v ZDA začela prodajati nedavno.
Takšni izdelki so ponavadi rizični, saj se pojavijo in potem tudi kmalu izginejo. Čas bo pokazal kakšno vrednost ima ta izdelek.

ČE ŽELITE IMETI POD KONTROLO svoje staranje ali degeneracijo (razvoj bolezni), potem vam priporočam, da upoštevate OSNOVNE BIOLOŠKE ZAKONITOSTI. To je tista prava PREVENTIVA.Tisti, ki to dela, ima resnično pod kontrolo svoje telo, pa četudi je že bolano. In na tak način si izboljšujemo kakovost življenja – bolj vitalni, bolj samostojni, manj bolehni pozno v zrela leta.
/Danes biologija ve, da bi človek lahko živel 120 let, če bi vse življenje upošteval osnovne zakonitosti življenja./

Bistvo je, da se zavedamo, da imamo genetsko pogojeno biološko uro – hitrost rasti, odraščanja, dozorevanja, vitalnega življenja in staranja. TO JE NAŠ POTENCIAL. Eden ga je dobil več, drugi malo manj.
A OD VSAKEGA POSAMEZNIKA JE ODVISNO koliko tega potenciala bo izkoristil. NIHČE ga ne zna izkoristiti 100%. Tisti, ki ga znajo dobro izkoristiti, tisti ljudje se veliko počasneje starajo, bolehajo, tudi ko zbolijo,premagajo bolezen(od raka, avtoimunih neozdravljivih bolezni) tako, da jo imajo pod nadzorom. In nič se ne zgodi takoj, jutri. Za vse je potreben čas.
/Spodaj sem vam pripela osnovne biološke zakonitosti, če vas zanimajo (lahko si jih preberete tudi na http://www.cellfood.si prva stran,spodaj v modrem kvadratu, tudi YouTube intervjuje lahko poslušate pod Skrivnosti organizma)./

V biologiji velja predvsem 1.pravilo:
– da je manj vedno več. To pomeni, da je najbolje, ko organizmu nudimo v majhnih količinah zelo raznovrstno celično hrano (to so molekule in ioni).
In to 1.pravilo potegne za sabo 2.pravilo, ki pravi,da:
-ko imajo celice veliko različnih molekul, si te med seboj pomagajo (sinergično delovanje). In ta medsebojna pomoč različnih molekul in ionov nudi veliko večji učinek, korist celicam z manj škode, kot pa velike doze ene molekule ali snovi. Kaj vam pomaga velika doza E-vitamina ali melatonina, če pa v tistem trenutku celica potrebuje čisto nekaj drugega, da lahko nevtralizira neko celično smet,popravi napako (potrebuje v bistvu neke druge dajalce elektronov ali kot jih imenujete redoks signalne molekule).

Sedaj pa še o Cellfoodu:
Cellfood (CF)podpira te osnovne zakonitosti glede na svojo sestavo, tudi obliko (koloidna raztopina). Je naravnega izvora in že več kot 50 let na trgu širom po svetu. Izvedli so kar nekaj študij, tako na človeku kot na celičnih kulturah. To potrjuje njegovo verodostojnost (to je tako kot verjamemo in zaupamo nekomu, ki ga poznamo že dolgo in vemo kaj nam bo povedal, kako nam bo priskočil na pomoč,kje ga ponavadi zmanjka, kaj so njegove šibke točke,…).
Glede na biološke zakonitosti CF omogoča optimalno tik-takanje vaše biološke ure. To pomeni, da omogoča to “igro elektronov” v najboljši meri, saj nudi vrsto različnih molekul in ionov skupaj z vodnimi molekulami. Ker ga pripravite sedaj in tudi popijete čim prej, so vse te molekule še zelo aktivne, lahko nudijo ali sprejemajo elektrone. In to je zelo pomembno. Kdor redno uživa Cellfood, porabi dnevno za Cellfood do 1,5EUR ali kava na dan. Tudi farmakoekonomika je pomembna .

Vi se boste moral sam odločiti, kaj je za vas najboljša PREVENTIVA. Cellfood je sigurno ena boljših opcij. A nič se ne bo zgodilo takoj in za vedno. To velja za vse. Za zdravila, za hrano, za telovadbo, za …….
Spodaj si lahko preberete te zakonitosti. Če se jih boste držali, potem boste začeli izkoriščati svoj potencial najbolje, in tako tudi najbolje popravljali napake v celicah in s tem upočasnili staranje in degeneracije.

lp m

Vse kar vnašamo v telo NI DOBRO, KORISTNO ZA VSAKOGAR.
TUDI JE DOBRO VEDETI, da Naravne molekule so veliko bolj aktivne, nudijo celicam več (po Aseino so to bolj redoks signalne molekule), a so zato manj obstojne! Zato dandanes vedno bolj opozarjajo, naj uživamo domačo hrano, ki ni bila skladiščena po raznoraznih skladiščih, prevažana dneve in dneve…. Taka hrana je zelo osiromašena naravnih snovi (vitamini, rastlinska barvila, encimi, amknokisline,….)

NEKAJ osnovnih RESNIC, ki jih NE SMEMO POZABITI, če hočemo imeti pod kontrolo svoje zdravje, staranje, pričakovanja!

1/ Nikoli ne pozabimo, DA SMO ENKRATNI.
Samo JAZ imam te lastnosti, ki se samo meni v nekem okolju izražajo tako, da sem to jaz. Prijatelji, znanci, mnogi drugi so mi lahko zelo podobni a NISO ISTI.

2/ Vsakemu od nas teče njemu lastna biološka ura (genom človeka).
Tekom življenja je biološka ura enkrat hitrejša, drugič se lahko malo ustavi. Zato se nam v času življenja procesi odraščanja, dozorevanja in staranja različno hitro dogajajo. BREZ PANIKE! Spremembe, ki jih lahko opazimo in občutimo, se ne dogajajo v mesecih, temveč v letih. Spremembe običajno opazimo na vsakih 7 do 10 let. Temu pravimo staranje.

3/ Biološka ura vsakega posameznika ni imuna na zunanje dejavnike, okolje (epigenetika, vpliv stresov na genom).
Ti dejavniki lahko pospešijo ali upočasnijo našo biološko uro.

4/ Zavedajmo se, da se v organizmu hkrati dogaja milijon aktivnosti (sinergija bioloških procesov).
Tako NE OBSTAJA samo ENA ČUDEŽNA tabletka ali EN ČUDEŽNI gib, da imamo pod kontrolo svoje telo. Najbolj ga imamo pod kontrolo, ko upoštevamo to kompleksnost našega telesa ; to je kombinacija »samo moja PRAVA DOZA koktajla«: hrane, pijače, zabave, dela, rekreacije, počitka in SPANJA ! In ta kombinacija ne velja za mojo znanko!

5/ Zapomnimo si, da se ves čas, vse življenje SPREMINJAMO.
Pa čeprav ne spreminjamo navad in ne zamenjamo okolja. Zato je ISTA kombinacija »samo moja PRAVA DOZA koktajla (hrana, telovadba, zabava, užitki, obleka, zdravila,…) v enem življenjskem obdobju za mene odlična in deluje, v drugem življenjskem obdobju ne bo imela nobenega učinka, enkrat pa je lahko celo neprimerna in škodljiva.

Pod kontrolo se imajo in so ZMAGOVALCI tisti ljudje, ki se ZNAJO POSLUŠATI in ki UBOGAJO svojo biološko uro. To so ljudje, ki so VZTRAJNI, POTRPEŽLJIVI in REDOLJUBNI.

7.08.12 07:14
Še enkrat sem šel prebrat Vaš odgovor, mi je dal misliti…
Sem pa razmišljal, glede na to, da kapljice CELLFOOD-a zaužijemo izredno malo-po kapljicah torej,kljub temu, da je v njih marsikaj od vitaminov do mineralov,kisika…..koliko tega sploh pride v kri, saj se pomeša v želodcu, črevesju med ostalo in…..ali ne bi bilo bolj učinkovito, če bi si jih kar v žilo (npr. s pomočjo fiziološke raztopine vbrizgavali…

RES JE, da je Cellfooda za naše razumevanje malo. A je Cellfood koloidna raztopina in ko jo popijemo, “steče” takoj v črevesje. Črevesna sluznica ga izredno hitro vsrka, saj ga ni potrebno prebavljati. V CF so vse molekule samostojne, posamezne (to je koloidna raztopina), zato niso večje od 9nm (nanometer);toliko pa so tudi velike luknjice v sluznici skozi katero te molekule vztopajo v kri in limfo v črevesju. Tako je vsrkavanje (izkoristek) največji in ne gre iz telesa neuporabljeno (to se dogaja pri tabletkah, kjer gre več kot 50% iz telesa neuporabljeno).

Določeni CF izdelki so v obliki spreja. Brizgnemo jih pod jezik, kjer jih ravno tako sluznica pod jezikom takoj vsrka in gredo v kri in limfo. Za Cellfood lahko rečemo, da je prijazna injekcija, saj vztopa v limfno in krvno plazmo tako kot snovi pri podkožnih injiciranjih (subcutano).

To tudi pomeni, da se ne prenajedamo CF in da se v telesu ne nabira odvečni neizkoriščeni CF.

Kaj je veliko in kaj malo za naše telo:
biologija je prišla do spoznanja, da bi bila zdrava prehrana pri človeku takrat, ko bi človek dnevno zaužil zelo majhne količine hrane večkrat dnevno. Majhne količine pomenijo za nas toliko, kot pojedo Kitajci ali Japonci (količinsko), ali tako kot mi razumemo: da po malem stradamo, ker smo pojedli tako malo.
Iz tega sledi, da Cellfooda ni tako malo (preveč smo navajeni, da pojemo velike količine cel kup tabletk, in to je za nas normalno). POLEG TEGA, pa si KOLIČINO Cellfooda vsak posameznik določi tekom prvih mesecev – odv. od njegove starosti, aktivnosti, degeneracije in seveda hitrosti metabolizma. Saj smo vsi različni in unikalni.

lp m

doma imam DMSO-dimethy sulfokside (CH3)2SO.Uporabljam ga za določena zadeve, da se lažje in hitreje resorbirajo.DMSO je 99,5% čistoče.
Kaj pravite, če bi ga uporabil tudi za CELLFOOD in med vodo in kapljice CF dodal je DMSO.Koliko kapljic bi moral dodati da bi bil uspeh-resorpcija boljši?

Pozdravljeni,

DMSO imate najbrž v tekočem stanju. Prepričana sem, da ste si na wikipedii dobro prebrali delovanje dimetylsulfoksida (ali tudi MSM-metilsulfonilmetana), tudi njegove stranske učinke.

Cellfood ima tudi en izdelek v kombinaciji z MSM, a ga v Sloveniji nismo smeli registrirati, saj je MSM v EU definiran kot zdravilna učinkovina.

Koliko kapljic vašega DMSO bi lahko dodali Cellfoodu vam res takole ne morem predlagati. Sem pa prepričana, da ga že uporabljate in imate neke izkušnje z njim. V kolikor nimate nobenih neželenih stranskih učinkov, ga lahko mirno dodajate CF-u v enakih dozah kot ste ga že uporabljali.

lp m

Kopija iz Wikipedie:
Uporaba
Kot univerzalno topilo in za pospeševanje absorpcije – transdermalni vehiculum →
uporaba DMSO za pospešitev transdermalnega vnosa ciklosporina, timolola in drugih zdravilnih učinkovin, uporaba tudi pri pripravi injekcijske raztopine z allopurinolom. V primeru učinkovine idoksuridin deluje DMSO kot topilo in sredstvo, ki pospešuje penetracijo skozi povrhnjico (epidermis)
raziskovana je bila uporaba kot terapevtska učinkovina, zaradi analgetičnega delovanja, pri nekaterih boleznih, kot so npr. sklerodermija, revmatoidni artritis, akutne mišičo-skeletne poškodbe.

New Report

Close