Med.Over.Net

Izgorelost

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

Osebne izkušnje s Cellfood

Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

luskavica je ena od avtoimunih oblik dermatitisa. Cellfood ni zdravilo, zato luskavice ne pozdravi.Vi dobro veste, da se vam v določenih obdobjih, ali stresnih situacijah pojavi luskavica, včasih pa ne. Ker je ta napaka precej povezana z rušenjem metabolnega procesa v organizmu (celicah), in ko se ta poruši, takrat vam "udari" bolezenski znak na plano.

Cellfood vam pomaga pri vzdrževanju metabolnih procesov, da se ne porušijo prepogosto (z velikim številom elementov, mineralov vam omogoča dobro osmoregulacijo, pH plazme; hkrati omogoča nastajanje dovolj ATP-celične energije ter ob tem nevtralizira odvečne škodljive proste radikale). Ko pa se porušijo, omogoča hitrejšo vzpostavitev normalnega delovanja - regeneracija in revitalizacijo.

Zato pri luskavici lahko pomaga na več načinov, odvisno je tudi od stanja vaše bolezni in od vašega osnovnega metabolizma.
Ustaljena praksa v tujini in tudi v Sloveniji so nam bolniki z luskavico opisali tri oblike delovanja:
1/ Nekaterim popolnoma odstrani težavo in jo z rednim uživanjem Cellfood kapljic in uporabo Oxygen gela "imajo pod kontrolo". Redko se pokaže, če pa se, je zelo mila in hitro izgine.
2/ Nekaterim, ob nastopu akutne faze, povzroči, da se stanje luskavosti izredno hitro zmanjša in izgine.
3/ Pri drugih spet povzroči pospešen razvoj luskavosti kože, ki pa ni boleč, srbeč, samo koža hitro preide vse razvojne faze luskavosti in se regenerira.

Pri drugih dveh oblikah je priporočljivo, da se v času akutne faze večkrat dnevno namaže z Oxygen Gelom, pa tudi št.Cellfood kapljic poviša za 4 do 8 (na celodnevno dozo).

Tisti, ki nimajo tako hude oblike luskavosti, uporabljajo samo Cellfood Oxygen Gel in to samo takrat, ko se jim začnejo kazati prvi znaki luskavice..

lp m
Default avatar

Lejla11

No tkole glede Cellfooda sem klicala tudi v več lekarn in brez uspeha dokler nisem naletela na spletno lekarno Žužemberk. No ti so mi poslali lepe brošurce v kateri so opisani prav vsi izdelki!
Trenutno imajo pa seveda tudi akcije, tako da je res zelo ugodno kupiti kar preko spleta.

Če koga zanima tuki je LINK
Default avatar

daisyB

Pozdravljeni,
mene pa povezava oz. vpliv Cellfoda na težave pri neplodnosti moškega ali ženske.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Default avatar

misa komar

Pozdravljeni,

Cellfood kot t.im. koktajl /sinergija veliko snovi v minimalnih količinah (minerali, aminokisline, encimi, biološko dostopen kisik ter vodik) omogoča celicam neke vrste borbenost. Ker imajo celice na razpolago vse nujno potrebne snovi (kot sinergija, se med seboj dopolnjujejo in tako se učinek povečuje), lahko v tistem času in v tistem stresnem okolju proizvedejo toliko ATP-molekul (energija celic) in s tem v podpori z encimi, minerali, aminokislinami omogoča optimalno presnovo-delovanje celic. Tako naša celica lahko proizvede točno tisto protitelo (antigen), točno tisti encim ali hormon, ki ji ga narekuje njen genom in dana situacija v okolju (stresi).

Najbolj občutljive celice našega organizma so spolne celice moškega in ženske. Zato se tudi napake v delovanju celice hitro pokažejo na nepravilnostih teh dveh celic (spermija ali jajčeca). Bolj ko je porušeno delovanje našega organizma, bolj se to odraža v slabem "rojevanju" naših spolnih celic.
Zato stresi ogromnokrat povzročijo neplodnost, pri tem, da vse biološke raziskave, testi ne kažejo nepravilnosti. Danes obstajajo testi merjenja oksidativnega stresa, delovanja mitohondrija, in same mitohondrijske DNK molekule. Ti testi, skupaj s kortizolom, testosteronom, adrenalinom (stresni hormoni) lahko pokažejo, da je neplodnost samo posledica dolgotrajnih stresnih dejavnikov, ki povzročajo spremembe v spermiju ali jajčecu.

Ker vam Cellfood regulira ta celični energetski balans (ATP) in hkrati nudi gradnike (osn.elemente) za izgradnjo molekul encimov, hormonov, antigenov,..in omogoča boljšo osmoregulacijo (e-komunikacija v celici in med celicami), TAKO vam omogoča izboljšanje delovanja spermija ali jajčeca (ob večkratnem razmnoževalnem procesu, se začnejo ponovno tvoriti "dobre" spolne celice). Hkrati se količino Cellfooda (št.kapljic) prilagaja posamezniku, njegovim aktivnostim, boleznim, starosti in hitrosti njegovega metabolizma.

To velja, če nimate genetskih, podedovanih anomalij neplodnosti ! Ko je vzrok neplodnosti psihično stanje, dolgoletni stresni vplivi, potem Cellfood resnično pomaga pri popravljanju napak v spolnih celicah in s tem izboljšanju njihove aktivnosti. A to se ne zgodi čez noč, takoj jutri. Proces potrebuje 3 do 4 mesece, saj Cellfood podpira biološke procese (njihovo naravno borbenost) in jih ne posiljuje (pospešuje ali zavira). S klinično sliko se lahko spremlja izboljšanje stanja (ROS, oksidativni stres, kortizol, testosteron raven,...). (V bližnji prihodnosti bomo izvedli študijo prav na tej populaciji "neplodnih" moških. Potekala bo cca 3 mesece.)

Upam, da sem vam nekako odgovorila na vaše vprašanje,

lp m
Default avatar

uršič marjan

pozdravljeni ime mi je marjan star sem 50 let polno zaposlen in pod polnim delovnim stresom redno telovadim meditiram in skušam obvladati napeto življenje.Zdaj pa problem
-že okrog 20 let me mučijoglivice na nohtih predvsem na obeh palcih ter srbečica na koži mad prsti od uradne medicine sem pil tablete ,mazila,pa nič ne pomaga
-zanima me će ima kdo dobro iskušnjo z borbo proti tej nadlogi
že vnaprej hvala marjan
Default avatar

Tamara gaviota

Pozdravljeni!

Moj oče je preizkusil te kapljice, saj se je dolgo časa počutil izredno slabo. Zdravniki so ugotovili da ima srčno aritmijo. Po jemanju teh kapljic pravi, da je poln energije in počutje na spošno je veliko boljše. Sedaj pa tudi jaz razmišljam, da bi jih začela jemati, pa me zanima, če kakorkoli pomagajo pri konstantnih vnetjih nožnice in sečil? Na zadnje ko imela vnetje sem si rekla, da ene takšne porcije več ne zdržim, ker preveč boli, zato bi rada že v nadaljne preprečila nastanek novega vnetja.

Hvala za Vaš čas in odgovor,

s spoštovanjem,
Tamara
Default avatar

misa komar

Pozdravljena Tamara,

verjamem, da se vaš oče počuti veliko bolje, z veliko več energije, pa tudi bolezenski znaki mu bodo začeli izzvenevati. Še ne takoj, a če bo vztrajen, bo čez nekaj let postal manj bolan. On se bo pa počutil skoraj zdrav, brez običajnih simptomov aritmije.

Tudi vam lahko najprej ublaži težave z vnetnimi procesi. Z leti bodo izginile.
Poleg osnovnih CF kapljic, bi vam priporočala še CF SilicijPlus(za hitrejšo obnovo sluznice in poškodovanih vezivnih tkiv; uživate ga cca 5 do 6 mesecev - v tem času bi se vaša sluznica že morala začeti obnavljati in "popravljati") in ŠE POSEBEJ topično obliko CF (to pomeni, da se maže na kožo in sluznice)Oxygen Gel, ki si ga namažete na boleča vneta mesta sluznice. Lahko si ga vnesete tudi v vaginalni del. NOBENE NEVARNOSTI ni, saj se OxyGel lahko nanaša na rane, brazgotine, odlično sanira hemoroide, srbečo in vneto sluznico spolovila.
Z Gelom se prvo leto mažite 2-krat dnevno (zjutraj in zvečer), v prvih mesecih se bodo vnetja še pokazala, takrat je dobro namazati se še večkrat na dan ( vsaj 3-krat dnevno ali celo na vsaki 2 do 3 ure?!). V jesenskem času vam bo že nekoliko bolje, takrat se v času vnetja namažite 2-krat dnevno, po potrebi 3-krat.
V jeseni, z oktobrom mesecem bi vam poleg CF kapljic priporočala še CF Multivitamin spray, ki ga brizgate pod jezik. Uživa se ga v jesensko-zimskih mesecih.

Ko se stanje popravi( v letu, dveh), ko bolečine, vnetja izzvenijo, potem je dobro vzpostaviti si sezonski ritem uživanja Cellfooda, skupaj CF Multivitamin sprejem. CF Oxygen Gel pa imate lahko "za vsak slučaj" ....
Poskusite, pa boste videla, da vaše težave ne bodo več tako hude. V roku enega do dveh let jih ne bo več, vam bo ostal le slab spomin, lp m
Default avatar

fibromialgija in CF

Pozdravljeni!

Tudi jaz vas prosim za nasvet.
Že nekaj let imam fibromialgijo, ki se mi poslabšuje. Tj. bolečine v mišicah postajajo vse močnejše, takoj postanem utrujena in da si opomorem potrebujem dolgo časa (npr. lahko si privoščim sprehod dolg max. 1 uro, daljši mi že povzroči večje bolečine, ki trajajo po nekaj dni in zelo počasi izzvenijo), težave imam s koncentracijo in spominom, imam izredno boleče menstruacije in na mojo grozo opažam tudi vse večje izpadanje las. Stara sem 37 let in bojim se tega, kaj me še čaka.
Cellfood kisik zdaj jemljem redno 3 mesece. Trenutno imam dozo 12 kapljic zjutraj in zvečer. Vendar kakega izboljšanja ni opaziti, tudi počutje se mi ni izboljšalo. Razmišljam še o Cellfood SIliciju, ki menda pomaga pri mišicah in laseh. Imam zaupanje v Cellfood, saj vem, da je kisik bistvenega pomena za celice.
Ko sem ga začela jemati, sem dobila velik apetit po sladkem, po čokoladi. Kar pa mi škoduje, vendar se temu žal nisem mogla upreti... :( Naj omenim, da sem pred letom dni popolnoma spremenila prehrano - prešla sem na protikandidno dieto.
Kaj mi vi priporočate? Kdaj lahko pričakujem spremembo? Vsak nasvet bo zelo dobrodošel.

Hvala že vnaprej in lep pozdrav,
Alenka
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

klinična študija Cellfooda na fibromialgičnih bolnikih je pokazala, da se jim stanje izboljša (od utrujenosti, koncentracije, odpornosti, do psihičnega počutja in vzdržljivosti). A ne takoj, in tudi število kapljic mora biti višje od "normalno starajoče se populacije".Študijo si lahko preberete na www.cellfood.si.
Vi bi morala uživati CF 3-krat dnevno po 10 do 12 kapljic. V jesensko-zimskem času in zgodaj spomladi bi bilo dobro, ko bi poleg osnovnih kapljic uživala še CF Multivitamin spray (še posebej zato, ker bi tako vaši možgani dobili zadostne količine vseh B-vitaminov in E-vitamin).

Če začnete s povišano dozo, se vam mora stanje izboljšati tja do septembra. Stanje se začne izboljševati v roku 1,5 do 3. mesecev. Tak je namreč biološki proces regeneracije in revitalizacije celičnih procesov.

Ker vam tudi izpadajo lasje, bi preko poletja (vsaj 3 mesece) dodala še CF-SilicijPlus?

Če vas bo zanimalo še kaj, ali če sem na kaj pozabila, se bom potrudila poiskati odgovor, rešitev,

lp m
Default avatar

fibromialgija in CF

Ga. Miša,

najlepša hvala za vaš odgovor :)
Res bom povečala dozo in nabavila še CF Silicij Plus. Ali v tem primeru, ko bom jemala oboje, kaj zmanjšam CF kisik ali jemljem isto število kapljic (3 x 12 kapljic)?

Lep pozdrav,
Alenka
Default avatar

misa komar

Pozdravljena Alenka,

nikakor zniževati št. kapljic osnovnega CF. Vse dokler se vam stanje ne izboljša. In tudi potem, ko se boste počutila dobro, manj utrujena, bolj vzdržljiva,..... vam priporočam, da ste na takšni dozi vsaj 1 leto. Potem se lahko kaj slišiva in dozo spremeniva. V jesensko-zimskem času bi vam resnično priporočala še Multivitaminski sprej - a o tem bova kasneje. Vesela bom vašega feedbacka,

boste videla, da se bo življenje začelo izboljševati. Samo pogum in vztrajnost, lp m
Default avatar

fibromialgija in CF

Velik hvala za vse informacije in vzpodbudo... pomaga :)))

Se oglasim jeseni :)
Default avatar

misa komar

Alenka,

velja, se slišiva/bereva jeseni (lahko tudi prej, če bo kakšno vprašanje). Do takrat pa veliko lepega. Boste videla, kako se bodo začeli pojavljati lepši trenutki, več volje, večja moč in pozitivna energija,

lp m
Default avatar

ben hur

oj misa samo zanima me ce se cf kapljice lahko jemljejo dalj casa brez prestanka
Default avatar

misa komar

Pozdravljeni,

ja, seveda se CF lahko uživa dolga leta, tudi vse življenje brez premora.

To velja še posebej za osebe, ki trpijo za kroničnimi, degenerativnimi procesi, ravno tako sem spadajo autoimune bolezni in proces raka. Večina teh oseb tudi uživa nekoliko višje doze (št.kapljic na dan) Cellfooda.


Po 2.do 3.letih lahko spremenijo število kapljic( znižajo za nekaj kapljic na dan, ker se jim stanje tako zelo izboljša*).
*/Po nekaj letih (tudi v Sloveniji sedaj, po štirih letih, lahko z gotovostjo trdimo, saj je že dovolj ljudi, ki to potrjujejo) - to je vsaj 2 do 3 leta pri odraslih osebah nad 45let, ko se stanje precej izboljša, ko so simptomi minimalni ali jih sploh ni več, ko je tudi klinična slika stabilna, TAKRAT spustijo število kapljic na priporočljivih 24 na dan./

Ravno tako se s staranjem spreminja metabolizem in zaradi teh sprememb (drugačnih potreb celic!) je ravno tako potrebno prilagajati št. kapljic CF na dan. To se dogaja vsakemu posamezniku nekajkrat v življenju .
/Najbolj občutimo:- prvič ob najstniški puberteti, - drugič okrog +30 (še posebej žene ob rojstvu otrok), -potem ponovno ok.+50, potem že spet ok.+65,......./

Poseben režim uživanja CF imajo športniki in hudi rekreativci (maraton, biatlon, triatlon, ironam,kolesarjenje,...sploh vzdržljivostni športi, kjer je potrebno ogromno vzdržljivosti in dobre in hitre regeneracije). )Ti ljudje imajo sebi prilagojene doze CF, ki se jih potem vsa leta držijo. V času hudih treningov, naporov, tekomvanj - takrat so dnevne doze zelo visoke. V času počivanja, normalnih treningov - takrat pa spustijo na normalnih 24 kapljic na dan. Ti ljudje ga tudi zelo redno in po 3-krat dnevno uživajo. Ravno tako kombinirajo osnovne CF kapljice z vitaminskimi spreji in SilicijPLus(v odvisnosti od krhkosti posameznika- vezivna tkiva, mišična vlakna)
/Če gledamo na te športnike z biološkega zornega kota(metabolizem celic!!!), potem jih lahko primerjamo (njihov energetski potencial, nevro-imunološke procese skupaj s hormoni) z bolniki z rakom in z bolniki z autoimunimi boleznimi (odzivnost in potreba po ATP, rušenje homeostaze, vnetni procesi,....)/

Želim vam lep dan m
Default avatar

mojcaL

Pozdravljeni,

kakšna je razlika med Cellfood raztopino in Cellfood RNK+DNK sprejem?

Lp
Mojca
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

razlika med Cellfood osnovno raztopino in katerimkoli drugim Cellfood izdelkom je v tem, da je osnovna CF raztopina baza-osnova vsem ostalim izdelkom. To pomeni, da k Cellfood formulaciji (to so osnovne kapljice CF kisik za življenje) DODAJO VEČJO KONCENTRACIJO NEKIH DRUGIH SNOVI/ELEMENTOV.

Cellfood DNA RNA ni več v proizvodnji in tako v prodaji od lanskega leta pa do nadaljnjega.

Ena od sestavin CF DNA RNA so tudi nukleotidi, ki jih proizvajajo v univerzitetnem kliničnem centru Johns Hopkin (Georgtown, Washington). To ni velika industrijska proizvodnja, temveč t.im. pilotska proizvodnja, ki pa ravno zaradi majhne proizvodnje, ni pod FDA kontrolo. Tako so imeli velikokrat težave z FDA zahtevami, s tem so ali kasnili s proizvodnjo končega izdelka CF DNA RNA, ali so celo morali uničiti celotno serijo, ki ni ustrezala zahtevam FDA. Proizvajalec CF izdelkov je tako imel finančno izgubo in hkrati ni mogel pravočasno zagotoviti naročil posameznih držav. Zato so se odločili, da, dokler se proizvodnja nukleotidov ne standardizira, ne bodo proizvajali tega izdelka.

lp m